Pitch nu jouw docu-idee en misschien helpen wij je met het maken van je film

19 september, 2019 door VICE Redactie 0

Bij VICE houden we van goede verhalen. Of die nou in geschreven vorm zijn, als podcast, of gewoon verteld in de kroeg met een paar biertjes en een hand borrelnoten erbij. Bij het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA), houden ze óók van goede verhalen, en dat is de reden dat VICE en IDFA al jaren samenwerken, bijvoorbeeld door jaarlijks een VICE Night at IDFA te organiseren, maar ook tijdens de jaarlijkse VICE x IDFA documentaire-pitch.

Het idee van die documentaire-pitch is niet ingewikkeld: jij komt met een goed idee, wij helpen je met onze expertise en middelen met het ontwikkelen van dit idee tot een documentaire. Dit is hoe deze pitch in zijn werk gaat:

 • Jij, getalenteerde documentairemaker die je bent, stuurt ons voor 21 Oktober een pitch voor de documentaire die je wil maken (hieronder staat hoe je dat precies doet). Het onderwerp moet zich trouwens afspelen in de Benelux.
 • Jij bereidt een pitch voor, met als vereiste een trailer van 90 seconden.
 • Tijdens IDFA presenteren de overgebleven finalisten hun pitch en de bijbehorende trailer. Dit wordt beoordeeld door een panel dat bestaat uit ervaren VICE-producers en -regisseurs. En dan...
 • Wordt er op deze heuglijke avond een absolute winnaar gekozen.

Voor de winnende pitch stellen we een productiebudget ter beschikking. Je krijgt volledige toegang tot alle faciliteiten die ons kantoor te bieden heeft, en mag een beroep doen op ons voltallige team van documentairemakers.

Misschien wil je graag een documentaire maken over de ontwikkelingen in de landbouw op Ambon, of over het reilen en zeilen van de regenworm, maar het is goed om te weten wat voor soort verhalen we zoeken:

 • Verhalen die omgevormd kunnen worden tot documentaires van 15-30 minuten
 • Verhalen die zich dus afspelen binnen de Benelux
 • Verhalen van ambitieuze, onderscheidende filmmakers die snappen hoe een goed verhaal in elkaar zit
 • Verhalen die gemaakt kunnen worden door unieke access
 • Verhalen die bij de toon, stijl en context van VICE passen

Klinkt dit goed? Best wel hè? Klik snel hier om het pitch-formulier in te vullen. En mocht je vragen hebben, stuur dan even een e-mail naar contestnl@vice.com.


Bekijk hieronder Zondagskinderen, de winnaar van de VICE x IDFA documentaire-pitch 2017:

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
 • GAUW-IT

  Web solutions &
  IT infrastructuur

 • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën