Splatoon 2: kleurrijk, entertaining en inventief – met problemen

11 augustus, 2017 door Nichal Joosse 0

Splatoon 2 is een herhalingsoefening voor Nintendo. Waar het eerste deel al heel goed was, werd het helaas uitgebracht op de Wii U, een console die bijna niemand had. Daardoor werd de extreem kindvriendelijke shooter nooit het succes dat het had moeten zijn.

Dat is onterecht, want Splatoon (dit geldt voor zowel het eerste deel als dit vervolg) heeft een leuk gegeven, een structuur die je zowel on- als offline bezighoudt en bovenal een hele interessante kijk op het idee van een multiplayer shooter. Het is even wennen voordat je de aparte besturing in de smiezen hebt (de 'officiële' manier laat je verticaal kijken door je controller of Switch te bewegen, in plaats van het rechterpookje) maar dan is het lekker schieten.

Voor wie het niet kent: in de kleurrijke wereld van Splatoon speel je als mens die ook in een inktvis kan veranderen. Dat is relevant omdat je in deze arena-shooter niet per se wint door de tegenstanders neer te schieten, maar door de arena zelf te verven met je inktpistolen. Hoewel je met een paar goed gemikte klodders de tegenstander tijdelijk uit de running haalt gaat het vooral om het inkleuren van het territorium waar je in vecht. Wie aan het einde van de ronde het grootste percentage in zijn eigen kleur heeft geverfd, wint.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën