Wijntrend: wijnflessen waar je een paar glazen uithaalt

12 juni, 2019 door Redactie delicious. 0

Supermarktketen Plus kwam er een aantal maanden geleden al mee en nu volgt ook warenhuis Hema: flessen wijn die net een slag kleiner zijn dan het gangbare formaat. Handig voor wie normaal gesproken niet in één keer een hele fles opmaakt! 

Meer leren over wijn? Beluister deze toffe podcast.

Kleinere flessen wijn passen binnen de trend van minder alcohol drinken, maar áls we dan drinken, willen we wel goede wijn. Hema speelt hier slim op in met acht nieuwe wijnen van 50 centiliter. Uit zo’n fles haal je vier (kleine) glazen: ideaal voor twee personen als je het ons vraagt. Je kunt bij wit kiezen uit chardonnay, sauvignon blanc, verdejo en pinot grigio en bij rood uit cabernet sauvignon, merlot, tempranillo en primitivo.

Minder, maar beter
We zijn niet alleen massaal bewuster aan het consumeren (we drinken niet alleen minder alcohol, we willen ook geen restjes weggooien), er komen ook steeds meer eenpersoonshuishoudens bij. Genoeg redenen om de trend van kleinere porties te verklaren. En wie wel voor een normale fles gaat, is geholpen met nieuwe technologische ontwikkelingen.

Zo zijn wij fan van een Coravin: met deze slimme tool haal je wijn uit de fles zónder dat de kurk eraf hoeft. Hoe dat zit? Er gaat een naald door de kurk en omdat er argon gas in de fles wordt gepompt, komt de wijn uit de fles. Wanneer je de Coravin verwijderd, vormt de kurk weer een luchtdichte afsluiting. Superslim, want zo kun je je fles wijn ineens maanden bewaren!

Hema_kleinerewijnflessen

 

BRON: AD.NL

The post Wijntrend: wijnflessen waar je een paar glazen uithaalt appeared first on delicious. magazine.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën