WhatsApp komt met nieuwe groepschat functies

16 mei, 2018 door Redactie Dutchcowboys 0

WhatsApp heeft weer wat nieuwe functies voor groepen uitgerold voor ondermeer beheerders alsmede voor reguliere leden van een groep. Zo kunnen gebruikers nu bijvoorbeeld definitief een groep verlaten zonder dat ze iedere keer weer terug toegevoegd worden. En beheerders kunnen niet langer worden verwijderd uit een groep die ze zelf aan hebben gemaakt. Zo heeft WhatsApp in een recente blogpost laten weten.

Wat er precies nieuw is:

 • Groepsomschrijving: Het is nu mogelijk om bij groepsinformatie de richtlijnen, het doel of het onderwerp van de groep in te stellen. Als er een nieuwe persoon aan de groep toegevoegd wordt zal deze informatie met hem of haar gedeeld worden bovenaan de chat.
 • Group catch up: Als je zelf een tijdje niet actief bent geweest is het mogelijk om nu snel op de hoogte te zijn van alle berichten die aan jou gericht waren. Door te klikken op de nieuwe @-knop (rechtsonder) zie je snel en eenvoudig alle berichten die aan jou gericht zijn.
 • Meer rechten voor beheerders: Als beheerder van een groep is het nu mogelijk om de rechten van andere beheerders te verwijderen. Aanvullend kunnen de oprichters van een groep niet meer verwijderd worden uit de groep die ze zelf gestart zijn.
 • En als beheerder is het nu ook mogelijk om aan te geven wie in de groep de mogelijkheid heeft om het onderwerp, de afbeelding en de informatie aan te passen.
 • Zoekfunctie voor deelnemers: je kan nu ook gericht zoeken naar een persoon in de groep, dat doe je via pagina met groepsinformatie.

Het moge duidelijk zijn dat WhatsApp deze nieuwe functies volledig gefocust zijn op groepsgesprekken. Groepen hebben inmiddels een belangrijke rol bij de berichtendienst die inmiddels wereldwijd meer dan 1 miljard gebruikers heeft. Iedereen zit tegenwoordig wel in een of meerdere groepen, wat meer functionaliteit was dus wenselijk.

De functies worden de komende dagen uitgerold voor gebruikers van Android en iOS.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
 • GAUW-IT

  Web solutions &
  IT infrastructuur

 • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën