Rotterdamse haven stuurt ‘smart’ container op wereldreis

27 mei, 2019 door Roos Haverman 0

Vanuit de Rotterdamse haven vertrok deze week Container 42, een smart container die alles zal registreren wat er de komende twee jaar aan boord gebeurd. De zelfvoorzienende container is bevoorraad met allerlei verschillende soorten sensoren, meetapparatuur en zonnepanelen om het altijd van stroom te voorzien. "Sensoren die de luchtkwaliteit meten, het klimaat binnen en buiten, beweging van objecten in de container, geluid, geur. Alles wordt vastgelegd" aldus Erwin Rademaker van het Havenbedrijf. Daarnaast is de container voorzien van verschillende GPS-systemen, waardoor op elk moment gemeten kan worden waar op de wereld de container zich bevindt.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën