Wow: deze foto van Shanghai heeft 195 biljoen pixels!

11 januari, 2019 door Marloes de Hooge 0

Het is tegenwoordig mogelijk om foto's te maken met gigapixels, waarbij je gigantisch ver kunt inzoomen terwijl de foto nog steeds haarscherp blijft. Het Chinese bedrijf BigPixel stelt nu een foto beschikbaar die maar liefst 195 biljoen pixels heeft (195.000 megapixel). Ter vergelijking: foto's die jij nu met je smartphone maakt zijn ongeveer 12 megapixel.

Het gaat om een foto van de Chinese stad Shanghai die is gemaakt op de top van de 468 meter hoge Oriental Pearl Tower. Het is niet normaal hoe ver je kunt inzoomen en nog steeds alles haarscherp kunt zien.

Hoe maak je zo'n foto?

Je vraagt je wellicht af hoe je een foto met 195 biljoen pixels kunt maken. In dit geval is de foto van Shanghai opgebouwd uit duizenden kleinere foto's die met professionele camera's en lenzen zijn genomen. Om uiteindelijk deze foto te kunnen presenteren is twee maanden hard gewerkt. Het resultaat is 'mindblowing'.

Via deze link kun je de foto nu bekijken: Shanghai in 195 biljoen pixels.

shanghai-foto
© bigpixel.cn
online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën