Oostenrijk wil ‘tolvluchtelingen’ de pas afsnijden

20 juni, 2019 door NOS.nl buitenlands nieuws 0

Via binnenwegen langs pittoreske bergdorpjes de tolwegen van Oostenrijk omzeilen? Dit is vanaf dit weekend niet meer mogelijk, zo heeft het provinciebestuur van Tirol bekendgemaakt. De politie gaat streng controleren op zogenoemde 'tolvluchtelingen'.

De Oostenrijkers zijn het zat dat hun regionale wegen volstromen met vakantieverkeer, meestal op weg naar Italië, dat op die manier probeert files en tol te omzeilen.

Tolvluchtelingen

"Drastische situaties vragen om drastische maatregelen", zegt het hoofd van het Tiroler provinciebestuur, Günther Platter. De politie gaat bij meerdere afslagen rondom Innsbruck en de Brennerpas controleren op tolvermijders.

"Langs de afritten van de snelwegen wordt gevraagd wat de eindbestemming is. Als iemand niet kan aantonen dat hij of zij in het desbetreffende gebied moet zijn, wordt diegene weer terug naar de snelweg begeleid", laat een woordvoerder van de politie weten.

De nieuwe regels gelden alleen in het weekend en blijven van kracht tot half september. De politie controleert van zaterdagochtend 07.00 uur tot zondagavond 19.00 uur.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën