Pas op Tesla, Mercedes Benz komt ook met thuisbatterij

19 mei, 2017 door Frédérique van Osta 0

Tesla's Powerwall krijgt er een concurrent bij. Mercedes Benz gaat namelijk samenwerken met Vivint Solar om batterijen te produceren voor thuis. De verkoop van deze thuisbatterijen zal in de tweede helft van dit jaar van start gaan in Californië.

Mercedes vs. Tesla

De nieuwe batterijen zijn in staat vele laadcycli te overleven en zullen ook gebruikt worden om energie van zonnepanelen op te slaan. Ook als de zon niet schijnt kan er op die manier groene stroom gebruikt worden. Daarnaast kunnen de nieuwe batterijen als back-up dienen als de stroom uitvalt.

De Powerwall van Tesla biedt ongeveer hetzelfde, maar dan met een iets andere samenstelling. De Powerwall 2 van Tesla heeft een groter vermogen (13,5 kWh) en klanten kunnen tot tien batterijen kopen. De nieuwe batterijen van Mercedes hebben een iets kleiner vermogen (12,5 kWh) en je kunt er maximaal acht kopen.

Er wordt gezegd dat één batterij van Mercedes in combinatie met zonnepanelen samen 5.000 dollar zal kosten in de Verenigde Staten.

Credits afbeelding: © Vivint Solar

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën