Zakelijk

Van Gerwen begint jacht op nieuwe wereldtitel

Door: ANP   / 14 december, 2017  

LONDEN (ANP) - Michael van Gerwen komt donderdag op de eerste dag van het WK darts in Londen meteen in actie. De titelverdediger uit het Brabantse Vlijmen neemt het op tegen een landgenoot. Christian Kist is de ongelukkige die meteen de beste darter van de wereld treft.

Het bericht Van Gerwen begint jacht op nieuwe wereldtitel verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Bijna 650.000 indirecte banen in Nederland door buitenlandse bedrijven

Door: NOS economie   / 14 december, 2017  

Buitenlandse multinationals waren in 2014 goed voor zo'n 650.000 indirecte voltijdbanen bij andere bedrijven in Nederland. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van nieuwe berekeningen.

Nederland telt ongeveer 15.000 buitenlandse bedrijven, die zo'n 700.000 directe banen opleveren. Daarnaast leveren ze dus bijna net zoveel indirecte banen op. "Denk bijvoorbeeld aan werk voor schoonmaakbedrijven, beveiligers en accountants", zegt woordvoerder Marjolijn Jaarsma van het CBS.

Het grootste deel van de indirecte werkgelegenheid zijn banen voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf, zo'n 462.000. "De aanwezigheid van buitenlandse bedrijven in Nederland is dus erg belangrijk voor Nederlandse bedrijfjes die zelf niet internationaal zijn", zegt Jaarsma. De overige indirecte banen worden ingevuld door Nederlandse multinationals (115.0000) en non-profitinstellingen (70.000).

Bedrijven uit de handel en de commerciële dienstverlening profiteren het meest van de buitenlandse multinationals.

..
lees verder

Oppositie stapt boos op uit raad Brunssum

Door: ANP   / 14 december, 2017  

BRUNSSUM (ANP) - De oppositiepartijen in de gemeenteraad van Brunssum zijn in de nacht van woensdag op donderdag boos weggelopen. Dat gebeurde tijdens een debat over een voorstel van de lokale fractie Lijst Palmen. Die diende een motie in om een second opinion naar de integriteit van wethouder Jo Palmen te laten instellen. De oppositie voelde zich door deze motie overvallen en vertrok.

Het bericht Oppositie stapt boos op uit raad Brunssum verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Deezer en Spotify vragen hulp aan EU: treed op tegen tech-reuzen uit VS

Door: NOS economie   / 14 december, 2017  
De EU moet optreden tegen techgiganten uit de VS omdat die misbruik maken van hun positie. Dat schrijft een aantal Europese techbedrijven in een brief aan Europese Commissie-voorzitter Juncker. De klagers zijn onder meer muziekstreamingdiensten Deezer .....
lees verder

Stedelijk toont vaste collectie in nieuwe jas

Door: ANP   / 14 december, 2017  

AMSTERDAM (ANP) - In het Stedelijk Museum in Amsterdam is vanaf zaterdag na een ingrijpende herinrichting de bestaande vaste collectie te zien in een nieuwe presentatie. Niet alleen hangen de meesterwerken van onder meer Piet Mondriaan, Kazimir Malevich, Charley Toorop en Gerrit Rietveld uit de vaste collectie in het nieuwe tentoonstellingsgedeelte Stedelijk Base. Maar ook hangen de schilderijen op een onorthodoxe wijze naast elkaar, zo stelt het museum. Zo'n 700 hoogtepunten worden getoond op speciaal daarvoor ontworpen slanke, stalen wanden die los in de ruimte staan.

Het bericht Stedelijk toont vaste collectie in nieuwe jas verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Wet tegen corruptie Sint-Maarten aangenomen

Door: ANP   / 13 december, 2017  

PHILIPSBURG (ANP) - Het parlement van Sint-Maarten heeft woensdag een wet aangenomen over het installeren van een zogeheten Integriteitskamer. De oprichting van die instantie is de laatste voorwaarde die Nederland heeft gesteld aan het verstrekken van hulpgeld voor de wederopbouw na de verwoestende orkaan Irma.

Het bericht Wet tegen corruptie Sint-Maarten aangenomen verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

LottoNL-Jumbo straft renners voor medicatie

Door: ANP   / 13 december, 2017  

GIRONA (ANP) - Juan-José Lobato, Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn zijn om disciplinaire redenen weggestuurd van het trainingskamp van LottoNL-Jumbo in Girona. Het management van de wielerploeg meldt dat het drietal buiten de ploeg om slaapmedicatie in bezit of in gebruik had. Dat is een 'ernstige' overtreding van de teamregels. Het betrof niet-dopinggeduide middelen die noch door het team waren verstrekt, noch in het team worden gebruikt.

Het bericht LottoNL-Jumbo straft renners voor medicatie verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Door: beurs.nl nieuws   / 13 december, 2017  
Alleen Shell hoger. (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn woensdag acht van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten. Alleen Royal Dutch Shell sloot hoger. Aegon (-1,32%) ArcelorMittal (-0,10%) ASML (-0,64%) Galapagos (-0,41%) ING Groep (-0,68%) Philips (-0,58%) RELX (-0,36%) Royal Dutch Shell (+0,15%) Unilever (-0,09%) Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 550,56 punten, zijn geëindigd op.....
lees verder

Wisselend beeld Wall Street na rentestap Fed

Door: beurs.nl nieuws   / 13 december, 2017  
NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag bij het slot een wisselend beeld zien. Beleggers verwerkten onder meer een nieuwe rentestap van de Federal Reserve, de derde dit jaar. Het belangrijkste tarief komt door de verhoging op een bandbreedte van 1,25 procent tot 1,5 procent. De financiële markten hielden over het algemeen al wel rekening met.....
lees verder

Wisselend beeld Wall Street na rentestap Fed

Door: ANP   / 13 december, 2017  

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag bij het slot een wisselend beeld zien. Beleggers verwerkten onder meer een nieuwe rentestap van de Federal Reserve, de derde dit jaar. Het belangrijkste tarief komt door de verhoging op een bandbreedte van 1,25 procent tot 1,5 procent. De financiële markten hielden over het algemeen al wel rekening met een verhoging.

Het bericht Wisselend beeld Wall Street na rentestap Fed verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Steinhoff gaat cijfers 2016 herzien

Door: beurs.nl nieuws   / 13 december, 2017  
FRANKFURT (ANP) - De geplaagde woongigant Steinhoff gaat de financiële resultaten over 2016 herzien. Volgens het Zuid -Afrikaanse bedrijf, dat ook genoteerd is op de beurs in Frankfurt, kan niet op de eerder gepubliceerde cijfers worden vertrouwd. Het concern neemt naar eigen zeggen de nodige stappen om de kwestie op te lossen.De afgelopen handelsdagen zag het bedrijf zijn beurswaarde praktisch.....
lees verder

Steinhoff gaat cijfers 2016 herzien

Door: ANP   / 13 december, 2017  

FRANKFURT (ANP) - De geplaagde woongigant Steinhoff gaat de financiële resultaten over 2016 herzien. Volgens het Zuid -Afrikaanse bedrijf, dat ook genoteerd is op de beurs in Frankfurt, kan niet op de eerder gepubliceerde cijfers worden vertrouwd. Het concern neemt naar eigen zeggen de nodige stappen om de kwestie op te lossen.

Het bericht Steinhoff gaat cijfers 2016 herzien verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Overwegend hoger slot op Wall Street na renteverhoging

Door: beurs.nl nieuws   / 13 december, 2017  
Renteverhoging Fed conform verwachting. (ABM FN-Dow Jones) In Amerika zijn de aandelenmarkten overwegend hoger gesloten, nadat de Federal Reserve conform verwachting de rentetarieven verhoogde. De S&P 500 daalde echter 0,05 procent tot 2.661,85 punten, terwijl de Dow Jones index 0,3 procent won en de Nasdaq 0,2 procent erbij kreeg. Voor de Dow Jones index betekende dit een recordniveau, voor de vierde keer.....
lees verder

Toezichthouder: pensioenfondsen nog steeds kwetsbaar

Door: NOS economie   / 13 december, 2017  

De Nederlandse pensioenfondsen zijn in vergelijking met andere landen nog steeds gevoelig voor grote tegenvallers op de financiële markten. Dat blijkt uit een Europese stresstest, die volgens De Nederlandsche Bank (DNB) de kwetsbaarheden van de fondsen onderstreept. "Dat geldt des te meer nu veel fondsen niet over voldoende buffers beschikken om schokken op te vangen", zegt DNB.

Een extreem negatief scenario op de financiële beurzen, zoals een beurskrach, in combinatie met flinke daling van de rente, kan grote impact hebben op de vermogens van de fondsen. In het voorbeeld ging de gemiddelde dekkingsgraad met een kwart omlaag.

Ook vorig jaar bleek al uit de test dat de pensioenfondsen niet genoeg buffers hadden om schokken op de beurs op te vangen.

Stabiliserende werking

Dat Nederlandse fondsen relatief zwaar geraakt worden, heeft volgens DNB te maken met het Nederlandse stelsel, waarbij het de bedoeling is om de pensioenen te laten meestijgen met de inflatie. Daardoor wordt er veel belegd in aandelen en vastgoed, die bij de stresstest vaak onderuit gingen.

DNB benadrukt dat de pensioenstelsels in Europese landen nogal verschillend zijn en je ze daardoor moeilijk kunt vergelijken. In het rapport wordt ook opgemerkt dat de fondsen, die na een schok juist meer aandelen bijkopen om de beleggingsmix constant te houden, juist een stabiliserende werking hebben op het financiële systeem.

Er is niet bekendgemaakt welke pensioenfondsen hebben meegedaan aan de test. Volgens DNB gaat om fondsen die representatief zijn voor de sector.

..
lees verder

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën