Quentin Tarantino heeft een playlist gemaakt van zijn favoriete filmmuziek

23 augustus, 2019 door Colin Joyce 0

Er zijn meerdere redenen waarom de films van Quentin Tarantino zo populair zijn. Sommige liefhebbers waarderen de kleurrijke personages en de scherpe dialogen, anderen de overdadige, maar toch ook wel weer stijlvolle geweldscènes. En dan zijn er ook nog fans die met een kladblokje alle filmreferenties bijhouden die Tarantino in zijn films stopt, of de dingen die hij altijd weer laat terugkomen, zoals close-ups van voeten.

Maar wat ook zeker een belangrijk aspect van zijn films is, is zijn gevoel voor goede filmmuziek. Samen met zijn music supervisor Mary Ramos heeft Tarantino altijd de juiste muziek uit weten te kiezen, om zo een sfeer neer te zetten en de personages nog meer energie mee te geven dan ze al hebben – of het nou gaat om nummers als Little Green Bag van George Baker, oude surfrock of Ennio Morricone

Nu heeft Tarantino de Film & TV Favorites-playlist op Spotify voor zijn rekening genomen, en er bijna vier uur aan muziek in gezet die hij in zijn films heeft gebruikt. Er staan redelijk voor de hand liggende nummers op – zoals de versie die Nancy Sinatra van Bang Bang maakte voor Kill Bill Vol. 1 – maar ook nummers die je misschien voor het eerst hoort.

Naast deze afspeellijst is er ook een speciale playlist Once Upon a Time… in Hollywood op Spotify te beluisteren, zijn nieuwste en waarschijnlijk een-na-laatste film. Er is ook een podcast waarin hij dieper ingaat op de keuzes achter de soundtracks van deze film. Dat laatste zegt natuurlijk een stuk meer als je film al gezien hebt, maar er zijn in ieder geval zat mogelijkheden om je alvast een beetje in te luisteren.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën