Minister Blok sprak met oppositieleider Guaidó over Venezuela

10 februari, 2019 door NOS politiek 0

Minister Blok van Buitenlandse Zaken heeft telefonisch gesproken met de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó. Volgens Blok was het een goed gesprek over de ontwikkelingen in Venezuela.

Guaidó, die door Nederland wordt erkend als interim-president van Venezuela, zei vandaag dat hij met Nederland heeft overlegd over een steunpunt voor hulpverlening in het Caribisch gebied. In een reactie zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken dat er nog geen concrete plannen zijn.

De oppositieleider deed zijn uitlatingen vanochtend na afloop van een kerkdienst tegen een verslaggever van de Venezolaanse krant El Nacional. Eerder meldde Guaidó al dat er drie steunpunten komen.

Curaçao liet toen weten bereid te zijn om een rol in de hulpverlening op zich te nemen als er een beroep zou worden gedaan op het eiland. Maar later zei premier Rhuggenaath dat humanitaire hulp de zaken verder op scherp kan zetten en dat Curaçao niet zit te wachten op een verdere escalatie.

Afgesloten

In reactie op de laatste berichtgeving zegt een woordvoerder in Willemstad dat er geen concrete plannen zijn en dat Curaçao niet op de hoogte is van besprekingen met Den Haag over hulpverlening aan Venezuela.

Vrachtwagens met Amerikaanse hulpgoederen voor Venezuela worden op dit moment tegengehouden bij Colombiaans-Venezolaanse grens. President Maduro, die in zijn land te kampen heeft met een enorme crisis, heeft gezegd dat de hulp Venezuela niet binnen mag. Hij heeft de brug tussen de Colombiaanse stad Cúcuta en Venezolaans grondgebied met containers afgesloten.

Venezuela zit economisch aan de grond en miljoenen Venezolanen zijn naar het buitenland gevlucht. Guaidó riep zich vorige maand uit tot interim-president als vervanger van Maduro.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën