​“What’s your problem?” Baidu topman krijgt koude douche tijdens presentatie

18 juli, 2019 door Redactie Azië 0

Een incidentje overschaduwde de presentatie van Baidu topman Robin Li in Beijing. Een man klom op het podium en leegde een flesje water over het hoofd van de miljardair. Li was zo geschokt dat hij niet verder kwam dan een schuchtere “what’s your problem?”, in het Engels dus.

AI

Hij herpakte zich en vervolgde zijn presentatie door een link te leggen met kunstmatige intelligentie, “there are many unexpected things in the development of AI too”.

De schuldige, genaamd Cheng, moest zijn actie bekopen met een gevangenisstraf van 5 dagen. Het is niet helemaal duidelijk wat de man bezielde.

Het incident kreeg al snel tractie op social media, waarbij Cheng door Chinese netizens zowel werd geprezen als afgefakkeld.

Een ondernemer haakte in op de reuring en ontwierp in allerijl een t-shirt met daarop Li en de tekst “what’s your problem”. Taobao werd niet veel later overstelpt met allerlei prullaria met soortgelijke afbeeldingen en teksten.

Viral

Een advertentie van e-commerce retailer Suning.com over het incident ging diezelfde dag nog viral. Volgens de directie van Suning.com was deze advertentie door een werknemer gemaakt en zonder toestemming geplaatst.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën