Uitgelicht

Gamecowboys podcast: De Belgische situatie (met Raf Picavet)

Door: Marnix Suilen   / 13 december, 2017  
Wat is er aan de hand met de Belgische (of beter gezegd Vlaamse) gamesmedia? Het gaat er daar een stuk rustiger aan toe dan hier in Nederland, en hopelijk kan Raf Picavet ons daar wat uitleg over geven. Een goed gesprek over veranderingen in de me.....
lees verder

​Bespaar energie met behulp van een app

Door: Redactie Dutchcowboys   / 13 december, 2017  

Steeds meer mensen zien het belang in van energie besparen. Om energie te kunnen besparen, is het handig om inzicht te hebben in je energieverbruik. Gelukkig zijn er verschillende apps van energieleveranciers die je daar een handje bij kunnen helpen. Welke leveranciers bieden zo’n app aan, wat zijn de specificaties en wat zijn de (eventuele) kosten?

Apps van energieleveranciers

Veel energieleveranciers bieden tegenwoordig een energie-app aan. De specificaties, kosten en beschikbaarheid verschillen per app. Sommige apps zijn voor iedereen beschikbaar, terwijl er ook leveranciers zijn die hun app alleen aan klanten aanbieden. Dit laatste geldt voor de app van DELTA en van E.ON. Let hiermee wel op; ga niet zomaar voor een bepaalde energieleverancier omdat deze een goed app aanbiedt. De energieprijzen verschillen namelijk per leverancier. Daarom is energie vergelijken erg belangrijk.

De volgende energieleveranciers bieden een app aan: DELTA (DELTA Comfort Wijzer), E.ON (EnergieAssistent), Eneco (Toon-app), Essent (VerbruiksManager), Greenchoice (Greenchoice-app), NLE (NLEx-inzicht), Nuon (Mijn Nuon App), Oxxio (Oxxio App) en Qurrent (Qurrent Energie).

Specificaties apps

De specificaties verschillen per energie-app. Met veel van de apps kun je jouw energieverbruik vergelijken met dat van het gemiddelde huishouden. Ook kun je je energieverbruik meestal vergelijken met je eigen verbruik in andere periodes. Met sommige apps kun je bespaardoelen instellen, dit kan bijvoorbeeld met de DELTA Comfort Wijzer, NLEx-inzicht, Mijn Nuon App, Oxxio App en Qurrent Energie. In de meeste apps worden ook bespaartips gegeven, waardoor je nog gemakkelijker energie kunt besparen.

App en slimme meter

De meeste energie-apps kun je met zowel een traditionele meter als een slimme meter gebruiken. Maar er zijn ook apps die je alleen kunt gebruiken als je een slimme meter hebt. Dit geldt bijvoorbeeld voor de DELTA Comfort Wijzer, NLEx-inzicht en Toon-app. Een energie-app combineren met een slimme meter heeft wel een groot voordeel. Met een slimme meter kunnen de meterstanden namelijk automatisch worden uitgelezen, waardoor je het energieverbruik per dag of zelfs per uur in je energie-app kunt inzien. Heb je een traditionele meter, dan moet je de meterstanden handmatig invullen in je app.

Kosten van de apps

De meeste energie-apps zijn gratis te downloaden. Wel heb je bij sommige apps een abonnement nodig om de app (optimaal) te kunnen gebruiken, of moet je eerst eenmalig een pakket aanschaffen. Zo moet je voor de Toon-app van Eneco een abonnement afsluiten voor 4,50 euro per maand. Ook moet je voor deze app Toon aanschaffen, de slimme thermostaat van Eneco. De DELTA Comfort Wijzer-app werkt alleen als je eenmalig een DELTA Comfort Wijzer-energiemanagementpakket aanschaft van 99 euro.

Inzicht opbrengst zonnepanelen

Heb je zonnepanelen en wil je inzicht in de opbrengst hiervan? Dat kan met alle energie-apps van de energieleveranciers. Dit is echter niet altijd gratis. Zo moet je hiervoor bij Qurrent Energie de uitbreidingsset Qbox Solar nodig. Dit pakket kost tussen de 75 en 255 euro, afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je op je dak hebt. Ook bij DELTA heb je een aanvullend pakket nodig, namelijk het pakket ‘Inzicht in zonnepanelen’, dat 173 euro kost. Bij de EnergieAssistent van E.ON moet je een opwekmodule van 2,50 euro per maand afsluiten om inzicht te krijgen in de opbrengst van je zonnepanelen.

..
lees verder

Staatslot of een bitcoin: dit is de nieuwe oudejaarsloterij

Door: Nichal Joosse   / 13 december, 2017  

Bitcoin is in 2017 niet het woord van het jaar, want daarvoor bestaat deze digitale munteenheid alweer te lang, maar zou de titel ergens wel verdienen. Duidelijk is nu namelijk dat dit cryptogeld - als we alle berichtgeving goed lezen - nog steeds door het dak gaat. De verdeeldheid en de meningen zijn niet te filmen. De criticasters roepen zo hard mogelijk dat hij echt gaat klappen, dat het niets meer is dan gebakken lucht, en dat iedereen straks zijn geld kwijt is. Zelfbenoemde bitcoin-experts en futuristen roepen als tegenkracht dat de waarde van de bitcoin zomaar naar de ton kan oplopen. Zij die twijfelen verwachten dat de Bitcoin wel ergens in het midden zal komen te leggen. Maar goed: wij gaan ervan uit dat die bitcoin nog steeds als een malle blijft stijgen.

Bitcoin: een loterij?

Als dat laatste waar is, dan hebben we aan het einde van het jaar meer miljonairs dan dat er ooit via de Staatsloterij rijk zijn geworden. Datzelfde geldt ook voor de Postcodeloterij. Grote straatprijzen zijn eveneens rijkmakend (als je maar genoeg postcodeloten bezit) maar het meeste geld lijkt nu toch te worden verdiend met de bitcoin. Je kunt zeggen dat in alle gevallen het alles of niets is. Met een staatslot kun je heel klein beetje geld verdienen of heel veel. Zo’n beetje alles of niets dus. Als je geen enkel winnend getal hebt, is je geïnvesteerde vermogen meestel niet meer dan een veelvoud van 25 euro weg. En dat kan ook dus ook bij de Bitcoin of alle equivalenten van deze digitale munteenheid.

Leuk is dat je in alle rijk makende situaties nooit het geld echt gaat zien. Als je 'een miljoentje' wint in de Staatsloterij kun je in jouw bank-app zien dat je bankrekening plotseling uit zeven cijfers voor de komma bestaat. Als je nu een veelvoud van 25 euro investeert - zeg maar het honderd of duizendvoudige - zie je ook op 31 december zeven cijfers in je 'wallet' staan. Die kun je dan overboeken naar je rekening waarna die er hetzelfde uitziet als bij het winnen van de Staatsloterij. Er is op dit punt dus geen enkel verschil.

Het echte verschil zit in de investering. Je maakt met tien staatsloten immers meer kans op een geldprijs dan met één lot. Je maakt met 250 euro aan investering in een e-currency nu eenmaal meer kans op een hogere winst dan met 25 euro. En nogmaals - onthoud dit goed! - als je de Bitcoin probeert te begrijpen: je ziet het alleen aan je bankrekening.

Je hebt veel meer plezier van de bitcoin

Maar goed, als de criticasters gelijk hebben moet je zeker nu niet meer instappen in welke digitale munt dan ook. Het is gokken zeggen ze. En dan is een straatje kopen in de Staatsloterij ogenschijnlijk best veilig, al heb je waarschijnlijk er minder lol aan. Bij de Staatsloterij heb drie minuten lol als de trekking begint (of wanneer je op Nieuwjaarsdag naar de uitslag googelt). Met een crypto currency krijg je bijna ieder uur een alert van de koers en heb tijdens de feestdagen volop pret.

Prettige feestdagen: vergeet vooral niet plezier te hebben, of dit nu met staatsloten is of met de bitcoin. Je vrienden en familie zijn echt belangrijker dan welke loterij dan ook.

Foto header: REDPIXEL - Adobe Stock

..
lees verder

Dit is de trailer van Homeland Seizoen 7: het wordt weer spannend!

Door: Marloes de Hooge   / 13 december, 2017  
In februari 2018 verschijnt het zevende seizoen van de hitserie Homeland. Gisteren verscheen de trailer met de eerste beelden en het belooft weer een spannend seizoen te worden! Kijk maar... ..
lees verder

Het Google jaaroverzicht van 2017!

Door: Redactie Dutchcowboys   / 13 december, 2017  

Google, we gebruiken het met zijn allen dagelijks, en dan zeer waarschijnlijk meerdere keren. Of je nu iets op gaat zoeken of een van de vele andere diensten gebruikt. Ze maken vandaag het Year in Search bekend. Het jaarlijkse overzicht van de zoekgigant over alle onderwerpen die het afgelopen jaar trending waren op Google. Of onderwerpen waar gewoon heel veel op werd gezocht. Per land is dat natuurlijk een eigen lijstje.

Voor Nederland heeft Google dit jaar voor een iets andere insteek gekozen. Een absolute must see! De 10 trending Google zoekopdrachten van het jaar in één show! Check hieronder de YouTube-eindejaarsconference in samenwerking met Boom Chicago.

Waar hebben we in 2017 het meest op gegoogeld? Wat waren de belangrijkste zoekopdrachten en onderwerpen? Het is een lijst van 'trending' onderwerpen. Het gaat hierbij dus om zoekopdrachten die veel vaker werden gebruikt in vergelijking met vorig jaar.

..
lees verder

Kadonation maakt het eenvoudiger om een groepscadeau te geven

Door: Redactie Dutchcowboys   / 13 december, 2017  
Iedereen heeft dit weleens meegemaakt: een vriend of vriendin is jarig en er wordt besloten om gezamenlijk een cadeau te geven. Jij werpt je op als 'chef cadeau' en regelt dat verder. Nadat het cadeau op het feestje gegeven is moet je geld innen b.....
lees verder

Twitter introduceert threads-functie; meerdere Tweets tegelijkertijd plaatsen

Door: Redactie Dutchcowboys   / 13 december, 2017  

Twitter kondigde gisteren een nieuwe threads-functie aan. Deze maakt het mogelijk om meerdere Tweets in één keer te kunnen plaatsen. De update zal in de aankomende weken uitgerold worden voor iOS, Android en Twitter.com.

Threading

Twitter is non-stop aan het bestuderen hoe mensen het platform gebruiken en speelt hier vervolgens op in door functies te ontwikkelen die het gebruik ervan eenvoudiger moeten maken. Zo zijn de Retweet, @reply en #hashtags hier een goed voorbeeld van.

Het samenvoegen van Tweets om meer informatie te delen of een langer verhaal te willen vertellen is iets dat al jaren gebeurt. Twitter ziet deze aanpak, die ‘threading’ wordt genoemd, als een innovatieve manier om een gedachtegang te presenteren die bestaat uit op elkaar aansluitende maar individuele elementen.

Inmiddels worden er dagelijks honderdduizenden ‘threads’ getweet. Echter kan deze manier van tweeten, hoewel effectief en populair, lastig zijn voor sommige gebruikers. Daarnaast is het vaak een uitdaging om alle tweets in een ‘thread’ te lezen of ontdekken. Vandaar dat het platform met een oplossing komt om Tweets samen te voegen en discussies terug te vinden.

Voeg een Tweet toe

Met de knop ‘Voeg een Tweet toe’, kunnen op elk moment van de dag meer Tweets toegevoegd worden aan de discussielijn. Ook is het nu eenvoudiger om een thread te herkennen, door het ‘Show this thread’ label.

[Afbeelding © Sondem - Adobe Stock]

..
lees verder

​Zo zet je interne communicatie extern effectief in

Door: Redactie Dutchcowboys   / 12 december, 2017  

Externe en interne communicatie zijn twee werelden van verschil. Of is de grens tussen deze werelden steeds meer aan het vervagen? Extern winnen is vaak intern beginnen. Geldt dit ook andersom? Pascalle Rademaekers en Virginia Wassenaar, Communicatiespecialisten Retail bij ABN AMRO, laten zien hoe interne en externe communicatie elkaar wederzijds kunnen versterken.

Externe campagne voor Grip

In het najaar van 2017 is de Grip app onder de aandacht gebracht. Grip is dé app die je meer inzicht geeft in je geldzaken. Het doel van de externe campagne is om 40.000 nieuwe gebruikers te genereren voor de Grip app. Met de inzet van een PR-onderzoek en een mediacampagne op basis van klantinzichten wordt invulling gegeven aan de externe communicatiestrategie. Hoe vertaal je dit intern?

Van een externe campagne naar een interne campagne

Je kunt op veel manieren vorm geven aan een interne campagne. Bij Grip is ervoor gekozen om collega’s te activeren via een Grip-quiz: ‘Weet jij wat je besteedt?’ In 5 korte vragen kregen collega’s op een leuke manier inzicht in hun financiële sterrenbeeld. De test is gebaseerd op de welbekende ‘Welk type ben jij?’-testjes van de Viva en Marie Claire. Deze Grip-quiz is als test verspreid via het intranet en via WhatsApp. Er ontstond een ‘buzz’ en de test werd via vele Whatsappgroepjes gedeeld. Ben jij ook benieuwd geworden naar de Grip-quiz?

Elkaar versterken: hoe doe je dat?

De klantinzichten waar de externe campagne op gebaseerd is, zijn ook gebruikt als basis voor de interne campagne, bijvoorbeeld voor narrowcasting. Vice versa bleek de interne Grip-quiz die ontwikkeld is voor medewerkers zo succesvol, dat deze ook extern ingezet is op social media.

abn-social
..
lees verder

Whitepaper: Het veranderende consumentengedrag in retail

Door: Redactie Dutchcowboys   / 12 december, 2017  

Het aanbeeld van winkelstraten verandert, kleding- en schoenenwinkels maken plaats voor horeca. Toch blijft de behoefte om artikelen te zien, voelen en passen fer overeind. Onder druk wordt alles vloeibaar. Retailers stromen naar richtingen waar ze 5 jaar geleden het bestaan nog niet vanaf wisten.

Heeft de ‘nieuwe consument’ nog wel behoefte aan verkopers in de winkelstraat? Welke consequenties heeft dit voor het retaillandschap? En in hoeverre moeten retailers investeren in technologie om enerzijds in te spelen op een soepel omnichannel strategie en anderzijds de consument te prikkelen?

Download direct het whitepaper

en leer alles over:

 • Belangrijke veranderingen in Retail
 • Technische ontwikkelingen die een hoofdrol spelen in het veranderende consumentengedrag
 • Waar kansen liggen voor retailers
..
lees verder

Alternatief voor de Randstad: dit ecodorpje met Zweedse tiny houses

Door: Marloes de Hooge   / 12 december, 2017  

Op verschillende plaatsen in Nederland zijn de huizenprijzen naar bizarre hoogtes aan het stijgen. Wonen in de stad wordt voor velen simpelweg onbetaalbaar. Maar tegelijkertijd is er ook de trend van de tiny houses: kleiner wonen, dichter bij de natuur, met meer ruimte om je heen. Pak je die twee ontwikkelingen samen, dan kom je uit in Tiny Village Bolderburen, een ecodorp op een half uur rijden van Amsterdam en Utrecht. Het is een idee van startup Kvist en moet de oplossing zijn voor radeloze huizenzoekers in de Randstad én voor hen die graag ecologisch verantwoord willen wonen.

Ecodorp Bolderburen

Martin Qvist en Jessika Kersting hebben Ecodorp Bolderburen bedacht, voortkomend uit de hoge huizenprijzen en het ruimtegebrek in de grote steden in de Randstad. Zij bouwden een minidorp dat is geïnspireerd op een Zweeds dorp: klein in omvang, veel leef- en speelruimte en zelfs de mogelijkheid om zelf je eten te verbouwen. Maar wel in de buurt van de stad, want volgens Kersting en Qvist wonen zij in de 'achtertuin van Amsterdam'. In werkelijkheid is dat in Oosterwold (Flevoland) net buiten Almere.

In het dorp vind je verschillende soorten huizen: tiny houses, een eengezinshuis, maar ook een bungalow of een villa. Alle huizen zijn vrijstaand en hoewel de in de nabijheid van elkaar staan, heeft ieder huis ook zijn eigen tuin.

Energieneutraal wonen

Zweedse huizen waren het perfecte voorbeeld voor wat het plan was voor Bolderburen. Huizen in Zweden zij namelijk voornamelijk gemaakt van natuurlijke materialen en zijn goed geïsoleerd tegen koud. Wanneer je dit concept vertaalt naar een huisje voor in Nederland, en er ook nog voor zorgt dat er duurzaam hout gebuikt wordt, energie zelf opgewekt wordt en eten voor het grootste deel uit eigen moestuin komt, ben je heel dicht in de buurt van energieneutraal en ecologisch wonen.

ecodorp-bolderburen-plattegrond
Zo gaat Ecodorp Bolderburen er ongeveer uitzien
..
lees verder

Boodschappen doen kan nog makkelijker: Albert Heijn komt met Rappie

Door: Redactie Dutchcowboys   / 12 december, 2017  

Albert Heijn introduceert de Rappie app, daarmee wordt het online bestellen van de dagelijkse boodschappen nog makkelijker. De app is volgens Albert Heijn een logische stap in de doorontwikkeling van instant bezorgservice ‘Rappie’, die momenteel op proef in delen van Rotterdam beschikbaar is.

De app maakt het leven samen met innovaties als het eerder geïntroduceerde intelligente boodschappenlijstje en de slimme koelkastmagneet 'Hiku" een stuk makkelijker.

Rappie

Dankzijk de app kunnen klanten van Albert Heijn nog sneller en flexibeler boodschappen doen. Klanten bestellen hun boodschappen via de Rappie app, of via ah.nl/rappie, waar zij kunnen kiezen uit een selectie van het assortiment van de winkel. Een bezorger van Superbuddy doet de boodschappen in een Albert Heijn-supermarkt en bezorgt ze per bakfiets waar en wanneer de klant dat wenst.

Klanten, die in het Rotterdamse pilot-gebied van Rappie zitten, kunnen dus nu last minute, locatie-onafhankelijk besluiten wat ze willen eten of drinken en dit direct laten bezorgen. De Rappie app komt anderhalve maand nadat de proef in Rotterdam is gestart en is een aanvulling op de bestaande bezorgservice van Albert Heijn.

  • Producten zijn slechts met één klik op het product toe te voegen aan het boodschappenmandje
  • Producten zijn direct toe te voegen aan het mandje vanuit de zoekfunctie
  • Betalen van boodschappen kan vanuit een zogenaamd ‘boodschappentegoed’
  • Betalingen met iDEAL is ook mogelijk.

Superbuddy

Voor de introductie van Rappie werkt Albert Heijn samen met Superbuddy, een online bezorgdienst die op dit moment ook al in Zwolle en Utrecht succesvol boodschappen binnen 2 uur aan huis bezorgd.

Superbuddy beschikt over het technische platform dat de bestelde boodschappen en het fijnmazige netwerk van parttime bezorgers op een slimme manier aan elkaar verbindt. Daardoor kunnen boodschappen 2 uur na bestelling al bezorgd worden.

..
lees verder

Consumenten geven in 2017 online €22,7 miljard uit

Door: Redactie Dutchcowboys   / 12 december, 2017  

In het derde kwartaal van 2017 hebben Nederlandse consumenten online zo'n € 5,0 miljard uitgegeven aan producten en diensten. Daarmee komen de totale online bestedingen in de eerste 9 maanden van dit jaar uit op € 15,7 miljard. Dat is een stijging van 14% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Zo blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor.

In het derde kwartaal van 2017 zijn er 49,7 miljoen online aankopen gedaan: 39,0 miljoen productaankopen en 10,7 miljoen online aankopen van diensten. Met een groei van 22% ten opzichte van Q3 2016, stijgen de productaankopen, zoals kleding, speelgoed en elektronica, harder dan aankopen van diensten, zoals pakketreizen en event-tickets.

2017

In de eerste drie kwartalen van dit jaar is in totaal € 15,7 miljard uitgegeven via internet. Met Kerstmis in het vooruitzicht, sinterklaas hebben we inmiddels achter de rug, zijn de bestedingen voor heel Q4 geschat op € 7,0 miljard. Hiermee zou de totale online omzet in 2017 op € 22,7 miljard uitkomen. Een stijging van 14% ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast is de verwachting dat het totale aantal online aankopen over 2017 uitkomt op 201 miljoen (+17% t.o.v. 2016).

Ontwikkelingen-online-bestedingen
..
lees verder

Consumentenbond: koop geen Galaxy S7 meer

Door: Nichal Joosse   / 12 december, 2017  
De Consumentenbond heeft zeldzaam stelling genomen tegen mobiele telefoons van Samsung, specifiek de S7, S7 Edge en J3 uit 2016. De organisatie adviseert om die toestellen niet meer te kopen, omdat Samsung geen updates meer garandeert na maart 201.....
lees verder

De DC Daily van 11 december 2017

Door: Redactie Dutchcowboys   / 11 december, 2017  
In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 11 december 2017. Sneeuwinfarct Gisteren werd iedereen al afgeraden de we.....
lees verder

Volg ons

Rss Feed
 • GAUW-IT

  Web solutions &
  IT infrastructuur

 • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën