Nintendo pusht de Switch tijdens China’s grootste gamingbeurs, maar wacht nog op goedkeuring

13 augustus, 2019 door Redactie Azië 0

Nintendo en Chinese partner Tencent hebben flink uitgepakt tijdens ChinaJoy, China’s grootste gamingbeurs. Maar liefst 400m2 aan vloeroppervlak werd toegewijd aan de nieuwe Switch. De jaarlijkse beurs in Shanghai, die honderdduizenden mensen trekt, wordt gezien als de Chinese versie van Amerika’s E3.

Nintendo Switch

Tot een officiële lanceerdatum voor de Switch kwam het helaas niet, maar er werden wel enkele details bevestigd. Het meest opvallende is dat de Switch een China-specifieke eShop krijgt met geïntegreerde WeChat Pay.

Nintendo en Tencent lijken alleszins klaar voor de lancering maar de Chinese regering werkt vooralsnog niet mee. Men wacht nog op officiële goedkeuring voor de hardware en er zijn ook nog geen goedgekeurde games.

Wél weten we welke games Nintendo heeft laten keuren: The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8, Super Mario Odyssey and Pokémon: Let’s Go.

Op het moment dat de console eindelijk op de markt verschijnt, is het de eerste keer dat Nintendo zijn hardware onder eigen naam in China verkoopt. Tijdens het 15-jarige verbod op consoles gebruikte Nintendo een joint venture om hardware te distribueren onder de naam iQue. Die konden volgens de wet niet als consoles worden aangemerkt. Overigens sloegen de iQue apparaten niet aan in China.

Verkopen in China

Nu Nintendo voor het eerst onder eigen naam gaat verkopen in China en er wordt niets aan het toeval overgelaten. Kosten noch moeite worden gespaard en het lijkt resultaat te hebben. De Nintendo-stand werd drukbezocht en China lijkt klaar voor de Switch. Gamers waren niet weg te slaan bij de Nintendo stand.

Het wachten is nu op het officiële debuut.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën