Yabba dabba doo: The Flintstones komen terug

15 juli, 2019 door Laura Jenny 0

Een auto waarbij je zelf moet rennen, een dinosaurus als huisdier en bowlen als favoriete hobby. Gaat er al een belletje rinkelen? We hebben het natuurlijk over de zeer oldschool tekenfilm The Flintstones. Mis je die serie over Fred, Barney en hun vrouwen? Goed nieuws: ze komen terug.

Geen tekenfilm

Ze komen echter niet terug als tekenfilm, want dat kost veel te veel geld en tijd om te maken. Het gaat bovendien ditmaal niet om iets voor de kinderen, maar juist voor volwassenen. Mensen die dus vroeger The Flintstones keken, kunnen dan binnenkort die tijden semi-herleven door te kijken naar de comebackserie die speciaal is gemaakt voor volwassenen.

De productiemaatschappij van Elizabeth Backs ontwikkeld het project, dat overigens wel geanimeerd zal zijn maar niet meer op de oude manier. Waar het programma zal zijn is nog onbekend, al wordt verwacht dat omdat Warner Bros. de rechten heeft, het waarschijnlijk naar HBO zal komen.

De originele Flintstones

Als je je echt even oud wil voelen: de originele Flintstones waren te zien van 1960 tot 1966, al is de tekenfilm nog tot laat in de jaren ‘90 herhaald. En dat was niet het enige van de Flintstones dat er was: er waren spin-offs, films, games en zelfs comics van deze serie over het stenen tijdperk, ooit bedacht door William Hanna en Joseph Barbera, beter bekend als Hanna Barbera.

Er wordt wel eens over gediscussieerd, omdat The Simpsons inmiddels ook al heel wat jaren meegaat, maar The Flintstones wordt ook vaak genoemd als een van de meest succesvolle animatieseries ooit. Dit waren echter maar zes seizoenen, tegenover de 22 (!) Simpsons-seizoenen die er inmiddels zijn. Grappig detail is dat The Flintstones is gebaseerd op The Honeymooners, een bekende Amerikaanse sitcom. Helaas ook met lachband, wat eigenlijk natuurlijk heel irritant was. Toch kunnen we niet wachten om de schreeuwende Fred en zijn gezin terug te zien. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog onbekend, maar de eerste stappen zijn alvast gezet.

online adverteren www.zanox.nl

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën