Samsung’s slimme speaker is de Galaxy Home

10 augustus, 2018 door Nichal Joosse 0

Het kon natuurlijk niet uitblijven dat Samsung ook een slimme speaker ging maken. Het gerucht ging meer dan een jaar geleden al rond dat Samsung dit van plan was en nu wordt het langzaam werkelijkheid. Met de nadruk op langzaam, want behalve vertellen dat het ding bestaat en laten zien hoe het er uit gaat zien liet Samsung op het Unpacked evenement weinig los. De focus lag duidelijk op de Note 9 en de Galaxy Watch.

Wat weten we wel?

We weten hoe de Galaxy Home er uit ziet. Het lijkt een kruising tussen alle andere slimme speakers, met de stof die je ook bij Google Home en de HomePod van Apple ziet en eenzelfde lichte eivorm. Het meest in het oog springende is echter hoe de Galaxy Home staat: in plaats van een platte basis zoals alle andere slimme speakers heeft de Galaxy drie pootjes aan de onderkant. Of dat een praktisch design is valt nog te bezien (niemand heeft de kans gehad om het ding van dichtbij te zien) maar het is in elk geval iets anders.

Ook weten we dat de Galaxy Home gaat draaien op digitale assistent Bixby. Die werd bij de introductie van de Galaxy S8 voor het eerst getoond en heeft inmiddels gelukkig wel wat sprongen gemaakt. Dat wil niet zeggen dat Bixby zich kan meten met Siri, Alexa of Google Assistant. Op een Note 9 werd gedemonstreerd dat je met Bixby inmiddels een Uber kunt bestellen en kunt reserveren bij een restaurant, maar dat was alleen maar mogelijk via extra handelingen op de telefoon, zo zegt Quartz. Of Bixby dat soort dingen dus ook via de Galaxy Home kan doen is niet duidelijk.

Screen Shot 2018-08-10 at 11.27.20
online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën