Vind jij wijn al snel te bitter? – ellen licht toe

11 juli, 2018 door Redactie delicious. 0

Ellen Dekkers is al meer dan 20 jaar vinoloog. Je kunt dus wel stellen dat ze álles weet over wijn en druivenrassen. 

Elke maand schrijft Ellen in delicious. over de lekkerste wijnen, bijzondere wijnadressen en sublieme spijscombinaties. Dat het kan zijn dat de één wijn bitter vindt en de ander niet, daar weet zij alles over. Ook heeft Ellen als tip een bitter proeftest die je thuis kan doen!

“Het kan zijn dat je een hoge gevoeligheid hebt voor bitter. Rode wijn heeft de meeste bitterstoffen. Het zijn tannines die de bittere smaak geven. Ook witte en oranje wijn kan bitter zijn. Dat hangt af van de druif, de manier van persen en of er schilcontact is geweest. Tanninestoffen zitten onder meer in de schil. In welke mate je bitter proeft, hangt af van de hoeveelheid smaakreceptoren in je mond en is zelfs erfelijk bepaald.”

Doe de bitter proeftest
“Proef melkchocola en pure chocola van 80% cacao. Puur is bitterder. Ook sterke espresso is bitter. Je neemt de bittere smaak achter in je gehemelte waar. Geen fan van bitter? Drink wijn dan bij eten. Door speeksel of vet in je mond ervaar je minder bittere tonen.”

PRODUCTIE EN TEKST ELLEN DEKKERS BEELD ISTOCK 

The post Vind jij wijn al snel te bitter? – ellen licht toe appeared first on delicious. magazine.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën