Onderzoek: dit zijn de drie verschillende type selfie-makers

19 mei, 2017 door Girlscene RSS 0

We doen het allemaal: selfies maken. Maar waarom eigenlijk? Deze reden is lang niet altijd hetzelfde. Zowel per persoon als per moment verschilt deze reden. Maar als je alles met elkaar vergelijkt ga je wel patronen zien. Zo zijn een groep Amerikaanse onderzoekers tot de conclusie gekomen dat er drie verschillende types zijn als het gaat om mensen die selfies maken. In welk type herken jij jezelf?

Bijna iedereen heeft wel een mening of een theorie over waarom we selfies maken. Want selfies maken, dat doen we bijna allemaal! Maar wat is nu daadwerkelijk de reden? Daar kunnen we alleen maar over speculeren... tot nu. Amerikaanse onderzoekers van de Brigham Young University in Utah hebben een groot onderzoek gedaan naar de reden(en) waarom we selfies maken. Het resultaat? Drie verschillende type mensen.

Type 1: Communicators 
Deze mensen maken voornamelijk selfies om te communiceren met anderen en om zich verbonden te voelen. Ze maken alleen selfies met een bepaald doel of om iets naar anderen te communiceren. Dus ben jij iemand die bijna alleen selfies post om jouw eigen mening (bijvoorbeeld over politiek) en jouw persoonlijke passies naar de buitenwereld te communiceren? Dan ben jij dit type. 


Type 2: Autobiografen
Dit type selfie-maker is een stuk fanatieker dan type 1. Deze mensen leggen verschillende details van hun leven vast: wat ze eten, lezen, dragen, werken, kopen... Ze zijn niet zozeer op zoek naar communicatie op social media. Ze documenteren alleen voor de observatie van anderen, niet om in te haken op dingen die er op dat moment spelen. 

Type 3: Zelf-publiceerder 
Het type selfie-makers die het alleen doen voor zelfpublicatie is het kleinst. Zij zijn juist veel bezig met het ontwikkelen van een bepaald imago (online). Dit imago lijkt natuurlijk wel op hun persoonlijkheid in het echte leven, maar is vaak niet volledig hetzelfde. Hoe ze hun leven online laten zien door selfies is iets waar ze heel bewust mee bezig zijn. 

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën