Primeur voor Zwitserse skiërs op WK

12 februari, 2019 door ANP 0

De Zwitserse skiërs hebben bij de WK in Åre voor het eerst de landenwedstrijd gewonnen. Zwitserland versloeg Oostenrijk in de finale op basis van de tijd. Beide landen hadden twee runs gewonnen. Italië pakte het brons door in de ‘troostfinale’ met 3-1 te winnen van Duitsland.

Bij de landenwedstrijd bestaan alle teams uit twee vrouwen en twee mannen, die in een knock-outsysteem tegen elkaar uitkomen op een parallelslalom. Wendy Holdener haalde in de finale het eerste punt voor Zwitserland binnen door Katharina Liensberger te verslaan. Michael Matt en Katharina Truppe brachten Oostenrijk daarna aan de leiding door respectievelijk Daniel Yule en Aline Danioth voor te blijven, maar Ramon Zenhäusern besliste de finale in het voordeel van de Zwitserse ploeg door Marco Schwarz met duidelijk verschil te kloppen. In de kwartfinale en halve finale hadden de Zwitsers ook al op basis van de tijd gewonnen van respectievelijk Zweden en Duitsland.

De 27-jarige Zenhäusern bezorgde zijn land de enige nog ontbrekende wereldtitel. Alleen Oostenrijk heeft ook op alle elf onderdelen van de WK wel eens goud gewonnen.

Holdener, Zenhäusern en Yule haalden vorig jaar op de Winterspelen in Zuid-Korea voor hun land ook al de olympische titel binnen op dit teamnummer, dat sinds 2005 op het WK-programma staat. Duitsland won toen de eerste editie, Oostenrijk was daarna drie keer de beste. Bij het vorige WK, twee jaar geleden in Sankt Moritz, pakte de Franse ploeg voor de tweede keer de wereldtitel.

Het bericht Primeur voor Zwitserse skiërs op WK verscheen eerst op Nieuws.nl.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën