Onderzoek: duizenden Android apps volgen kinderen onrechtmatig

16 april, 2018 door Nichal Joosse 0

Een onderzoek van het International Computer Science Institute heeft uitgewezen dat meer dan 3000 verschillende Android apps gericht op kinderen allerlei data hebben verzameld en doorgestuurd. Die data ging onder andere naar adverteerders, zo bleek.

Nou is dat misschien niet zo schokkend meer in deze post-Cambridge Analytica-tijd waarin we er al een beetje van uit gaan dat we overal gevolgd worden (omdat het altijd waar blijkt) maar als het om de gegevens van kleine kinderen gaat wordt het toch een ander verhaal. Er wordt gevoelige data gedeeld met advertentiebedrijven die op basis van gedrag adverteren. Dat zou allemaal in strijd zijn met de Amerikaanse COPPA (Children's Online Privacy Protection Act) en zeer zeker ook met de geldende regels in Europa. Kinderen genieten een speciale bescherming als het om online privacy gaat, en terecht.

We kunnen geen definitieve wettelijke aansprakelijkheid aantonen, daar gaan wij niet over. Uiteindelijk is het aan de [Amerikaanse waakhond] FTC om dat te bepalen.
- Onderzoekers International Computer Science Institute
online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën