radicchio-artisjokkentaart

12 februari, 2019 door Redactie delicious. 0

Een elegante hartige taart met fris-zure artisjokken en reepjes iets bittere radicchio. Zowel koud als warm heerlijk! 

Probeer ook eens deze artisjokken-tomatensalade met radicchio en burrata.

radicchio-artisjokkentaart

voor- of hoofdgerecht (6-8 personen) | v 

180 g bloem + extra om te bestuiven
90 g koude boter, in blokjes
1 eidooier (M), losgeklopt met 4 el koud water

vulling
30 g boter
100 g banaansjalotten (kruising tussen sjalot en een ui), elke in 4 lange partjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 klein kropje radicchio, blaadjes losgemaakt en in stukken gesneden
350 g artisjokkenharten (blik), uitgelekt, droog gedept en gehalveerd
rasp van 1 (bio)citroen
2 eieren (M)
75 ml volle melk
100 ml slagroom
50 g parmezaanse kaas
fijngesneden peterselie
ook nodig: ingevette rechthoekige taartvorm van 35 x 11 cm met ribbelrand + blindbakvulling

Doe de bloem en boter voor het deeg met ½ tl zout in een keukenmachine en pulse tot een kruimelig mengsel. Of wrijf met je vingertoppen de boter door de bloem en zout en meng het water erdoor met een mes. Pulse of roer geleidelijk het eimengsel erdoor, zodat je een samenhangend deeg krijgt. Kneed het op een licht met bloem bestoven werkvlak even door, duw het iets plat, wikkel in plasticfolie en zet 1 uur in de koelkast.

Bestuif het werkvlak opnieuw met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm. Bekleed de taartvorm ermee. Laat het deeg een beetje over de rand hangen en druk het deeg in de randen en ribbels. Zet 30 min. in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Leg een velletje bakpapier op de deegbodem, strooi hierop de blindbakvulling en bak de deegbodem 20 min. Verlaag de oventemperatuur tot 160ºC, verwijder het papier en de vulling en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem nog 8-10 min. Neem de bakvorm uit de oven en zet hem op een bakplaat.

Maak intussen de vulling. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de sjalotten met wat zout en peper 10 min. op laag vuur zonder ze te laten kleuren. Voeg de knoflook en radicchio toe en bak nog 2 min. Verdeel samen met de artisjokken over de taartbodem in de bakvorm. Strooi de citroenrasp erover.

Roer de eieren los met de melk, slagroom en ⅔ van de parmezaan. Schenk het eimengsel voorzichtig over de groenten en rasp de rest van de kaas erboven. Schuif de bakplaat met de taart voorzichtig in de oven en bak hem 25-35 min. tot de vulling gestold is maar nog wel wiebelig aanvoelt. Neem de taart uit de oven en laat hem iets afkoelen (of zelfs tot kamertemperatuur). Strooi de peterselie erover en serveer.

Bereiden ±  35 min.  koelen ± 1 uur / oven ± 1 uur en 5 min.

RECEPTEN EN BEREIDING THE FOOD TEAM STYLING OLIVIA WARDLE FOTOGRAFIE TOBY SCOTT BEWERKING DOSIA BREWER

The post radicchio-artisjokkentaart appeared first on delicious. magazine.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën