Pruimencobbler met gekruide rodewijnsaus

11 februari, 2019 door Redactie delicious. 0

Deze pruimencobbler is warm uit de oven extra lekker. Met de kruidige wijnsaus wordt het een perfect nagerecht voor op een koude winteravond.

7x warme toetjes waar je blij van wordt

Pruimencobbler met gekruide rodewijnsaus

nagerecht (6 personen)

12 pruimen, gehalveerd, pitten verwijderd
225 g zelfrijzend bakmeel
1 tl gemalen kaneel
125 g koude boter, in blokjes
125 g donkerbruine basterdsuiker
1 ei
1 el heel fijn gesneden rozemarijnnaaldjes + extra takjes voor garneren
125 ml karnemelk
100 geschaafde amandelen
lobbig geklopte room of crème fraîche, voor serveren
ook nodig: bakpapier, ovenschaal van 2 l inhoud

wijnsaus
450 ml rode wijn
110 g (fijne) kristalsuiker
2 el rode bessengelei*
2 steranijs
2 kaneelstokjes
3 kruidnagels
schil van 1 (bio)sinaasappel, in reepjes gesneden

Verwarm voor de wijnsaus de wijn, suiker, rode-bessengelei, specerijen en sinaasappelschil in een pan op middelhoog vuur. Roer dit mengsel 1-2 min. tot de suiker opgelost is. Kook dan nog ± 15 min. tot het vocht gereduceerd is en siroopachtig. Zeef de saus boven een kom, gooi de vaste delen weg en laat afkoelen.

Verwarm intussen de oven voor op 180ºC. Leg de pruimen met de snijkant boven in de ovenschaal en bak ze ± 10 min. in de voorverwarmde oven of tot ze zacht zijn. Zeef vervolgens het bakmeel en de kaneel boven een kom en wrijf er dan met je vingertoppen de boter doorheen tot het mengsel lijkt op fijn broodkruim. Voeg de basterdsuiker, rozemarijn, karnemelk en het ei toe en roer alles door elkaar. Zet het beslag weg.

Neem de pruimen uit de oven. Besprenkel de pruimen met 250 ml van de wijnsaus en schep er dan eetlepels vol van het beslag op. Bestrooi met de amandelen en bak de pruimencobbler ± 30 min. of tot hij goudbruin is. Garneer met de takjes rozemarijn en serveer tot slot met de rest van de gekruide wijnsaus en de room of crème fraîche.

* Rode-bessengelei koop je bij delicatessenwinkels of vervang het door bijv. cranberrygelei of -compote.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 40 min

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

The post Pruimencobbler met gekruide rodewijnsaus appeared first on delicious. magazine.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën