T-Mobile en Vodafone starten met grensoverschrijdend bellen

14 juli, 2019 door Irene Boskma 0

Wie in de buurt van de Nederlands-Duitse grens woont, weet dat het nogal vervelend kan zijn als je aan het bellen bent en de verbinding wegvalt. Soms valt je signaal zelfs al weg voordat je de grens over bent. T-Mobile liet eerder deze week al weten aan een oplossing te werken en nu maakt Vodafone bekend hier ook mee bezig te zijn. Binnenkort kun je overal bellend de grens tussen Nederland en Duitsland over (en terug) zonder dat de verbinding wordt verbroken of er door de providers extra kosten worden berekend.

Grensstreek met Duitsland en daarna ook België

De 'internationale hand-over' werkt al op een aantal grenslocaties met Duitsland bij Aken, Roermond en Kerkrade. Binnen een aantal weken met het in de hele grensstreek met Duitsland mogelijk zijn. Daar profiteren veel Nederlanders van die in de buurt van de grens wonen. Overigens zijn beide providers ook bezig met eenzelfde traject voor de grens met België.

Met de verbeteringen die we in het grensgebied hebben doorgevoerd, zijn de netwerken nu op een fijnmazige manier aan elkaar verbonden. Hierdoor ‘weten’ antennes aan de Nederlandse kant van de grens hoe zij telefoons op zoek moeten laten gaan naar de juiste antenne aan de andere kant van de grens. Ook als deze telefoons actief aan het bellen zijn. Gesprekken worden naadloos overgeheveld naar het netwerk aan de andere kant. Zo bellen mensen zonder problemen via de verschillende netwerken. Gedurende het hele gesprek geldt het tarief van het netwerk waar het gesprek is gestart of aangenomen.
- Richard Marijs, Technology Strateeg bij T-Mobile Nederland
online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën