Mike Tyson wist niet van Street Fighters Balrog

19 juli, 2019 door Laura Jenny 0

Sommige dingen uit de geschiedenis van games blijven magisch. Denk bijvoorbeeld aan die al dan niet begraven E.T.-games in de woestijn, of dat moment waarop Nintendo’s Reggie Fils-Aime uitriep: “my body is ready!” op E3. Daar is nu een nieuw momentje bijgekomen, zij het wat kleiner: bokser Mike Tyson had geen idee dat er een Street Fighter-personage was dat nogal veel gelijkenis met hem vertoonde.

ESPN

Tyson was op bezoek bij een esports-programma van sportzender ESPN, waar ESPN’s Arda Ocal een potje Mario Kart met hem speelde. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar op een gegeven moment was er een redelijk bizar momentje: Ocal vroeg hem of hij het verhaal achter Balrog wist uit Street Fighter II (1991). Tyson zei dat hij geen idee had. Het boksende personage was origineel M. Bison genoemd.

En spreek je M. Bison uit op zijn Engels, dat rijmt dat op Tyson. Bovendien was de M. natuurlijk een initiaal van Mike. Een hartstikke goed idee, zo’n naam en zo’n vechter, maar Capcom vreesde toch dat dat legaal niet helemaal in de haak was. Daarop is de naam van het personage verandert naar Balrog.

Tyson en Balrog

Tyson was erg verbaasd dat Balrog ook nog op hem lijkt waarna hij iets brabbelde over een rechtszaak. Maar, Tyson geeft ook aan, dat hij zich zeer vereerd voelt door die impressie van hemzelf. Grappig detail: de bokser is dit jaar al eerder op de hoogte gesteld van dit gamepersonage, namelijk in een in april opgenomen podcast. Hij noemde de makers van de game toen ‘dirty motherfckers’, wat natuurlijk aanzienlijk minder vriendelijk is dan wat hij er nu over te zeggen had.

Tyson heeft wel eens eerder zijn ongenoegen geuit over zijn gelijkenis in een game. Zo had de boksgame Punch-Out!! op de NES (1987) de zwaargewichtkampioen als vijand, terwijl dat jaren later is gewijzigd naar een grote blanke man. Nintendo zegt dat dat ligt aan het licentiecontract dat slechts drie jaar duurde, maar boze tongen beweren dat het Japanse Ninty zich vooral liever niet brandt aan de reputatie van de bokser. Hoe het ook zit, Tyson ziet liever zichzelf dan zijn vervanging Mr Dream in het spel.

Je kunt het fragment over Balrog zien vanaf 2:38 in het onderstaande filmpje:

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën