Traditionele winkel toch nog favoriet voor Sint- en kerstcadeaus

14 november, 2017 door Nichal Joosse 0

De strijd om de Nederlandse consument is in volle gang. De maanden november en december staan in retail-land dan ook in het teken van de Sinterklaas en de Kerstverkopen. We bestellen en shoppen het gehele jaar massaal online maar doen wij ook de Sinterklaas inkopen digitaal?

Uit Europese onderzoek van Deloitte naar de decemberaankopen door consumenten blijkt -verrassend - dat we voor de feestdagen de traditionele winkels de voorkeur geven.

De Nederlandse consument lijkt daarbij een nostalgische shopper: zo hechten we drie keer meer waarde aan de kerstsfeer in de winkels dan in andere Europese landen.

Inspiratie opdoen!

We gaan naar de fysieke winkel om enerzijds inspiratie op te doen maar anderzijds blijkt ook dat driekwart van de consumenten zijn of haar cadeaus ook daadwerkelijk koopt in de fysieke winkel. Opvallend is dat vooral speciaalzaken en traditionele lokale winkels populair zijn bij de Nederlandse consument.

Tijdens de feestmaanden geven we dus de voorkeur aan winkelen in de fysieke winkel ten opzichte van de rest van het jaar. Een belangrijke rede hiervoor is dus die winkelbeleving en de sfeer van de fysieke winkel ten opzichte van de online shop.

AdobeStock_79273446
online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën