Tientallen arrestaties bij klimaatprotest in Londen

16 april, 2019 door NOS.nl buitenlands nieuws 0

Zeker 52 mensen zijn gearresteerd tijdens een groot klimaatprotest in Londen. Vijf van de arrestanten worden verdacht van het vernielen van de ingang van een gebouw van Shell.

Duizenden demonstranten blokkeren sinds zondag verschillende delen van de stad. Bij Marble Arch overnachten ze in tentjes op het gras en bij Oxford Circus zitten demonstranten met spandoeken op de weg.

De klimaatactivisten voeren actie onder de naam Extinction Rebellion, opstand tegen uitsterven. Ze eisen dat de overheid "de waarheid over klimaatverandering" vertelt en willen dat de CO2-uitstoot in 2025 tot nul is gereduceerd.

Ontwrichten

Extinction Rebellion heeft gewaarschuwd dat de protesten de hele week zullen voortduren en dat ze zullen proberen het leven in de hoofdstad te ontwrichten.

De meeste demonstraties in Londen verlopen vreedzaam. Alleen in het zuidoosten van de stad liep een demonstratie gistermiddag uit de hand. Daar werd een glazen deur van een gebouw van Shell vernield en werden muren beklad met woorden als 'plaats delict'.

De schade wordt geschat op ongeveer zesduizend pond. De activisten hebben de schade bewust veroorzaakt, omdat ze hierdoor hun standpunten voor de rechter moeten verdedigen.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën