Pennie op bakavontuur in Amerika: week 4: ‘Wow, de 1e maand zit er alweer op!’

4 december, 2018 door Redactie delicious. 0

Een (nog) betere kok worden: ja, dat willen we allemaal wel. Zo ook onze columnist Pennie – en zij pakt dit verlangen wel héél serieus aan. Zij volgt aan The French Pastry School in Chicago een 16-weekse opleiding op het gebied van ‘Cake Decorating’. Wij volgen Pennie’s kookavonturen de aankomende maanden, lees je mee?

Oh jongens, wat vliegt de tijd, ik ben hier al weer een maand, wat betekent dat een kwart van de opleiding al achter me ligt.

Afgelopen week hebben we met Chef Nicholas tijd gespendeerd aan het maken van bloemen, spuitwerk en fondant. We hebben een “plaque” met een wintervoorstelling en een bruidstaart gemaakt. Alles is erop gericht om zoveel mogelijk verschillende technieken te leren. Verschillende bloemen (calla’s en rozen deze week), verschillende verftechnieken, verschillende soorten spuitwerk, het gebruik van siliconenvormen, matten, rollers en ga zo maar door. Het leuke is: je creativiteit wordt constant geprikkeld.

We hebben deze week al door moeten geven wat we voor eindtaart willen maken. Het moet in ieder geval een bruidstaart in winterthema worden, maar verder ben je vrij hoe je dit invult. De taart moet in ieder geval bestaan uit 3 taarten (rond of vierkant) van 6, 8 en 10 inch en moet geplaatst worden op een rond of vierkant onderbord. Alles op en aan de taart moet eetbaar zijn. Help, wat ga ik maken…

Ook deze week weer een proeve van bekwaamheid: dat was uiteraard een bloem. De bloem moest je maken en inleveren en de dag erna loopt de chef tijdens de les dan langs iedereen en geeft hij 1-op-1 feedback en je cijfer. Hij had bij mij helemaal geen feedback, een A…. Wauw, superblij mee!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Now that was fun!! @chicago_gourmet @shuchun_p @bryia_danielle

Een bericht gedeeld door Pennie Arbouw-Heimans (@penniearbouw) op

Ik heb het weekend rustig aan gedaan en alle nieuwe afleveringen van Chef’s Table achter elkaar gekeken. Heerlijk!

Over Pennie Heimans
Pennie Heimans, 46 jaar, woont in Leiden samen met man Mike en haar twee teckels Karel & Kato. Pennie heeft onder andere bedrijfskunde gestudeerd en werkte de afgelopen 20 jaar in verschillende HR-functies bij grote internationale organisaties. Daarnaast is ze ook fanatiek sporter (reformer pilates, krachttraining, yoga), leest ze graag, eet ze plant based en is ze opgeleid als orthomoleculair voedingsadviseur. Pennie heeft haar baan per 1 september opgezegd om haar passie achterna te gaan.

Pennie-FrenchPastrySchool-delicious

Wil je Pennie’s avontuur op de voet volgen? Volg haar dan op Instagram.

TEKST & BEELD PENNIE HEIMANS, iSTOCK

The post Pennie op bakavontuur in Amerika: week 4: ‘Wow, de 1e maand zit er alweer op!’ appeared first on delicious. magazine.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën