Nikkei toont flink herstel

12 februari, 2019 door ANP 0

In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag flink hoger gesloten. Een daling van de Japanse yen bood steun aan de handel na eerdere zware koersverliezen. Daarnaast werd gehoopt op een goed verloop van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Peking worden gehouden.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde met een winst van 2,6 procent op 20.864,21 punten. Japanse exportbedrijven profiteerden van de goedkopere yen. Zo stegen autofabrikant Mazda en chiptester Advantest respectievelijk 2,7 en 5 procent. Autobouwer Isuzu Motors dikte bijna 8 procent aan dankzij beter dan verwachte resultaten. Technologiebedrijf Toshiba raakte daarentegen 5,9 procent kwijt. Volgens zakenkrant Nikkei gaat het concern zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar verlagen.

Elders in het Verre Oosten gingen de meeste beurzen licht vooruit. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent in de plus. De Hang Seng-index in Hongkong bleef vrijwel vlak en de Kospi in Seoul klom 0,6 procent. De Zuid-Koreaanse technologiegiganten Samsung en SK Hynix stegen 2,8 en 2,4 procent. In Sydney sloot de All Ordinaries 0,3 procent hoger onder aanvoering van de Australische energiebedrijven.

Het bericht Nikkei toont flink herstel verscheen eerst op Nieuws.nl.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën