Opgelet: Dit jaar extra strenge controles tijdens schoolexamens

15 mei, 2018 door Girlscene RSS 0

Gisteren zijn de eindexamens van start gegaan. Spannend! Doe jij ook dit jaar examens? Dan is het je misschien al wel op gevallen dat er dit jaar strengere controle is. Dit jaar wordt er namelijk extra streng gecontroleerd op mobiele telefoons, smartwatches en andere apparaten. Oppassen dus! Lees hier wat wel en niet mag.

Strenge controle eindexamens
Moet jij dit jaar ook eindexamens maken? Spannend! Gisteren zijn de examens gestart en dat dit jaar met een éxtra strenge controle. Dit examenjaar wordt er extra steng gecontroleerd op mobiele telefoons en andere digitale apparaten zoals een smartwatch. Dit komt doordat scholieren steeds vaker het internet inschakelen als hulpmiddel. Herkenbaar? Misschien schakel jij ook wel eens de hulp in van onze grote vriend Google of kom je aan een antwoord via YouTube. Of maak je misschien ook gebruik van de populaire app Mr. Chadd? Een digitale onderwijsassistent waarbij je terecht kunt voor al je schoolvragen. Het is alleen natuurlijk niet de bedoeling om deze informatie op te zoeken tijdens een tentamen. Volgens LAKS, meldpunt voor klachten over de eindexamens, 'zullen leerlingen er alles aan doen om hun telefoon stiekem te gebruiken tijdens het examen.' Daarom wordt er nu extra streng op gecontroleerd.

examens controle smartphones

Geen telefoons
Het is duidelijk dat je dus tijdens je examen dan ook nooit digitale informatie mag inschakelen tijdens je examen. Dit is natuurlijk hét moment waarop jij moet laten zien wat jij hebt geleerd op de middelbare school :-). Er wordt dus streng gecontroleerd op het gebruik van digitale apparaten en het LAKS houdt de app Mr. Chadd goed in de gaten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee...

Succes met de eindexamens!

Bron: ANP | Beeld: iStock

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën