Buitenland

‘Vertrouweling Netanyahu bereid tegen de premier getuigen’

Door: NOS.nl buitenlands nieuws   / 21 februari, 2018  

De politieke toekomst van de Israëlische premier Netanyahu is ronduit onzeker, nu een vertrouweling van hem bereid is tegen de in opspraak geraakte regeringsleider te getuigen, melden media in Israël.

Het vroegere hoofd van het ministerie van Communicatie, Schlomo Filber, zou een afspraak met justitie hebben gemaakt om te getuigen in een corruptieproces tegen Netanyahu, om hiermee zijn eigen vervolging af te wenden.

Vorige week meldde de politie aan het Openbaar Ministerie dat er voldoende bewijs is om de premier te vervolgen voor twee corruptiezaken. De openbaar aanklager moet nog besluiten of Netanyahu wordt aangeklaagd.

Omgekochte media

Filber werd eerder deze week opgepakt vanwege zijn rol bij het economisch bevoordelen van een communicatiebedrijf. In ruil daarvoor zouden de media-onderdelen van dat bedrijf gunstig berichten over Netanyahu en zijn familie.

Gisteren kwam al naar buiten dat een andere vertrouweling van de premier, media-adviseur Nir Hefetz, is vastgezet wegens pogingen om een rechter om te kopen zodat die een corruptiezaak tegen de echtgenote van Netanyahu zou laten vallen.

Heksenjacht

Netanyahu veegt alle aantijgingen van tafel en spreekt van een door de media georkestreerde heksenjacht. Maar de bewindslieden van Netanyahu's Likudpartij, die het aanvankelijk voor hun leider opnamen, blijven al dagenlang stil.

De hoofdredacteur van de krant Haaretz schrijft vandaag dat dit "de laatste dagen zijn van het tijdperk Benjamin Netanyahu". En de leider van de oppositionele Arbeidspartij laat in de media weten dat hij zich voorbereidt op spoedige verkiezingen.

De Israëlische bevolking is verdeeld over de premier: de Jerusalem Post haalt een recente peiling aan waarin 48 procent van de ondervraagden zegt dat Netanyahu moet opstappen, terwijl 40 procent vindt dat hij moet aanblijven.

..
lees verder

Onrust onder conservatieve twitteraars vanwege verdwijnen (nep)volgers

Door: NOS.nl buitenlands nieuws   / 21 februari, 2018  

Onder voornamelijk conservatieve Amerikaanse Twitter-gebruikers is de afgelopen uren onrust ontstaan. Ze melden massaal op Twitter dat ze volgers zijn kwijtgeraakt, vaak honderden of zelfs duizenden tegelijk. Het vermoeden bestaat dat het gaat om een schoonmaakactie van Twitter, bedoeld om nepaccounts te verwijderen.

De kans bestaat dat er onder deze accounts ook veel zogeheten Russische bots zijn, die waarschijnlijk zijn gemaakt door de trollenfabriek Internet Research Agency. Deze organisatie wordt genoemd in het onderzoek van de Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller.

De omvang van de vermoedelijke schoonmaak is nog niet duidelijk. Wel wordt er veel over gesproken op Twitter. Volgens het netwerk zelf zijn er al bijna 80.000 tweets verstuurd met de #TwitterLockOut.

De NOS heeft Twitter om een reactie gevraagd.

Het platform kampt al jaren met de aanwezigheid van miljoenen bots op het platform. Bots zijn geautomatiseerde Twitter-accounts die gebruikers volgen en, aangestuurd door mensen, over elk onderwerp kunnen meepraten om onrust te zaaien en het debat te beïnvloeden.

Hoe groot het probleem precies is, is onduidelijk. De schattingen over het aantal bots lopen uiteen. Onderzoekers kwamen vorig jaar uit op 48 miljoen nepgebruikers. Volgens Twitter zijn het er minder, maar het bedrijf heeft er belang bij dit getal lager in te schatten. Want hoe meer bots er onder de 330 miljoen maandelijks actieve twitteraars zitten, hoe minder het platform waard is.

..
lees verder

Jonge Italianen zoeken werk in Nederland

Door: NOS.nl buitenlands nieuws   / 21 februari, 2018  

Marilea (26) studeerde een jaar geleden af. Internationale Betrekkingen in Rome. Daarnaast had ze al een studie Talen en Cultuur afgerond in Florence. Ze spreekt Italiaans, Frans, Engels, wat Spaans en heeft twee jaar lang Japans geleerd. "Maar daar ben ik veel van vergeten hoor. Dat moet ik wel weer even oefenen."

Toch kan Marilea maar niet aan werk komen. Net als een derde van alle Italianen tussen 18 en 35. "Ze vragen om werkervaring als ik solliciteer, maar tijdens je studie heb je geen tijd om ervaring op te doen. En hoe kun je ervaring krijgen als je niet aan werk komt?"

Marilea doet daarom een maatschappelijke stage, bij de gemeente Rome. In de culturele sector dus ze doet iets wat aansluit bij haar interesse. Maar ze koopt er letterlijk en figuurlijk geen brood van. "Ik kan met wat ik verdien mijn huur betalen en dat is het. De enige garantie die ik heb gekregen is dat er na de stage geen baan voor me is."

Dus wil Marilea net als veel andere jonge Italianen het land uit. Het maakt eigenlijk niet uit waarnaartoe. Als er maar werk is. "Ik heb een paar vrienden die naar Frankrijk zijn gegaan. Een paar zitten in Londen. Een vriendin van me zit in Brussel. En ze hebben allemaal werk gevonden. Dat wil ik ook."

De uittocht van jonge, hoogopgeleide Italianen begon rond de crisis. Jaarlijks vertrekken er zo'n 100.000 Italianen naar het buitenland en in 2016 waren de jongeren de grootste groep met ongeveer 40.000 emigranten. En volgens de Italiaanse Stichting Migratie wordt de groep millennials die vertrekt steeds groter. "De keuze is niet zozeer of ze willen weggaan, maar of ze willen blijven," zegt de Stichting in de onlinekrant The Local.

Het is ook geen toeval dat in dezelfde periode het aantal Italianen dat naar Nederland komt explosief is gegroeid. Voor de crisis begon, kwamen er ruim 1600 Italianen per jaar naar Nederland. Vorig jaar waren dat er maar liefst 6500. Onder hen veel jongeren, op zoek naar een baan.

Die braindrain is slecht voor de Italiaanse samenleving, maar headhunters wrijven in hun handen. "De zaken gaan heel goed voor ons," zegt Pietro Valdes. Hij is directeur van de Italiaanse tak van het wereldwijde recruitmentbedrijf Badenoch & Clark. "Het afgelopen jaar zagen we een groei van twintig procent dus je kunt wel zeggen dat het lekker met ons gaat."

Valdes merkt dat veel Nederlandse bedrijven interesse hebben in de Italiaanse millennials. Omdat de jongeren weinig kansen in eigen land zien, zijn ze bereid hard te werken om zich te bewijzen in een ander land. Ze zijn ambitieus, geven meer dan de volle honderd procent en ze zijn goedkoop. De Italiaanse jongeren zijn al blij als ze de helft van het startsalaris van een afgestudeerde Nederlander krijgen. Een win-win situatie dus.

Het is precies wat Nederland zo aantrekkelijk maakt voor Marilea. "Een contract krijgen is een stuk makkelijker, in alles is Nederland efficiënter en de kwaliteit van het leven is er heel hoog. Ik zou heel graag naar Nederland willen. Al was het alleen al omdat ik altijd zo gefascineerd ben door jullie tulpen en de natuur, hahaha!"

Begin maart zijn er verkiezingen in Italië. In de campagne merkt Marilea er niets van dat de partijen jongeren willen behouden. De verkiezingsbeloftes gaan vooral over hogere pensioenen, lagere belastingen en migranten. De dingen waarop vooral oudere kiezers hun keuze op 4 maart gaan bepalen. Waarom de partijen het niet over jongeren hebben? "Ik heb geen idee", zegt ze.

Met haar talenknobbel en haar culturele achtergrond denkt Marilea iets te kunnen doen in het culturele netwerk tussen Nederland en Italië. Maar als we Valdes moeten geloven zitten Nederlandse bedrijven meer op technerds te wachten. "Hoog technologische ontwikkeling, IT en Finance. In die drie dingen zijn de Italianen goed en om hen zitten Nederlandse bedrijven te springen."

Het is dus maar de vraag of Marilea in Nederland terechtkomt. Maar voor de zekerheid heeft ze er een zinnetje uit een nieuwe taal bijgeleerd. "Wie weet tot in Nederland."

..
lees verder

VS: Noord-Korea zag op valreep af van ontmoeting bij Spelen

Door: NOS.nl buitenlands nieuws   / 21 februari, 2018  

De Amerikaanse vice-president Pence zou bij de Olympische Spelen een ontmoeting hebben met Noord-Koreaanse afgevaardigden maar de afspraak is afgezegd. Dat zeggen een woordvoerder van Pence en functionarissen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens de stafchef van Pence is Noord-Korea afgehaakt nadat de Amerikaanse vicepresident mensenrechtenschendingen van Pyongyang aan de kaak had gesteld en plannen ontvouwde voor nieuwe economische sancties. Hij vraagt zich tegelijkertijd af of het bewind van Kim Jong-un überhaupt van plan was om te praten.

Volgens persbureau Reuters was het ook de bedoeling dat Pence zou spreken met de zus van Kim Jong-un, die een bezoek bracht aan de Spelen in Zuid-Korea.

De zus, Kim Yo-jong, nodigde Zuid-Korea tijdens haar bezoek uit voor topoverleg, maar de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in hapte vooralsnog niet toe. Hij zei dat Noord-Korea eerst met de VS moet spreken. Ook wil hij toezeggingen over het afbouwen van het nucleaire programma van de noorderbuur.

..
lees verder

Trump wil verbod ‘bump stocks’ vanwege schietpartij Las Vegas

Door: NOS.nl buitenlands nieuws   / 20 februari, 2018  
President Trump heeft opdracht gegeven aan het ministerie van Justitie om met een verbod te komen op zogenoemde 'bump stocks'. Met dit opzetstuk voor wapens kunnen in korte tijd extra veel kogels worden afgevuurd. Dat werkt als volgt: de bump stock is .....
lees verder

Dodental bombardementen voorstad Damascus loopt op

Door: NOS.nl buitenlands nieuws   / 20 februari, 2018  
Het aantal slachtoffers bij de beschietingen op de Syrische enclave Oost-Ghouta, ten oosten van Damascus, loopt op. Het gebied dat in handen is van rebellen, wordt de laatste dagen zwaar onder vuur genomen door de troepen van president Assad. Volgens d.....
lees verder

Amerikaan zaagt eigen wapen in stukken na bloedbad Florida

Door: NOS.nl buitenlands nieuws   / 20 februari, 2018  
Het is een video van ruim zes minuten, waarin Scott Pappalardo uit New York zich richt tot alle wapenbezitters in de Verenigde Staten. Hij is zelf wapenliefhebber en wil een statement maken. Daarom besluit hij zijn wapen in stukken te zagen. "Mensen ze.....
lees verder

George Clooney geeft half miljoen voor anti-wapendemonstraties

Door: NOS.nl buitenlands nieuws   / 20 februari, 2018  
In de strijd tegen het wapengeweld op Amerikaanse scholen heeft nu ook acteur George Clooney zich gemengd. Hij en zijn vrouw Amal schenken 500.000 dollar aan de organisatoren van demonstraties tegen het overvloedige wapenbezit in Amerika. "Uit naam van.....
lees verder

Melania en Donald Trump, wordt dit huwelijk great again?

Door: NOS.nl buitenlands nieuws   / 20 februari, 2018  

Gemakkelijk kan het niet zijn: getrouwd zijn met de president van de Verenigde Staten. Al het politiek gekonkel, de staatsgeheimen, de buitenlandse bezoeken en die altijd aanwezige media. En voor de huidige first lady lijkt het allemaal nog een beetje zwaarder. Weinig presidenten zijn immers beticht van ontrouw met meerdere pornoactrices of hebben aanklachten van misbruik aan hun broek.

Toch is het voor Donald Trumps vrouw Melania de realiteit. En om die reden worden hints die wijzen op een mogelijke huwelijkscrisis tussen het paar breed uitgemeten in de Amerikaanse media.

De laatste aanwijzing voor het echtelijk ongemak stamt van vrijdag. Melania zat toen niet met haar man in de presidentiële helikopter Marine One op weg naar het vliegveld. Het paar vloog wel samen naar Florida om de schietpartij op een school te herdenken. Dat Melania met de auto naar het vliegveld afreisde, "had te maken met haar schema", zei een woordvoerder tegen CNN.

Melania's afwezigheid in de heli lijkt iets kleins, maar het past in een patroon, denken verschillende media. Zo liep het al vanaf het begin van Trumps presidentschap niet lekker tussen de twee. Tijdens de inauguratie van de president in januari vorig jaar glimlachte Melania als haar man iets tegen haar zei, maar zodra ze haar hoofd wegdraaide viel het masker weg, schrijft The Los Angeles Times.

Maanden later, tijdens een bezoek aan Israël, is op beelden te zien hoe Melania de hand van haar man wegslaat als ze samen over een rode loper lopen. Ook valt op dat ze als first lady afwezig is bij veel belangrijke ceremonies in Trumps eerste jaar als president.

Begin dit jaar kwam daar nog de onthulling bij dat Melania helemaal niet blij was met de verkiezingswinst van haar man. Michael Wolff schrijft daarover in zijn boek Fire and Fury: Inside the Trump White House: "Melania was in tranen, en niet van blijdschap."

Pussy

Trump werd als zakenman en presentator vaak bekritiseerd vanwege vrouwonvriendelijke opmerkingen. Verschillende seksistische opmerkingen werden tijdens de verkiezingsrace om het Witte Huis breed uitgemeten. Zo dook in 2016 een video op van Trump uit 2005. Hij zegt daarin dat je als ster met vrouwen kan doen wat je maar wil. Zijn letterlijke woorden zijn: 'grab them by the pussy'.

Melania verdedigde de aantijgingen tegen haar man meerdere malen. "Jongenspraat", noemde ze op enig moment de vulgaire uitspraken.

Maar er volgden claims van ontrouw. Pornoactrices Alana Evans en Jessica Drake bijvoorbeeld, hebben verklaard dat Trump in 2006 seks met ze had. In die tijd was Trump ruim een jaar getrouwd met Melania, en hadden ze net een zoon gekregen: Barron.

Vorige maand werd bovendien bekend dat pornoactrice Stephanie 'Stormy Daniels' Clifford is betaald om te zwijgen over een affaire met Trump in 2006. Clifford sprak eerder in 2011 over de escapades tegen een roddelwebsite, maar die publicatie is na het dreigen met een rechtszaak offline gehaald.

Vorige week diende alweer een nieuw schandaal zich aan. Delen van het dagboek van Playboy-model Karen McDougal werden gepubliceerd. Daarin staat hoe er, opnieuw in 2006 tijdens een feest, iets opbloeide tussen McDougal en Trump. Een affaire van negen maanden volgde. Net als bij andere affaire die rond deze tijd speelde werd er veel geld betaald om het uit de media te houden.

NOS-correspondent Wouter Zwart maakte onderstaande reportage over Melania Trump en de huwelijksperikelen met man Donald.

Terwijl het bij de voorgaande schandalen tenminste ging om wederzijds toestemming, zijn er ook de schandalen die focussen op misbruik en aanranding. Die van Summer Zervos bijvoorbeeld. Zij zat ooit in Trumps tv-show The Apprentice en voert momenteel een rechtszaak tegen hem.

En met haar vele anderen. Tientallen vrouwen claimen dat ze in het verleden zijn betast of erger door de Amerikaanse president.

Blijven of gaan?

Trump heeft zo ongeveer iedere beschuldiging afgedaan als nepnieuws. Maar hoe moet het zijn voor Melania om al die verhalen aan te horen? Moet ze bij haar man blijven of moet ze gaan?

De Amerikanen stemmen voor blijven. In een online-stemming die werd gehouden op Valentijnsdag, zei 43 procent van de stemmers dat het paar bij elkaar moet blijven. 34 procent stemde voor scheiding en 23 procent wist het niet zeker.

Maar toen was daar zaterdag 'de hand', berichtten verschillende tabloids. Op een foto van een feest in Mar-a-Lago, Trumps buitenverblijf in Florida, is te zien dat Trump zijn hand op de knie van Melania legt. Melania heeft haar hand op Trumps arm.

Komt het dan toch allemaal nog goed? Melania heeft zich er nog niet over uitgesproken.

..
lees verder

Rusland geeft toe: tientallen Russen slachtoffer bij strijd Syrië

Door: NOS.nl buitenlands nieuws   / 20 februari, 2018  

De Russische regering heeft voor het eerst toegegeven dat er "enkele tientallen" Russen gewond zijn geraakt of zijn gedood bij de strijd in Syrië. Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf geen details over de slachtoffers of data wanneer ze zijn aangevallen.

De verklaring zegt ook niet of het gaat om huursoldaten, maar spreekt slechts over "Russische burgers die op eigen initiatief naar Syrië gingen om verschillende redenen".

Rusland houdt vol dat het geen grondtroepen heeft in Syrië en zegt dat alleen de luchtmacht in het land is om de strijdkrachten van president Assad te ondersteunen.

Stil

De regering van president Poetin hield zich lang stil over slachtofferaantallen van Russen die de Syrische president Assad helpen bij de burgeroorlog, maar gaf eerder schoorvoetend toe dat er "waarschijnlijk vijf" Russen waren omgekomen bij een aanval in de provincie Deir al-Zour.

Op woensdag 7 februari voerden de Verenigde Staten zware luchtaanvallen uit op pro-Asssad-troepen die de rivier de Eufraat wilden oversteken. Volgens sommige bronnen kwamen daar honderd Russische huursoldaten bij om.

Correspondent David Jan Godfroid denkt dat de Russische erkenning iets te maken heeft met de komende verkiezingen in Rusland. "Poetin kan geen dode Russische staatsburgers blijven verstoppen, ook al maken ze officieel geen deel uit van de Russische strijdkrachten. Dat gaat zich tegen hem richten."

..
lees verder

Nederlandse piloot wint fotoprijs met ‘waanzinnige noorderlicht-show’

Door: NOS.nl buitenlands nieuws   / 20 februari, 2018  

De Nederlandse piloot Christiaan van Heijst maakte een serie nachtfoto's vanuit de cockpit van een Boeing 747. En dat heeft hem nu een prijs opgeleverd van de International Photographer of the Year.

"Een combinatie van de mens en technologie in een warme omgeving van de cockpit, in zijn natuurlijke habitat", luidt het oordeel van de jury. Van Heijst won in de categorie International Discovery.

De foto's ogen bijna surrealistisch. Ze zijn genomen vanuit een perspectief dat voor een gemiddeld mens niet toegankelijk is. Zo legde Van Heijst het noorderlicht vast vanuit de cockpit.

Voor Van Heijst begon fotografie ooit als een hobby. Hij verdient zijn geld met zijn werk als piloot op vrachtvliegtuigen. De passie voor fotograferen vanuit de cockpit begon veertien jaar geleden, toen hij begon met vliegen. De eerste zeven jaar van zijn carrière vloog Van Heijst vooral in Centraal-Azië, rond landen als Afghanistan.

"Ik besefte dat niet alleen het perspectief zo interessant was, maar ook de avonturen die ik daar beleefde. Ik zag dingen die voor heel weinig mensen toegankelijk zijn. Het was zoiets bijzonders, dat moest ik vastleggen. Het groeide al heel snel naar iets groters."

De afgelopen jaren ging zijn carrière als piloot vooruit. Hij ging grotere toestellen vliegen, langere afstanden. Zijn fotografie evolueerde mee. "Ik heb nu hele professionele apparatuur aan boord. Ik kan heel gevoelige dingen vastleggen, zoals maanlicht en noorderlicht. Dingen die heel erg mooi zijn, zeker vanuit de cockpit. Het licht is altijd anders, de wolken veranderen constant. Dat kan met een minuut weer weg zijn. Het is een uitdaging om dat ene moment vast te leggen."

Van Heijst fotografeert alleen op grote hoogte, als er geen werkdruk is, de automatische piloot het werk doet en zijn collega's de wacht houden. "Je moet je voorstellen: een vlucht van acht uur, dan gebeurt er niet zoveel. Je kan even je benen strekken en koffie zetten. Op die momenten pak ik mijn camera en maak ik een foto. De foto's zijn leuk en aardig, zolang het mijn werkzaamheden niet in de weg zit."

Met de jaren heeft Van Heijst als fotograaf wel een naam opgebouwd in de luchtvaart. Collega's zijn enthousiast over zijn foto's en kijken ernaar uit om met hem te werken. "Ze waarderen het enorm", zegt de piloot. "Ik dacht eerder dat de foto's alleen leuk waren voor mensen die niet vliegen. Maar collega's kunnen op deze manier laten zien wat ons werk inhoudt. Het werk als vrachtvlieger is heel ontoegankelijk voor de buitenwereld."

Volgens Van Heijst is vliegen op een vrachtvliegtuig anders dan op een passagiersvliegtuig. Piloten op vrachtvliegtuigen zijn heel erg op zichzelf aangewezen. Er zijn geen stewardessen die eventuele mankementen opmerken.

Ook zijn vrachtvliegers soms wel twee tot drie weken aaneengesloten onderweg. "Het is een nomadenbestaan, we vliegen soms weken van hot naar her. Wij vliegen routes die geen enkel passagiersvliegtuig vliegt, omdat daar geen passagiers te vervoeren zijn."

De cockpitfoto's van Van Heijst zijn inmiddels wereldwijd opgepikt. "De kracht van mijn foto's is misschien wel dat er geen politieke boodschap in zit. Het is universeel, voor iedereen wereldwijd heeft het iets moois."

Een favoriete foto heeft Van Heijst niet, bijzondere herinneringen wel. "Een van de allermooiste dingen die ik heb gezien was heel moeilijk vast te leggen in een plaat. Het was een hele lange vlucht van Chicago naar Zhengzhou in China, via de Noordpool."

"Zo'n 7,5 uur lang hebben we een waanzinnige show van het noorderlicht gezien. Van alle kanten, van horizon tot horizon. Het was genieten. We vlogen over de Noordelijke IJszee en het noorderlicht werd gereflecteerd door de ijsschotsen in het water. Dat was ongelooflijk mooi. Ik heb er foto's van gemaakt, maar het vat niet samen hoe mooi het was, die bewegingen."

..
lees verder

Zorgen over zware gevechten in Syrië

Door: NOS.nl buitenlands nieuws   / 20 februari, 2018  

Hulporganisaties zijn bezorgd om zware gevechten in Syrië. Er zijn bommen gegooid op plekken waar veel mensen wonen. Ook kinderen zijn het slachtoffer van die bombardementen.

Oorlog

De oorlog in Syrië begon bijna zeven jaar geleden. Als opstand tegen de Syrische president Assad. Steeds meer groepen gingen zich ermee bemoeien. Ook de terroristen van IS bijvoorbeeld.

IS is nu voor het grootste deel uitgeschakeld, maar dat betekent niet dat er niet meer gevochten wordt. Het leger van Assad vecht nog steeds tegen de mensen die de president weg willen hebben.

..
lees verder

Je thuisland Afghanistan is in oorlog en toch moet je terug

Door: NOS.nl buitenlands nieuws   / 20 februari, 2018  
Terwijl het aantal burgerdoden in Afghanistan naar een recordhoogte stijgt, stuurt Nederland steeds meer uitgeprocedeerde Afghaanse asielzoekers terug. Amnesty International en acht mensen- en kinderrechtenorganisaties riepen staatssecretaris Mark Harb.....
lees verder

Scholieren protesteren tegen Amerikaanse wapenwet

Door: NOS.nl buitenlands nieuws   / 20 februari, 2018  
Op verschillende plekken in Amerika wordt er geprotesteerd, vooral door scholieren. Ze voelen zich onveilig op school, na een schietpartij van vorige week. De scholieren willen dat de regering ervoor zorgt dat het moeilijker wordt om aan wapens te kome.....
lees verder

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën