Uitgelicht

Apple en KPN gaan iPhones recyclen met robot Daisy

Door: Redactie Dutchcowboys   / 19 april, 2019  
Apple en KPN gaan intensief samenwerken in het recyclen van iPhones. Gisteren kondigde Apple aan dat het wereldwijde recyclingprogramma uitgebreid wordt. In ons land gaat dat gebeuren in partnerschap met KPN. Recyclingrobot Daisy demonteert de geb.....
lees verder

Maak gebruik van DMARC voor een betere email aflevering

Door: Redactie Dutchcowboys   / 19 april, 2019  

Het verzenden van bulk marketing e-mails is nog steeds één van de meest gebruikte en effectieve marketing middelen. Het opschalen van e-mailmarketing kan echter ook problemen op het gebied van e-mail aflevering veroorzaken.

De voor- en nadelen van e-mailmarketing

E-mail marketing heeft een groot voordeel: als organisatie kan je in één keer een groot publiek bereiken. Resultaten van e-mailmarketing campagnes zijn goed meetbaar en te optimaliseren. E-mail campagnes kunnen hierdoor erg effectief en winstgevend zijn. Wanneer een organisatie haar e-mailmarketing opschaalt en haar publiek frequenter gaat e-mailen, kan deze problemen ervaren met de aflevering van berichten. Het is mogelijk dat ISP's een domein op een blacklist plaatsen en/of dat zij e-mail berichten in de spammap van de ontvanger afleveren.

Wat is DMARC?

DMARC (Domain-based Message Authentication Reporting and Conformance) is een e-mail validatiesysteem dat is ontworpen om domeinen te beschermen tegen e-mail spoofing, phishing en andere cybercriminaliteit. DMARC maakt gebruik van twee reeds bestaande e-mail authenticatie technieken: SPF en DKIM. Door een DMARC record in het DNS te publiceren (vergelijkbaar zoals dit ook voor SPF en DKIM wordt gedaan), krijgt een organisatie de toegepaste e-mail authenticatie op e-mail berichten inzichtelijk. Middels DMARC wordt ook inzichtelijk welke bronnen e-mails versturen namens een domein. Door het beveiligen van het e-mail kanaal met DMARC geeft een organisatie ontvangers van haar e-mail berichten zekerheid dat de e-mail legitiem is.

Verbeter de aflevering van e-mail berichten

Het is algemeen bekend dat het toepassen van e-mail authenticatie een positief effect heeft op de aflevering van e-mail berichten. Het doel van e-mail authenticatie is immers om de betrouwbaarheid van de verzender te verhogen en misbruik van een domein tegen te gaan. Wanneer een organisatie kan aantonen dat het een betrouwbare zender is, zijn ISP's minder snel geneigd om een domein te blacklisten of e-mails naar de spam map te sturen.

Door een DMARC record in het DNS te publiceren, verzoekt een organisatie ISP's om DMARC rapporten met informatie over haar e-mail authenticatie statussen te versturen. Op basis van deze informatie kan een organisatie de SPF en DKIM authenticatie verbeteren. Wanneer de SPF en DKIM authenticatie verbeterd wordt, kan dit ervoor zorgen dat e-mail berichten beter worden afgeleverd. E-mail berichten die eerder in de spammap van de ontvanger terecht kwamen, zullen dan in het vervolg in de inbox worden afgeleverd. Doordat DMARC gebruik maakt van de reeds bekende e-mail authenticatie technieken SPF en DKIM, verbeterd dit de e-mail authenticatie van een domein.

Wanneer de DMARC resultaten ook daadwerkelijk worden gebruikt om SPF en DKIM helemaal correct in te stellen, en de e-mail authenticatie dus helemaal juist uitgelijnd is, zal dit ISP's nog beter laten merken dat de e-mail berichten van de organisatie van een betrouwbare verzender komen.

Het is goed om te vermelden dat DMARC geen 'Silver Bullet' is voor het direct verbeteren van de aflevering van e-mail berichten of domein reputatie. Het volledig implementeren van DMARC is niet iets wat binnen een maand gedaan kan worden.

Conclusie

Wanneer een organisatie gebruikt maakt van DMARC, om hiermee de e-mail authenticatie van het e-mail kanaal te verbeteren, kan dit een positieve invloed op de aflevering van haar e-mail berichten hebben. DMARC is geen oplossing die direct effect heeft, er zal immers actie moeten worden ondernomen. Op de lange termijn kan het echter een grote impact hebben op de e-mail aflevering en problemen die voortkomen uit het opschalen van e-mailmarketing campagnes verhelpen.

Dit artikel is geschreven door Lex van Bever.

..
lees verder

Waanzinnig goeie trailer voor 6e seizoen ‘The 100’

Door: Nichal Joosse   / 19 april, 2019  
We zijn al 5 seizoenen lang fan de SF-serie The 100 op Netflix. En na het heftige slot van het 5e seizoen was het lang wachten voordat we iets te horen zouden krijgen van het 6e seizoen van The 100. Inmiddels worden we op onze wenken bediend want.....
lees verder

​Zo kies je een goede VPN provider

Door: Redactie Dutchcowboys   / 18 april, 2019  
Een VPN is een uitstekende manier om je internetverkeer extra te beveiligen, je privacy en identiteit te beschermen en blokkades op het internet te omzeilen. VPN wordt inmiddels wat meer gemeengoed, en een vlugge blik in de App Store en Play Store.....
lees verder

​Privacy, veiligheid en unblocking: The many faces of VPN

Door: Redactie Dutchcowboys   / 18 april, 2019  

Het laatste seizoen van Game of Thrones is begonnen. De hele wereld is er wild van en je tijdlijn staat waarschijnlijk al vol met spoilers. Snel die afleveringen kijken dus. Echter, je moet hiervoor wel een abonnement bij Ziggo hebben. Of misschien download je Game of Thrones wel; je bent in dat geval niet de enige. Het is namelijk al jaren een van de meeste gedownloade series wereldwijd. Een groot aantal downloaders gebruikt hedendaags een VPN om anoniem te blijven bij het torrenten. Een VPN kan echter veel méér voor je betekenen dan alleen anonimiteit bij het downloaden.

Dit is niet alleen de tijd van hypes over de meest recente aflevering van Game of Thrones, maar ook de tijd van zorgen over online privacy en veiligheid. Met dank aan de legio datalekken, privacyschandalen, surveillancepraktijken en cybercrime-incidenten. Waarschijnlijk ben je de term VPN al meer dan eens tegengekomen. VPN staat voor Virtual Private Network: een manier om veilig en anoniem te internetten. Veel mensen raken langzamerhand wel bekend met het fenomeen, al zijn de mogelijkheden van VPN een stuk breder dan de meeste mensen denken. Terug naar de basis dus: wat is zo’n VPN nu precies, en wat kun je er allemaal mee?

Veilig en privé internetten met een VPN

Een VPN stelt jou in staat je IP-adres te verbergen en veranderen. Aan het IP-adres van jouw internetaansluiting kunnen andere partijen zien wie je bent, waar je bent en wat je online uitvoert. Grote kans dat je deze informatie niet zomaar op straat wil hebben liggen. Een VPN zorgt ervoor dat jouw internetverkeer wordt omgeleid via een server van de VPN-aanbieder. Daarbij wordt jouw eigen IP-adres verborgen en neem jij het IP-adres van de VPN-server aan. De websites die je bezoekt, de films die je kijkt of de torrents die je downloadt; alles wordt nu toegeschreven aan het IP-adres van de VPN-aanbieder. Je data wordt via de VPN-verbinding bovendien beveiligd en versleuteld, zodat niemand er zomaar bij kan.

Met een VPN is je IP-adres dus niet langer zichtbaar, waardoor jouw dataverkeer niet naar jou te herleiden is. Handig als je liever niet hebt dat internetmarketeers precies weten waar je bent en welke advertenties ze je het best voor kunnen schotelen. Bovendien zijn mensen die films, series, muziek of andere bestanden downloaden zo nauwelijks te traceren. Dat gaat namelijk via je IP-adres, iets waar copyright-organisaties handig gebruik van maken. Dit is de reden dat veel VPN-gebruikers met een gerust hart aan het downloaden slaan zodra het nieuwe seizoen van hun favoriete serie (e.g. Game of Thrones) begint.

Anonimiteit is ontzettend belangrijk in een wereld waar alles steeds gemakkelijker online te traceren is. Om enigszins controle te houden over de informatie die anderen over je kunnen vinden, is het zaak je privacy goed te waarborgen. Dit geldt niet alleen voor illegale downloaders, maar ook voor andere internetgebruikers. Je browsergeschiedenis en online gedrag zijn goud waard voor grote bedrijven. Mensen hebben veelal geen idee welke data allemaal van hen verzameld wordt voor financieel gewin. Met een VPN is dit probleem (deels) verleden tijd en heb je je privacy voor een groot deel terug.

Unblocking

Een VPN biedt je dus veilig en anoniem internet. Top, maar dat is niet alles. Als je een VPN slim gebruikt, kan het je namelijk toegang geven tot veel meer online content. Er is veel online content waarvan de beschikbaarheid afhankelijk is van je locatie. Wat dacht je van The Pirate Bay? Op last van de rechter blokkeren de Nederlande internetproviders de toegang tot deze bekende torrentsite. Echter, met een VPN-verbinding valt deze blokkade van The Pirate Bay te omzeilen. Wil je Amerikaanse Netflix kijken? Kies een Amerikaanse VPN-server en log in op je account. Formule 1 volgen tijdens je vakantie in het buitenland? Doe alsof je in Nederland bent door een VPN in te schakelen. En wat dacht je van goedkoper online shoppen?

Prijzen van abonnementen van streamingdiensten en software verschillen per land, en dat is niet het enige. Sommige apps zijn door censuur niet toegankelijk in bepaalde landen, zoals in China. Zelfs de content op YouTube verschilt afhankelijk van waar je IP-adres zegt dat je bent. Deze geoblokkades kun je allemaal omzeilen door je VPN slim in te stellen. Het is haast geen moeite en kan je internetervaring compleet veranderen. Plus, het is in veruit de meeste landen gewoon legaal. In Nederland wordt het gebruik van een VPN zelfs door de overheid aangeraden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Russische en Chinese overheid; zij houden wel van een beetje internetcensuur en VPN-gebruik is hen een doorn in het oog.

Het kaf van het koren scheiden

Er zijn ontzettend veel VPN-aanbieders op de markt die allemaal zeggen een excellent product te bieden. Dit is lang niet altijd het geval. Sommige VPN-providers bleken informatie over hun gebruikers op te slaan en soms zelfs te delen met overheden – iets wat tegen de principes en essentie van een VPN ingaat. Aanbieders maken daarom vandaag de dag een belangrijk statement met hun logbeleid: geen logs bijhouden van gebruikers is een gigantische pré voor een VPN voor gebruikers die om hun privacy geven. Daarnaast is het ook goed aan te kaarten dat er VPN’s zijn die niet werken met P2P (het downloaden van torrents) of Netflix.

Let dus altijd goed op wanneer je een VPN gaat kiezen. Er zijn legio aanbieders op de markt, en er is er vast een te vinden die past bij je wensen. Je moet ‘m alleen zien te vinden. Wij kunnen je in ieder geval op weg helpen bij het kiezen van een goede VPN provider.

Concluderend krijg je met een VPN dus een veiligere internetervaring en verbeterde online privacy bij het streamen, downloaden en surfen. Daarnaast omzeil je internetcensuur en geoblocking, overal ter wereld!

..
lees verder

Aantal verkeersslachtoffers vorig jaar met 11 procent toegenomen

Door: Irene Boskma   / 18 april, 2019  
Het CBS maakte vandaag bekend dat in 2018 11 procent meer mensen door een verkeersongeval om het leven zijn gekomen dan een jaar eerder. In totaal vielen er vorig jaar 678 doden, dat zijn er 65 meer dan in 2017. In Zuid-Holland en Noord-Brabant kw.....
lees verder

Een ethisch hacker vertelt in onze podcast hoe je er poen mee verdient

Door: Redactie VICE Money   / 18 april, 2019  
Zijn middelbare school was doelwit #1, nu hackt de 19-jarige Zawadi overheden en multinationals...
lees verder

Foto’s van vechtende Russische hooligans op hun bloederige hoogtepunt

Door: Samantha Elliott   / 18 april, 2019  
“Je hebt tegenwoordig niet meer van die prachtige momenten waar honderd man elkaar helemaal aan gort slaat.”..
lees verder

Spullen kwijt? Apple ontwikkelt gadget om zoekgeraakte items terug te vinden

Door: Redactie Dutchcowboys   / 18 april, 2019  
Apple is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe app waarmee je zoekgeraakte spullen terug kunt vinden. De app, die de codenaam 'GreenTorch' heeft gekregen, vervangt ook de 'Find my iPhone' en 'Find my Friends' apps. Op dit moment test het bedrij.....
lees verder

Nederlandse retail krijgt hogere waardering dan Amazon & Alibaba

Door: Redactie Dutchcowboys   / 18 april, 2019  
Uit een nieuw onderzoek van IG&H blijkt dat Coolblue de beste klantervaring van Nederland biedt. De Bijenkorf, Bol.com, Albert Heijn en de Hema maken de top 5 compleet. Opvallend te noemen is dat er in deze top 5 geen buitenlandse winkelketens.....
lees verder

Serieuze problemen voor nieuwe Samsung Galaxy Fold

Door: Nichal Joosse   / 18 april, 2019  
Er zijn serieuze problemen voor de nieuwe Samsung Galaxy Fold nu techjournalisten van populaire media in de VS massaal problemen ervaren met de opvouwbare smartphone. Binnen een aantal dagen lijken alle testtoestellen van Samsung kapot te gaan. D.....
lees verder

Suzuki Jimny uitgeroepen tot World Urban Car of the Year 2019

Door: Nichal Joosse   / 18 april, 2019  
Misschien wel de meest compacte 'Land Rover Defender’ ter wereld beter bekend als de Suzuki Jimny is in New York uitgeroepen tot World Urban Car of the Year 2019. De hippe Jimny met zijn overduidelijke off-road looks, scoort hoog op de lijstje va.....
lees verder

Netflix gaat met Top-10 lijstjes komen

Door: Nichal Joosse   / 18 april, 2019  
Het is een klacht van veel Netflix gebruikers, waarom komt Netflix niet met overzichten van welke series en films het best bekeken worden. De betaalzender houdt wat dat betreft de kaken stijf op elkaar. Informatie over kijkcijfers en populariteit .....
lees verder

Ik onderzocht die nepadvertenties vol BN’ers die bitcoin-miljardairs werden

Door: Tim Fraanje   / 18 april, 2019  
Er zijn dus echt onwetende internetters die in die belabberde pop-ups met John de Mol en Ali B trappen...
lees verder

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën