Tele2: 06-sim in iets anders dan telefoon betekent afsluiting

7 december, 2017 door Nichal Joosse 0

Tweakers heeft goed gespot dat Tele2 bij het afsluiten van een abonnement klanten laat beloven dat ze alleen maar een 4G-telefoon gebruiken met hun abonnement. Als klanten daarna toch hun simkaart in welk ander apparaat dan ook gebruiken als datakaart worden ze door Tele2 na twee weken afgesloten.

Volgens de provider is dat bedoeld om misbruik tegen te gaan. Dat klinkt raar - en is het feitelijk ook - maar er zit wel een reden achter: schaarste aan 06-nummers. Daarom heeft de Autoriteit Consument en Markt regels opgesteld voor het gebruik van mobiele nummers.

097 de gekste

Je hebt naast de 06-nummers die we kennen ook de 097-nummers. Die hebben twaalf cijfers en zijn prima geschikt voor alle toepassingen anders dan bellen in een telefoon, zoals slimme meters of thermostaten, dongles, alarmsystemen of tablets.

De ACM heeft heel duidelijk gemaakt dat het verboden is om 06-nummers voor al dat soort diensten in te zetten. Gebeurt dat wel en doet de provider daar niks aan, dan wordt de provider verantwoordelijk gehouden en kan het nummer ingetrokken worden en de provider een boete krijgen. Het aandeel 097-nummers stijgt gestaag, maar er wordt blijkbaar toch nog te veel gesjoemeld.

tele2-bevestiging
De bevestiging van Tele2. Screengrab: Tweakers
online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën