Vakantiegangers gewaarschuwd: spoel kranen door vanwege kans op legionella

19 juli, 2019 door NOS economie 0

Vakantiegangers die weer thuiskomen lopen een verhoogd risico op een infectie met de legionellabacterie. Ze doen er daarom goed aan leidingen goed door te spoelen als ze weer terug zijn. Daarvoor waarschuwt Techniek Nederland, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche.

Volgens de installateursvereniging miskennen veel mensen de gevaren van kranen die langer dan een week niet worden gebruikt. Daardoor komen onnodig veel legionellabesmettingen voor onder teruggekeerde vakantiegangers. Jaarlijks zijn er honderden meldingen, maar waarschijnlijk komen er in werkelijkheid veel meer besmettingen voor.

Waternevel

De kwaliteit van het leidingwater verslechtert als de leidingen lang niet worden gebruikt en het water boven de 25 graden uitkomt. De kans op vermenigvuldiging van de legionellabacterie neemt toe. Ook blijven bepaalde stoffen achter in stilstaand water, zoals metalen uit de drinkwaterleiding.

De bacterie kan vermoeidheid, verlies van kortetermijngeheugen, longontsteking en griep veroorzaken. In uitzonderlijke gevallen kan een infectie zelfs dodelijk zijn. Besmetting ontstaat vooral door het inademen van waternevel. De bacterie nestelt zich zo in de longen.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën