Nieuwe emoji’s: koppels in 55 combinaties van huidskleur en geslacht

10 augustus, 2018 door Hester Bastiaanse 0

In een blog post van Unicode Consortium, het bedrijf achter de emoji's, is groot nieuws naar buiten gebracht. Alle nieuwe emoticons die aangekondigd worden zijn immers groot nieuws. Kreeg je ook een glimlach op je gezicht toen de avocado-emoji werd aangekondigd? Dan vind je dit vast ook leuk!

Koppel emoji's

Binnenkort zou het zomaar zo kunnen zijn dat de nieuwe emoji's bestaan uit koppels die elkaars hand vasthouden in alle combinaties van geslacht en huidskleur. In totaal zouden dit dan 55 koppels zijn. Het is niet zo dat je een waslijst aan koppels te zien krijgt als je de koppel-emoji ingedrukt houdt. In plaats daarvan komt er een staande emoji. Als je deze naast elkaar plaatst, wordt het een koppel dat de hand vasthoudt. De huidskleur kun je bij de enkele staande emoji al kiezen.

Emoji's met beperking

Er komen ook emoji's met een beperking. Een dove emoji en een emoji met kunstmatige armen en benen zitten er ook bij. In maart heeft Apple deze emoji's voorgesteld, en Unicode keurde het voorstel grotendeels goed.

In totaal komen er 179 nieuwe emoji's in 2019. En zelfs voor 2020 zijn al nieuwe emoji's aangekondigd: een ninja, militaire helm, mammoet, dodo, magische muur, veer, zaag en een schroevendraaier. Je kunt ze maar nodig hebben, toch?

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën