Uitgelicht

Eerste trailer Game of Thrones – Seizoen 7

Door: Redactie Dutchcowboys   / 24 mei, 2017  

Het duurde wat langer dan we gewend zijn, maar dat komt natuurlijk omdat het veelbelovende zevende seizoen pas in de zomer van start gaat. Maar hij is eindelijk uitgebracht, de eerste officiële trailer voor het nieuwe seizoen van Game of Thrones.

Een ding is in ieder geval duidelijk. "It's war."

De Lannisters worden omringd met vijanden. Daenerys heeft de oversteek gemaakt en gaat zich mengen in de strijd om de Iron Throne. En Jon Snow, King of the North, staat een heel andere tegenstander te wachten, die tegen de White Walkers. Is het al bijna 17 juli?

..
lees verder

De DC Daily van 24 mei 2017

Door: Redactie Dutchcowboys   / 24 mei, 2017  

In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 24 mei 2017.

Top Gun 2 volgend jaar in productie

Tom Cruise bevestigde in Australië aan ochtendshow Sunrise dat het langverwachte en vaak uitgestelde vervolg op Top Gun vanaf volgend jaar opgenomen gaat worden. Dat betekent dat we de film pas tegen 2020 of zelfs 2021 gaan zien. Is het dan niet wat vroeg voor deze bevestiging? Eigenlijk wel, maar dan weten we het in elk geval.

..
lees verder

​PayPal gaat de verkopersbescherming voor Nederlandse online verkopers uitbreiden

Door: Redactie Dutchcowboys   / 24 mei, 2017  

PayPal breidt haar verkopersbescherming in Nederland uit. Voorheen was de service slechts beschikbaar voor bepaalde fysieke producten, maar vanaf nu ook voor andere producten zoals services (opleidingen, fotografie etc.), tickets (concerten, shows, sportevenementen etc.) en reizen (vluchten, hotels etc.).

De uitbreiding van deze service zal Nederlandse online verkopers helpen hun producten veiliger te verkopen in de meer dan 200 markten waar PayPal inmiddels al beschikbaar is. In totaal zal de verkopersbescherming uitgebreid worden in 18 markten binnen Europa en het Midden-Oosten. En daarnaast zal de service voor het eerst gelanceerd worden in 36 nieuwe markten.

Helpt online verkopers

De service helpt online verkopers op het moment dat zij een ongeautoriseerde betaling hebben ontvangen, bijvoorbeeld van een gehackt account, of wanneer een koper beweert zijn aankoop niet te hebben ontvangen. In dergelijke gevallen kan PayPal’s verkopersbescherming het volledige bedrag op verkopen die hiervoor in aanmerking komen vergoeden.

Zonder onnodig risico

Het besluit om de Verkopersbescherming uit te breiden, geeft verkopers de mogelijkheid om nog meer typen producten en diensten online aan te bieden, zonder onnodige risico’s," aldus Jan-Willem Roest, General Manager PayPal Benelux & Ierland.

Het is meer dan een tiende van de online verkopers die aangeven dat het risico op creditcardfraude en beveiligingsissues hen ervan weerhoudt om hun business uit te breiden.

Roest vervolgt: "Deze verbeteringen zijn een belangrijke stap in het bieden van uitgebreide bescherming wanneer je gebruik maakt van PayPal. Je voelt je veiliger als je weet dat je kan worden beschermd wanneer er iets mis gaat met de online verkoop. Dit is een belangrijk onderdeel van ons werk om het vertrouwen in e-commerce te vergroten."

..
lees verder

Garmin introduceert de VIRB 360 camera

Door: Redactie Dutchcowboys   / 24 mei, 2017  

Garmin introduceert hun eerste 360 graden camera: de VIRB 360. De compacte, robuuste en waterbestendige camera legt video's in 360 graden vast in 4K-resolutie met 30 frames per seconde (fps), audio in 360 graden en augmented reality-overlays van G-Metrix gegevens.

4K 30fps-opnames

De VIRB 360 is bovendien voorzien van in-camera stitching waarmee automatisch de 4K 30fps-opnames aan elkaar worden gekoppeld. Verder zijn er verschillende opname-instellingen zoals timelapse video's en foto's, 360 graden foto's en burst-opnames. De 360 VIRB heeft daarnaast vier geïntegreerde microfoons voor 360 graden audio. Ze beloven zelf hiermee de ultieme beleving.

..
lees verder

EU-commissie: streaming diensten naar 30% Europese films en series

Door: Nichal Joosse   / 24 mei, 2017  

Binnen nu en twee jaar ziet het er binnen Europa heel anders uit qua online streaming diensten voor films en series als Netflix. Sowieso wordt op het Europese vasteland alles één gebied en ga je dus in België of Spanje hetzelfde kunnen kijken als in Nederland.

Een ander groot verschil, als het tenminste aan de Europese Commissie ligt, is dat er niet minder dan 30 procent van de programmering moet bestaan uit Europese films en series. Eerder was er trouwens sprake van maar 20 procent, maar dat was blijkbaar niet genoeg.

..
lees verder

DJI drones vliegen straks minder ver als je niet registreert

Door: Nichal Joosse   / 24 mei, 2017  
Als je van plan was een nieuwe DJI drone te gaan kopen, of de firmware van je huidige drone te updaten, moet je er rekening mee houden dat je de drone wel moet gaan registreren bij het Chinese bedrijf. Doe je dat niet, dan is de live video feed ni.....
lees verder

De irisscanner van de Galaxy S8 is niet veilig

Door: Nichal Joosse   / 24 mei, 2017  
Leuk, zo'n irisscanner op je nieuwe Galaxy S8. Maar als hackers het systeem kunnen neppen met een contactlens en een foto van een oog is het niet veilig. De Duitse Chaos Computer Club heeft namelijk met precies die twee dingen een S8 kunnen openen.....
lees verder

Google gaat link leggen tussen online advertenties en aankoop

Door: Nichal Joosse   / 24 mei, 2017  
Het is groot nieuws in de advertentiewereld: Google denkt de heilige graal te hebben gevonden in online adverteren. Het bedrijf is namelijk gestart met het analyseren van miljarden creditcard-gegevens en denkt de algoritmes klaar te hebben om die .....
lees verder

Zweden staat nu in z’n geheel op Airbnb

Door: Marloes de Hooge   / 24 mei, 2017  

Zweden staat nu in z'n geheel op Airbnb en alle overnachtingen zijn gratis. Via Airbnb kun je voor de hele zomer gratis overnachtingen boeken, in het land van de uitgestrekte vlaktes, meren, bergen en knäckebröd. Het is een marketingstunt van het Zweedse bureau voor toerisme, maar wel een hele leuke! Zweden wil je namelijk laten weten dat wildkamperen in het hele land is toegestaan. Daar zijn wel een paar regels aan verbonden, maar in principe is de Zweedse natuur ook jouw volgende vakantieadres kan zijn.

Via deze link kun je het complete 'aanbod' van Airbnb's in Zweden bekijken.

..
lees verder

Deze politierobot moet Dubai gaan beveiligen

Door: Marloes de Hooge   / 24 mei, 2017  

Dat robots verschillende banen van mensen gaan overnemen is een kwestie van tijd. Wellicht niet zo'n voor de hand liggende beroepsgroep is de politie, maar in Dubai zijn ze toch echt van plan om voor versterking in de vorm van robots te gaan zorgen. De film RoboCop (1987) gaat hier dus werkelijkheid worden.

Vandaag wordt in Dubai de nieuwe robot gelanceerd die zal integreren in de politiemacht van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is de opvolger van een robot die eerder al in 2011 werd aangekondigd. De nieuwe politierobot is in staat om videobeelden door te geven naar een commandocentrum, kan misdrijven melden, boetes uitdelen, gezichten herkennen. Er zit software in van onder andere IBM’s (Watson) en Google.Oh, en robocop spreekt ook nog eens negen verschillende talen. Hij zal Dubai met name gaan beveiligen rondom grote winkelcentra en toeristische attracties.

..
lees verder

Instagram voegt locatie- en hashtag Stories aan Explore toe

Door: Nichal Joosse   / 24 mei, 2017  
Instagram heeft weer eens een 'nieuwe' functie die toevalligerwijs ook al in Snapchat te gebruiken was. Je kunt nu Stories vinden op locatie, via een nieuwe ring in de Explore-tab. Die komen van mensen die een locatie-sticker hebben gebruikt in hu.....
lees verder

De DC Daily van 23 mei 2017

Door: Redactie Dutchcowboys   / 23 mei, 2017  
In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 23 mei 2017. Goodbye, Mr. Bond Roger Moore, bekend door zijn rol a.....
lees verder

De oorlog om tech-patenten gaat flink veranderen

Door: Nichal Joosse   / 23 mei, 2017  

Zouden ze het geweten hebben? Apple en Nokia hebben deze week hun patenten-oorlog tot een einde gebracht en gaan vanaf nu samenwerken, zo blijkt. Nokia had Apple aangeklaagd omdat ze inbreuk zouden maken op een heel aantal patenten die Nokia in de vroege dagen van de mobiele telefonie had gekregen. Onder de nieuwe overeenkomst mag Apple daar gewoon gebruik van maken en in ruil daarvoor gaat Nokia infrastructurele diensten en producten leveren aan Apple, wat dat ook precies moge betekenen.

Systeemfout

Het is een voorbeeld (net zoals het Apple vs. Qualcomm gevecht) van hoe veel patenten worden ingezet in de techsector. De reden dat er zo veel wordt aangeklaagd door allerlei partijen is omdat het Amerikaanse patentsysteem, om het simpel te houden, kapot is. Het U.S. Patent and Trademark Office moet werken binnen een aantal regels die niet meer van deze tijd zijn.

Het is schrikbarend makkelijk om in de VS een groot bedrijf aan te klagen omdat ze inbreuk zouden hebben gemaakt op één of ander patent. De reden daarvoor ligt in Texas. Oost-Texas, Marshall, om precies te zijn. In de federale rechtszaal daar zat namelijk U.S. District judge Rodney Gilstrap, een man die in zijn eentje een kwart van alle patentzaken voor zijn rekening nam in de laatste paar jaar.

Apple-patent
Voorbeeld van een (random) Apple patent. Alles is gewoon in te zien bij de U.S. Patent Office.
..
lees verder

IKEA’s Home Smart-lijn gaat werken met Alexa, Google Home en Homekit

Door: Nichal Joosse   / 23 mei, 2017  
IKEA wil het makkelijker maken om hun slimme apparaten te laten besturen door een digitale assistent. In dat kader maakte het bedrijf bekend dat hun Internet of Things-spullen vanaf het najaar met je stem kunt besturen via Amazon Alexa en Google A.....
lees verder

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën