Uitgelicht

Lumiereseries.com nieuw online platform voor Scandinavische thrillers

Door: Nichal Joosse   / 26 juni, 2017  

Morgen lanceert Lumière met lumiereseries.com een digitaal alternatief voor haar eigen populaire dvd en Blu-ray releases. Lumiereseries.com is een zogenaamde electronic sell-through platform waarop je Lumière series digitaal kunt kopen en onmiddellijk in HD kwaliteit kunt bekijken. Dat maakt het voor de fans van de in Nederland razend populaire Scandinavische series (vooral de thrillers scoren zeer hoog) direct tot een aantrekkelijk platform.

In navolging van Netflix en andere aanbieders wordt het platform ondersteund met een app voor zowel iOS als Android. Vanuit deze Lumière app kun je mobiel series kijken op je tablet of smartphone. Daarnaast kun je vanuit de app ook Airplayen of Chromecasten naar je televisietoestel.

'Mijn Series'

Een aangekochte serie blijft toegankelijk in 'Mijn Series' en is onbeperkt te bekijken in België en Nederland (binnenkort ook wereldwijd). Je kunt 'Mijn Series' beschouwen als je persoonlijke online videotheek, het online equivalent van bijvoorbeeld je dvd-collectie.

Wachten op een televisie-uitzending of een ander soort aanbieder van een nieuwe serie lijkt vanaf nu daarmee verleden tijd. Simultaan blijven de series ook op dvd en Blu-ray te koop.

Op dit moment staan er twintig series (34 seizoenen) op het platform, goed voor 291 afleveringen. Er is gekozen voor de sterkste series van het afgelopen jaar, aangevuld met de voorgaande seizoenen van die series. Het aanbod wordt maandelijks uitgebreid, want Lumière beoogt haar volledige serie catalogus online te koop aan te bieden.

MIDNIGHT SUN still 4
Midnight Sun
..
lees verder

Internet of Things gebruik neemt flink toe in 2021

Door: Redactie Dutchcowboys   / 26 juni, 2017  

Cisco heeft het jaarlijkse onderzoek naar de evolutie van het internet weer naar buiten gebracht. En daarin komen weer een aantal mooie cijfers naar voren. Zo wordt het web in 2021 drie keer zo groot, met 3,3 ZB per jaar en hebben we tegen die tijd een gemiddelde breedbandsnelheid van 53 Mbps, dat is twee keer zo snel als vandaag de dag.

Apparaten zoals slimme meters, locatiechips voor huisdieren of digitale gezondheidsmeters, groeien met factor 2,4 tot 13,7 miljard in 2021. In combinatie met industriële machine-to-machine communicatie zal het Internet of Things in 2021 voor het eerst de helft van alle internetverbindingen omvatten. In volume is het alleen een heel stuk kleiner met ongeveer 5% van het totale internetverkeer in 2021.

In de zorgsector blijkt het Internet of Things het populairst. Ieder jaar gebruiken we 30% meer van dat soort geconnecteerde toepassingen. Toepassingen voor slimme steden en connected cars groeien met 29% per jaar.

Online video & games

Video blijft het internet domineren met 80% van al het verkeer in 2021, 13 procent meer dan in 2016. Binnen 5 jaar wordt er iedere maand 50 miljard uur video bekeken door zo’n 1,9 miljard online kijkers.

Live video via internet zal vervijftienvoudigen en 13% van online videoverkeer omvatten. Met 117 gigabyte per maand verbruiken gezinnen die enkel nog via Netflix en andere online videokanalen tv-kijken 86% meer internet dan gezinnen zonder abonnement op online video. Nieuwe toepassingen zoals augmented reality en virtual reality vertwintigvoudigen, en vormen in 2021 één procent van entertainmentverkeer.

Gamers verbruiken maandelijks zo’n 11 exabyte of 11 miljoen terabyte en dat cijfer stijgt jaarlijks met 57%. Tegen 2021 is online gaming goed voor 132 exabyte, tien keer meer dan in 2016 en 6 procent van het internetverkeer van consumenten.

Meer DDoS-aanvallen

Een wat minder leuke evolutie is de forse stijging van het aantal DDoS-aanvallen. Het aantal DDoS-aanvallen van meer dan 1 Gbps is met 172% gegroeid in 2016 en dat aantal zal nog ruim verdubbelen tot 3,1 miljoen aanvallen per jaar in 2021. Op zijn hoogtepunt ontneemt een aanval gemiddeld 18% van het internetverkeer in een land. Met 1,2 Gbps is de gemiddelde DDoS-aanval krachtig genoeg om zowat elke organisatie offline te halen.

..
lees verder

Stek.io moet open source software toegankelijk maken voor iedereen

Door: Nichal Joosse   / 26 juni, 2017  

De ambities van Stek.io zijn hoog. De startup wil publiceren, communiceren en samenwerken waarbij gebruik wordt gemaakt van open source kinderlijk eenvoudig maken.

Volgens de initiatiefnemers van Stek.io, Erwin Blom (Fast Moving Targets), Mark Pors (ex-WatchMouse) en Dimi Balaouras (ex-WatchMouse) lijkt het gebruik maken van open source software voor velen nog steeds een brug te ver. En dat is eigenlijk best jammer want er zijn genoeg open source tools die het leven een stuk makkelijk, betrouwbaarder en veiliger kunnen maken.

Stek.io wil daar nu een handje bij helpen en wil de beste open source oplossingen beschikbaar maken voor iedereen. De startup zorgt voor het moeilijke werk, zodat je je als gebruiker alleen hoeft te concentreren op waar het echt om gaat: verhalen vertellen, communities bouwen en samenwerken. Stek.io maakt het gebruik van open source software als Ghost (blog), Discourse (forum) en Hackpad (wiki) makkelijk, betrouwbaar en veilig.

Gebruikers die technische kennis ontberen of juist op zoek zijn naar gemak kunnen met het platform direct aan de slag. De dienst biedt een SAAS 'Software As A Service' oplossing. Als gebruiker kun je vanaf 15 euro per maand per tool aan de slag. Vanzelfsprekend is er voor alle apps ook een gratis proefperiode.

Drie software pakketen bij de start

Stek.io gaat van start met drie software pakketten, maar werkt hard door om dat aantal snel te laten groeien. Voor bijna ieder voorbeeld van gesloten software, bestaat een kwalitatief vergelijkbaar open source voorbeeld. Bij de start biedt Stek.io de volgende producten aan:

Ghost. Zorg dat je verhalen gehoord worden dankzij Ghost, een tool die verhalen vertellen eenvoudig maakt. Ideaal voor goed ogende blogs en magazines. 1.4 miljoen sites gingen je voor.

Discourse. Neem betere besluiten dankzij Discourse, een modern forum. Verzamel feedback en ideeën, bouw een community. Meer dan 1.000 communities draaien al op Discourse.

Hackpad. Werk efficiënt dankzij Hackpad, gemaakt voor samenwerken aan teksten, takenlijsten en projecten. Miljoenen documenten zijn al in Hackpad verwerkt door bedrijven als AirBnB en Stripe.

De gebruiker van Stek.io heeft slechts één inlog nodig voor alle huidige en toekomstige software. De ontwikkelaars werken op dit moment aan een overzicht waarmee de gebruiker in de toekomst in een oogopslag de laatste activiteiten van alle apps kan zien.

Stek.io lijkt aan de buitenkant vooral handig voor minder ervaren gebruikers die goed hulp kunnen gebruiken met de eerste stappen bij het leren gebruik maken van open source toepassingen. Het is eigenlijk best verrassend dat pas nu er een dergelijke tool voor op de markt komt.

Stek How
Stek How by Stek.io
..
lees verder

Harry Potter bestaat 20 jaar en iedereen haakt vrolijk in

Door: Nichal Joosse   / 26 juni, 2017  
Harry Potter and the Philosopher's Stone kwam precies twintig jaar geleden uit en dat moet natuurlijk gevierd worden. Er worden natuurlijk speciale 20th anniversary-edities uitgebracht van het eerste Potter-boek met een omslag voor elk huis in Hog.....
lees verder

Marktplaats maakt het nu ook mogelijk te betalen met iDEAL

Door: Redactie Dutchcowboys   / 26 juni, 2017  

Voor gebruikers van Marktplaats is het vanaf nu mogelijk om onderlinge betalingen via iDEAL te doen. Als parter gaat het Online Betaalplatform (OBP) dit mogelijk maken. Ze verzorgen de complete betaling en controleren tevens ook bank- en persoonsgegevens van geïnteresseerde Marktplaats- gebruikers en koppelt deze aan hun Marktplaats-account. Vervolgens kunnen ze betalen en betaald worden via iDEAL.

Uitrol

Eind vorige week is de eerste versie van de dienst openbaar beschikbaar gesteld. Geregistreerde Marktplaats-gebruikers, die aangeven gebruik te willen maken van iDEAL, krijgen in de komende tijd groepsgewijs toegang.

Olivier van Duijn, CEO Marktplaats is uiteraard erg tevreden met de toevoeging van iDEAL als betaalmogelijkheid: "Elke maand handelen miljoenen mensen via Marktplaats met elkaar. Veilig en makkelijk betalen is daarbij erg belangrijk. Consumenten zijn al gewend om bedrijven via iDEAL te betalen. Vanaf nu kunnen zij Marktplaats-aankopen ook direct onderling betalen met de iDEAL-service van OBP."

Voor veel gebruikers is dit een aangename toevoeging. En dat komt vooral door het feit dat ze geen contant geld meer nodig hebben, direct een betaalbevestiging ontvangen en dus het product gelijk kunnen versturen.

Extra controle van gebruikers

De iDEAL-betalingen worden gefaciliteerd door Online Betaalplatform. Maurice Jongmans, directeur OBP: "Met onze C2C iDEAL-service kunnen Marktplaats-gebruikers snel en makkelijk betalingen onderling regelen. De controles die wij uitvoeren op naam, bankrekening en mobiel nummer en bij hogere bedragen de extra controles op de identiteit via een paspoort- of IDIN-check, geven meer inzicht en zekerheid over de persoon waarmee je handelt. Deze gecontroleerde status van een gebruiker is binnenkort ook op Marktplaats te zien."

..
lees verder

Instagram’s favoriete vriendenlijst laat je in kleine kring delen

Door: Nichal Joosse   / 26 juni, 2017  
Het is altijd alles of niets bij Instagram: of je deelt een foto met iedereen, of je houdt ze voor jezelf. Het was wel al mogelijk om foto's door te sturen als bericht naar een groepje vrienden, maar dat is ook niet helemaal waar mensen naar op zo.....
lees verder

Een toilet “on the go” bestellen

Door: Nichal Joosse   / 26 juni, 2017  

In New York is het toiletpapierbedrijf Charmin vorige week van start gegaan met een meerdaagse test met mobiele toiletten. Mensen die de app installeren kunnen dan een mobiel toilet bestellen wanneer de nood het hoogst is. Een vergelijkbaar concept als dat van Uber, met alleen wel het verschil dat Charmin geen nauwkeurige indicatie geeft van de tijd die nodig is om het mobiel toilet voor te laten rijden.

Toiletmobiel

Afgelopen weekend circuleerde de Charmin toiletmobiel op de meest toeristische plekken van Manhattan. Op de eigen website CharminVanGo.com wordt de dienst als volgt gepromoot:

"Met een paar clicks is het nu mogelijk om onmiddellijk een volledig privé en schoon toilet aan mensen aan te bieden in een aantal selecte buurten van New York City."

Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat Charmin altijd de beste toiletervaring wil aanbieden, zowel met zijn toiletpapier als met nieuwe en onverwachte concepten: "Met de Charmin Van-GO bieden we een van de grootste en drukste steden ter wereld een nieuw manier om onderweg van een schoon toilet gebruik te maken."

Stunt

Toch lijkt alles aan te geven dat het hier om niets meer dan een publiciteitsstunt gaat, omdat een lokale tv-beroemdheid de ganse dag met de wagen meereed

..
lees verder

Snapchat onduidelijk over delen locatie bij gebruik van Snap Map

Door: Nichal Joosse   / 26 juni, 2017  

Als je niet wilt dat iedereen waar je vrienden mee bent op Snapchat je locatie kan checken, hoop ik dat je nog geen gebruik maakt van Snap Map. Die nieuwe functie die vorige week geïntroduceerd is blijkt namelijk verre van duidelijk te zijn over hoe, of beter gezegd wanneer, je locatiedata gedeeld wordt.

Je krijgt bij het instellen van Snap Map de keuze uit drie simpele mogelijkheden om je locatie te delen: met niemand, met je vrienden of met een select groepje vrienden. Op zich prima, maar wat ze er niet bij zeggen is dat het niet zo is dat je alleen je locatie deelt als je zelf iets post naar 'our story', maar elke keer als je Snapchat opent.

..
lees verder

De Galaxy Note 8 komt er aan, dit weten we er al allemaal van

Door: Nichal Joosse   / 26 juni, 2017  

Samsung durft wel. Na alle ellende met de Note 7, die telefoon die in de fik vloog en toen van de schappen moest worden gehaald, komt er dit jaar toch een Note 8 volgens professioneel lekker Evan Blass.

Voor dat geld krijg je een 6,3 inch apparaat met hetzelfde AMOLED scherm als de Galaxy S8+. Opvallend, want de grootte van het scherm was altijd wat de Note differentieerde van de Galaxy S-lijn. De batterij is relatief klein met 3300 mAh, maar na vorig jaar is dat meer dan begrijpelijk.

Meer hardware

Deze keer moet het echter van de binnenkant komen: er zit meer geheugen in de telefoon, het wordt de eerste Samsung telefoon met dubbele camera's op de achterkant (beide met 12 megapixels) maar verder lijkt het veel op de S8, inclusief de vingerafdruksensor aan de achterkant.

Een ander onderdeel van de Note is de S Pen, die ook verbeterd wordt volgens Blass. De pen krijgt meer mogelijkheden, zoals het vertalen van hele zinnen, het omrekenen van valuta en het kunnen maken van handgeschreven notities die op het altijd-aan display getoond kunnen worden.

Niche

Of deze telefoon nou heel erg gaat aanslaan valt nog te bezien: de niche waarin de Note zat had niet alleen maar met de S Pen te maken, maar ook met het feit dat het de phablet van Samsung was, voor mensen die een groot scherm wilden hebben. Met dat aspect zo goed als verdwenen valt nog te bezien of consumenten de negatieve connotaties van de Note-naam van zich af durven te schudden voor een telefoon die duurder is dan de S8+.

De Note 8 zou in september uit moeten komen en in eerste instantie beschikbaar zijn in drie kleuren: zwart, blauw en goud. Het apparaat gaat 1000 euro kosten, dus je moet er wat voor over hebben om met die pen aan de slag te gaan. In augustus zou de telefoon gepresenteerd moeten gaan worden, vlak voor de aankondiging van de nieuwe iPhones.

[Afbeeldingen © Samsung]

..
lees verder

Gezocht: AAA-ontwikkelaar voor Get Even

Door: Martijn Steinpatz   / 25 juni, 2017  

Een intrigerend concept, een interessant verhaal en goede stemacteurs. Klinkt als een winnaar, niet waar? Helaas. Get Even barst van de potentie, maar ontwikkelaar The Farm 51 weet dat nooit waar te maken.

Stel je voor, een game waarin de hoofdpersoon in een virtual reality simulator wordt gedropt, omdat iemand in zijn verleden wil graven. Gaat het om een mislukte reddingsoperatie, bedrijfsspionage of een politiethriller? Het blijft gissen in het begin.

Beeld je vervolgens een wereld in die deels uit je herinneringen bestaat en waarin je op zoek bent naar wat de mysterieuze opdrachtgever wil weten. Maar je geheugen is gebrekkig en de simulator vult dat aan met dingen die jij weer kan wissen of manipuleren.

De mogelijkheden lijken eindeloos. Moet je langs die bewakers in de parkeerplaats? Herinner je een auto die hun zicht blokkeert of creëer een gat in een muur. Natuurlijk komen die krachten met beperkingen, maar bedenk eens hoe vet dat zou zijn.

En uiteraard verandert die wereld steeds meer in een ongeorganiseerde nachtmerrie. Wat is nou echt? Welke herinneringen blijken nep? En hoe vecht je je terug in de echte wereld? Hier ligt een concept voor een zeer intrigerende game.

..
lees verder

Deze Volkswagen koelkast is gewoon te gaaf om niet te willen

Door: Nichal Joosse   / 25 juni, 2017  
Een koelkast is, als je het juiste soort keuken hebt, een echte blikvanger. Als je daar gevoelig voor bent zijn merken als Smeg heel gevaarlijk, want je wilt dan toch zo'n ding hebben als je het ziet. In datzelfde straatje zit deze Volkswagen koel.....
lees verder

Call Of Duty: Modern Warfare Remastered alsnog los verkrijgbaar

Door: Perry Rodenrijs   / 24 juni, 2017  
Deze zagen we natuurlijk van een afstand al aankomen, Call Of Duty: Modern Warfare Remastered krijgt alsnog een separate release. Meerdere concullega's melden dat de Playstation 4 versie op 27 juni zal verschijnen. Andere platformen volgen later o.....
lees verder

Nu ook je bagage digitaal inchecken!

Door: Redactie Dutchcowboys   / 24 juni, 2017  

Onze boarding pas is natuurlijk in veel gevallen al digitaal. Bij veel luchtvaartmaatschappijen kun je je boarding pas via een app of via de mail al digitaal ontvangen op je smartphone en zelfs op je smartwatch. Bij het inchecken op de luchthaven laat je gewoon de barcode scannen. Ideaal en super makkelijk.

Echter wanneer je ook bagage bij je hebt moet je deze nog wel handmatig inchecken. Vaak moet je bij de incheckbalie zelf een label printen en deze aan je koffer te bevestigen. Bij Rimowa hebben ze hier een handige innovatie voor ontwikkeld. De electronic tag welke geïntegreerd is in de Rimowa Topas Titanium koffer zorgt er immers voor dat het papieren print label overbodig is. Het is de eerste digitale incheck oplossing voor je bagage.

Rimowa Topas Titanium Electronic Tag
..
lees verder

HP Sprocket, een fotoprinter op zakformaat

Door: Redactie Dutchcowboys   / 24 juni, 2017  

Met de nieuwe HP Sprocket wordt printen nog makkelijker, het is namelijk een fotoprinter op zakformaat, zo kan jij dus altijd en overal (ook onderweg) de leukste foto’s printen. Zo blijven al die toffe foto’s niet alleen verstopt op je smartphone of op je Instagram-profiel. Het is dan ook de perfecte accessoire voor ieder festival, dagje uit en voor elke vakantie.

Formaat

De HP Sprocket is klein genoeg om in je zak te stoppen. De foto’s worden via een bluetooth verbinding met je smartphone afgedrukt op 5 x 7,6 cm formaat. Wil je een foto snel een persoonlijke touch geven, dan doe je dat met de HP Sprocket App, beschikbaar voor iOS en Android.

Beschikbaarheid

De HP Sprocket is verkrijgbaar in het wit met rosé-gouden accenten en zwart met zilveren accenten. Bij de Sprocket krijg je een pakket van 10 HP ZINK fotopapiertjes. De Sprocket kost €149,99. Extra papier is verkrijgbaar voor €11,99, per 20 vellen. Zowel de Sprocket als de fotopapiertjes zijn enkel te koop in de HP Store.

..
lees verder

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën