Yanny/Laurel en ‘De Jurk’ – is er een verband tussen wat je hoort en ziet?

16 mei, 2018 door Mac Hackett 0

Vanaf het moment in 2015 dat die ene foto van die intens verwarrende jurk in korte tijd miljoenen vriendschappen op de proef stelde, zijn alle media in de wereld op zoek naar het nieuwe verwarrende plaatje dat “het internet breekt.”

Vooralsnog heeft geen van de plaatjes waarmee men op de proppen kwam het internet daadwerkelijk gebroken – de meerderheid is niet eens echt verwarrend (neem bijvoorbeeld die foto waarbij de vraag was of het hier gaat om glimmende benen of benen met witte verf erop – iedereen ziet dat dat verf is???)

Vandaag is het “overrompelende ding dat het internet verdeeld” een keer geen plaatje, maar een geluid: het laurel/yanny-fragment, dat zelfs de NOS haalde. Weer zijn mensen woedend op elkaar, omdat de een “Yanny” hoort en de ander “Laurel,” of precies andersom. Er zijn zelfs mensen die “Yammy” schijnen te horen.

Een paar theorieën over waarom sommige mensen “Yanny” horen en anderen “Laurel,” die al snel online verschenen, komen op hetzelfde neer: beide woorden worden op een andere frequentie afgespeeld, en omdat we allemaal andere frequenties oppikken horen sommigen “Yanny” en anderen “Laurel” (en sommigen allebei).

Wat niemand echter nog schijnt te hebben onderzocht, is of er een verband is tussen wat je hoort, en welke kleuren je in die verdomde blauw/zwart/wit/gouden jurk waarmee dit gelul allemaal begon.
Het antwoord is – en het spijt me om dit te moeten zeggen – “nee.” We hebben een klein onderzoekje verricht onder de redacteuren van VICE, en de resultaten waren als volgt:

Laurel + wit/goud: 1
Laurel + blauw/zwart: 3
Yanny + wit/goud: 1
Yanny + blauw/zwart: 3
Yammy + wit/goud: 1
Yammy + blauw/zwart: 1

Wat blijkt: we zitten hier allemaal enorm onze tijd te verdoen.


online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën