Uitgelicht

Ruiner: moord, miserabel en moeilijk

Door: Martijn Steinpatz   / 17 oktober, 2017  

Hotline Miami opende de deuren voor de moordsimulator, maar weinig titels wisten dat niveau te halen. Ruiner, van Reikon Games, komt er aardig in de buurt. Helaas vliegt de maker soms uit de bocht met de moeilijkheidsgraad.

Er is weinig aardigs aan Ruiner – en daarmee bedoelen we vooral de wereld. De makers slagen er wonderwel in een buitengewoon huiveringwekkende (en voor de duistere gamers onder ons aantrekkelijke) dystopie neer te zetten.

De hoofdpersoon is in de toekomst door een geheimzinnige organisatie gehackt met als doel de baas van de stad te vermoorden. Een anonieme hacker weet je echter te stoppen en geeft je een nieuw doel: pak de samenzweerders terug – en red je broer.

Er zijn geen nobele mensen in deze stad: wie niet crimineel is wordt op gruwelijke wijze misbruikt, zo blijkt wel uit de conversaties. De hacker die je assisteert noemt je ‘puppy’ en lijkt weinig goeds te beloven. Nee, Ruiner is geen game voor de tere ziel.

..
lees verder

De DC Daily van 17 oktober 2017

Door: Redactie Dutchcowboys   / 17 oktober, 2017  
In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 17 oktober 2017. Waarom was de hemel zo mooi vandaag? Het hangt er .....
lees verder

Gamecowboys podcast: een beetje Richard Witschge

Door: Nichal Joosse   / 17 oktober, 2017  
Met Patrick terug van vakantie en Robin aanwezig zijn we weer eens met zijn vieren en komt er van alles langs: Project Cars 2 versus Forza 7, Shadow of War, het drama van Destiny 2, Cuphead, lootboxes (veel lootboxes) en nog veel meer, waaronder n.....
lees verder

Google Photos herkent nu ook je huisdieren

Door: Nichal Joosse   / 17 oktober, 2017  
Als je dierenliefhebber bent en er ook geen genoeg van krijgt om je eigen huisdier te kieken is er goed nieuws vanuit Google. Google Photo's herkent nu ook je huisdier en kan dus de miljard foto's die je er van hebt groeperen. Je kunt natuurlijk j.....
lees verder

De Apple Watch kan levens redden!

Door: Nichal Joosse   / 17 oktober, 2017  
James Green heeft nogal geluk gehad. De Amerikaan kocht twee jaar geleden, zoals hij dat zelf zegt "een stom klein polscomputertje" en een week geleden redde de Apple Watch waar hij het over had zijn leven door hem op tijd het ziekenhuis in te kri.....
lees verder

Kickstarter: Vortx wil de 4D -ervaring naar de huiskamer brengen

Door: Nichal Joosse   / 17 oktober, 2017  
Immersie is een groot goed als het gaat om gaming en in mindere mate het kijken van statische content als films. Met het steeds populairder wordende VR is iedereen naarstig op zoek naar iets dat de ervaring nog beter kan maken. 4D wordt al een tij.....
lees verder

Huawei Mate 10 Pro, de intelligente Smartphone!

Door: Nichal Joosse   / 17 oktober, 2017  
Huawei heeft zijn nieuwste smartphone, de Mate 10 Pro, aan de wereldwijde pers gepresenteerd. Deze smartphone is gezien zijn grote scherm, dubbele camera, lange accuduur en snelheid een meer dan goed alternatief voor de toch wat dure iPhone X, iP.....
lees verder

Facebook koopt superpopulaire ‘tbh’ complimenten-app

Door: Nichal Joosse   / 17 oktober, 2017  

Facebook krijgt wat het wil, zoveel is wel duidelijk. Om de grip op de top tien populairste apps in een nog sterkere houdgreep te houden heeft het techbedrijf namelijk de in Amerika retepopulaire app tbh (to be honest) overgenomen.

De app is populair bij tieners en laat je allerlei (positieve) vragen beantwoorden waarbij je een keuze krijgt uit vier random contacten uit je lijst. De vragen variëren van "wie neem je het liefste mee naar een feestje?" tot "wie heeft het meeste doorzettingsvermogen?"

De app is uitermate positief, want effectief deel je als gebruiker alleen maar anonieme complimentjes uit zonder iemand anders een slecht gevoel te geven. Het is een hit, want sinds de introductie in augustus is de gratis app 5 miljoen keer gedownload en en heeft 'ie al 2,5 miljoen dagelijks actieve gebruikers.

..
lees verder

De Nintendo Classic Mini SNES is alles wat je er van zou willen

Door: Nichal Joosse   / 17 oktober, 2017  

Nintendo had goud in handen met de limited edition Nintendo Classic Mini NES, alleen hadden ze dat in eerste instantie zelf niet door. Het gevolg heb je misschien wel meegekregen: het ding was nergens te krijgen en gelukkig komen er later alsnog meer beschikbaar.

Het was een fout, eentje die ze per se niet wilden herhalen met de SNES Mini (ik kort even af) en dus is er met de hand op het hart beloofd dat er genoeg beschikbaar zouden komen in de komende maanden. Dat gezegd hebbende zijn de SNES Mini's nu nog steeds uitverkocht na de eerste ook al rommelige levering, dus als je er eentje wilt voor de kerst moet je zorgen dat je op de lijst komt.

Wat is het?

Simpelweg is dit apparaat zo populair omdat het een perfecte manier is om oudere games te spelen. Je krijgt in de doos een Super Nintendo die er precies uit ziet als de oude (maar dan zonder vergeelde stukken) als die gekrompen zou zijn. Er kunnen twee controllers aangehangen worden, waarbij de aansluitingen verborgen zitten achter een klepje met de looks van het oude apparaat. De aansluitingen zijn echter dezelfde als op de Wii (en ja, die controllers werken daar ook mee).

Verder zit er niet veel aan: de reset- en aan/uitknop doen het en op de achterkant zit een aansluiting voor USB en HDMI. Gek genoeg zit er geen aparte adapter bij, maar om Nintendo voor één keer te verdedigen voor het niet meeleveren van een adapter is dat ook niet nodig: je plugt de SNES Mini in een moderne tv, die tien tegen één een USB-aansluiting heeft. Ik heb er niet eens over nagedacht, heb 'm aangesloten en het werkte.

Het blijft wel een beetje gedoe met de controllers: ondanks dat ze langer zijn dan die van de NES Mini zijn ze nog steeds maar krap anderhalve meter en dat is met de maten tv die we tegenwoordig hebben niet handig. Toen ik de USB-kabel uitrekte en de SNES Mini op tafel zette waren de kabels net lang genoeg om tot aan de bank te komen, maar ideaal is het niet als je 'm graag in vaste opstelling wilt neerzetten.

..
lees verder

Greenpeace: Apple en Fairphone meest duurzame techbedrijven

Door: Nichal Joosse   / 17 oktober, 2017  

Apple kan dus toch nog iets goed doen: het inmiddels flink bekritiseerde techbedrijf kreeg van Greenpeace in een duurzaamheidsverslag de hoogste score, samen met smartphonemaker Fairphone. In het onderzoek werd bekeken hoe bedrijven met energie omgaan, hoe materialen verwerkt worden en of er chemicaliën in het milieu terechtkomen bij het produceren van hun spullen.

Apple scoort heel goed als het om energieverbruik gaat, zeker met het zo goed als klimaatneutrale hoofdkwartier dat ze met Apple Park hebben gebouwd. A+ dus, volgens het Amerikaanse systeem. Gemiddeld krijgt Apple een B-, wat net iets minder is dan wat Fairphone gemiddeld krijgt.

Die lopen namelijk weg met een B, voornamelijk doordat ze zo veel gerecycled materiaal gebruiken in hun telefoons. Ook doet het bedrijf intern veel onderzoek naar goede methodes om nog meer recycling toe te kunnen passen.

greenpeace-report-card
..
lees verder

Netflix betaalt 8 miljard dollar voor onze nieuwe series en films

Door: Nichal Joosse   / 17 oktober, 2017  

Netflix kwam deze week met nieuwe cijfers voor de aandeelhouders. In dat rapport stonden een aantal interessante cijfers, maar het meest opvallende was toch dat Netflix zo'n 8 miljard dollar opzij heeft gezet om nieuwe films en series te bekostigen in het komende jaar. Dat allemaal om ons gekluisterd aan de buis (of ja, smartphone) te houden met leuke nieuwe series en films.

Netflix gaat goed: het heeft nu meer dan 100 miljoen abonnees en in het afgelopen kwartaal kwamen er daar ongeveer 5 miljoen bij. Nog niet te zien is de impact van de prijsverhoging die vorige maand is doorgevoerd: doorgaans zorgt dat altijd voor afhakende gebruikers. Het is maar één euro per maand meer (twee als je in 4K kijkt), maar voor sommige kijkers is het een signaal dat ze eigenlijk te weinig kijken om de kost te rechtvaardigen.

8 miljard aan wat?

Die investering in nieuwe content is logisch voor Netflix: de dienst moet het steeds meer van haar Originals hebben, zeker nu partners als Disney het platform gaan verlaten om zelf iets op te zetten. Er moet dus betaald worden voor nieuwe content en dat, zo blijkt, is duur.

Voor dat geld krijgen we wel allerlei leuk spul. Chief content officer van Netflix Ted Sarandos gaf aan dat het geld onder andere in 80 nieuwe films en zo'n 30 (!) nieuwe animatieseries gestoken gaat worden. Er zijn schijnbaar al voor meer dan 17 miljard aan afspraken voor content die nog verder weg is, dus voorlopig hebben we Netflix in ieder geval nog niet leeg gekeken.

[Afbeeldingen © bernardbodo - Adobe Stock]

..
lees verder

Kever 337: de eerste van 3,3 miljoen VW’s in Nederland

Door: Nichal Joosse   / 17 oktober, 2017  
Feest voor alle Kever aficionados: vandaag is het precies 70 jaar geleden dat de eerste lichting van zes Kevers in Nederland arriveerde. Het eerste exemplaar van dat VW sextet bestaat nog steeds. De ouverture van een Nederlands succesverhaal met i.....
lees verder

Oneplus 5 Limited Edition: het begin van iets moois

Door: Nichal Joosse   / 16 oktober, 2017  
Ik mocht als voorbereiding op een interview OnePlus co-founder Carl Pei recent (als jarenlang Apple-fan) de OnePlus 5 Limited Edition testen en verwachtte dat ik net zoals mijn vorige Android-uitstapjes snel terug zou zijn bij mijn iPhone. Ik wild.....
lees verder

De DC Daily van 16 oktober 2017

Door: Redactie Dutchcowboys   / 16 oktober, 2017  
In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 16 oktober 2017. Trailer: The New Mutants 'The New Mutants' is weer een n.....
lees verder

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën