Minecraft Earth al heel binnenkort beschikbaar

9 oktober, 2019 door Redactie Dutchcowboys 0

Het populaire bouwspel Minecraft Earth wordt deze maand nog uitgegeven. Microsoft heeft gezegd dat er verschillende landen zijn die van Minecraft op de mobiel kunnen gaan genieten. Tenminste, Minecraft op de mobiel was er al: door Earth komt er een AR-spelelement bij dat zich afspeelt in de Minecraft-wereld. Deze maand wordt het augmented reality-spel uitgerold naar diverse landen.

Pokémon Go

Wanneer Minecraft Earth in Nederland in de lucht komt, dat is nog onbekend. Het spel werkt ongeveer als Pokémon Go: je moet buiten rondlopen om het te spelen. Zo kun je een Minecraft bouwwerk op een bekende plek neerzetten, waarna anderen het kunnen bekijken maar ook verder kunnen afbouwen. Het werkt met augmented reality, wat betekent dat je een Minecraft bouwwerk virtueel op je smartphone ziet, met daarachter de echte wereld.

Het idee is dat je de bouwmaterialen moet verdienen. Je verzamelt diverse soorten gras, steen, boom en kist-materiaal door virtueel met je pikhouweel te hakken om die bronnen zo aan te boren. Maar, je komt ook monsters tegen. Die moet je verslaan om weer vrolijk verder te kunnen bouwen. Dat bouwen kun je in de wereld doen, maar ook op een bouwplaat. Op die bouwplaat kunnen alleen mensen komen die je hiervoor hebt uitgenodigd.

Minecraft Earth

Minecraft Earth is gratis te spelen en bevat geen lootboxes, maar er is wel een Microsoft of Xbox Live-account nodig om toegang te krijgen tot het spel. Dit kost geen geld, maar het spel wil dus wel wat gegevens van je hebben. Het voordeel daarvan is wel dat als je toestel ermee ophoudt, je tenminste nog je savegame in je account hebt staan. Mocht je in dat account gebruikmaken van Vanilla Minecraft, dan kun je de skin daaruit ook in Earth gebruiken.

Het is nog onduidelijk wanneer precies, maar Minecraft Earth verschijnt op Android (7 en hoger) en iOS (10 en hoger). De beta was in september in meerdere grote steden.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën