Overstappen.nl geeft extra service met virtuele assistent “Lot”

13 september, 2017 door Redactie Dutchcowboys 0

Chatbots, of virtuele assistenten, zie je steeds meer. Of het nu is om een verkeersboete aan te vechten of je van het laatste nieuws voorzien, ze kunnen steeds meer. Facebook moest zelfs een koppel uitzetten omdat ze een eigen taal tegen elkaar begonnen te spreken. Allemaal leuk, maar uiteindelijk zijn bots het handigste als wij als gebruikers er ook echt iets aan hebben.

Overstappen.nl heeft deze week hun virtuele assistent, genaamd Lot, gelanceerd. De chatbot heeft als doel om consumenten te helpen besparen op hun energiecontract. Aan de hand van een kort gesprek vergelijkt Lot bij welke energieleverancier je het voordeligst uit bent en daarna kan zij het contract afsluiten. Hiermee wil de website de interactie met klanten persoonlijker maken buiten kantooruren.

Voordelen

Jeroen Bosscha, ontwikkelaar van Lot: “met onze chatbot bieden we consumenten een extra communicatiekanaal. Wij hebben een goede NPS score en we krijgen de beste beoordelingen van klanten die persoonlijk contact hebben gehad met de klantenservice. Die is bereikbaar tussen 08:00 en 20:00, maar met Lot kunnen consumenten ook buiten deze openingstijden een persoonlijke conversatie voeren waarbij het aanvoelt alsof je met een medewerker spreekt."

De site heeft Lot zelf ontwikkeld en laten leren door de gesprekken die zij met consumenten voert. "Lot heeft veel geleerd over klantintenties waardoor wij onze service verder kunnen verbeteren”, aldus Bosscha.

Als zelflerende chatbot wordt Lot slimmer van ieder gesprek dat zij voert waardoor zij vragen steeds beter kan beantwoorden. Lot kan nu al een energiecontract afsluiten zonder dat hier een mens aan te pas komt. In de toekomst kan Lot ook helpen bij het vinden van de best passende autoverzekering, zorgverzekering of telecom-provider.

Bespaar Met Lot
online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën