Economie

Luiten haalt slotweekeinde met nieuwe caddie

Door: ANP   / 23 augustus, 2019  

GÖTEBORG (ANP) - Joost Luiten heeft in Göteborg met zijn nieuwe caddie Maarten Bosch het eerste succesje behaald. De Nederlandse golfer plaatste zich dankzij een sterke tweede ronde voor het slotweekeinde van het Scandinavian Invitation, een evenement van de Europese Tour. Luiten en Bosch besloten eerder deze maand te gaan samenwerken in het profcircuit.

Het bericht Luiten haalt slotweekeinde met nieuwe caddie verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Amerikaanse miljardair David Koch overleden

Door: ANP   / 23 augustus, 2019  

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse industrieel en miljardair David Koch is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media. David Koch en zijn oudere broer, Charles, zijn sinds de jaren tachtig invloedrijke geldschieters in de Amerikaanse politiek.

Het bericht Amerikaanse miljardair David Koch overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Demonstraties tegen branden in Amazone

Door: ANP   / 23 augustus, 2019  

AMSTERDAM (ANP) - Op diverse plekken is gedemonstreerd tegen bosbranden in het Amazonegebied. De Nederlandse tak van Fridays for Future, de beweging van de Zweedse Greta Thunberg, hield acties op de Dam in Amsterdam en bij het Jaarbeursplein in Utrecht. Ook bij de Braziliaanse ambassade in Den Haag waren demonstranten.

Het bericht Demonstraties tegen branden in Amazone verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

‘Handelsdeal beste drukmiddel tegen Brazilië’

Door: ANP   / 23 augustus, 2019  

BRUSSEL (ANP) - Het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en Zuid-Amerikaanse landen is het beste instrument om Brazilië ertoe te bewegen zich in te spannen voor het klimaat. Dat stelt EU-handelscommissaris Cecilia Malmström nadat Ierland had gezegd het zogenoemde Mercosur-akkoord te zullen blokkeren als Brazilië het Amazonegebied niet beschermt.

Het bericht ‘Handelsdeal beste drukmiddel tegen Brazilië’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Explosie woning mogelijk door granaat politie

Door: ANP   / 23 augustus, 2019  

HEERLEN (ANP) - De explosie die donderdagavond plaatshad in een woning in Hoensbroek, gemeente Heerlen, is mogelijk veroorzaakt door een flitsgranaat van het binnenvallend arrestatieteam van de politie. Dat zei een woordvoerster van de politie vrijdag tijdens een persbijeenkomst. De Rijksrecherche gaat onderzoeken of de granaat, die bedoeld is om een verdachte te desoriënteren, de explosie heeft veroorzaakt.

Het bericht Explosie woning mogelijk door granaat politie verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

‘Koelere nachten groot verschil met hete periode juli’

Door: ANP   / 23 augustus, 2019  

DEN HAAG (ANP) - Het RIVM heeft voor zaterdag het nationale hitteplan afgekondigd. Komend weekeinde worden temperaturen tot 32 graden verwacht, in de dagen daarna kan het kwik volgens Weeronline nog stijgen tot 30 graden. Dat doet denken aan de situatie in juli, toen eveneens het hitteplan werd afgekondigd.

Het bericht ‘Koelere nachten groot verschil met hete periode juli’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

‘China kondigt snel tegenmaatregelen VS aan’

Door: ANP   / 23 augustus, 2019  

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - China komt binnenkort met nieuwe importheffingen op Amerikaanse producten. Dat heeft hoofdredacteur Hu Xijin van de Chinese krant Global Times op Twitter gezegd. Daarmee zou het Aziatische land terug willen slaan voor aangekondigde extra importheffingen van de Verenigde Staten op 300 miljard dollar aan goederen van Chinese makelij.

Het bericht ‘China kondigt snel tegenmaatregelen VS aan’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Parfumketen Douglas sluit tientallen winkels

Door: ANP   / 23 augustus, 2019  

DÜSSELDORF (ANP/DPA) - De van oorsprong Duitse parfumerieketen Douglas wil zeventig van zijn 2400 filialen in Europa sluiten. Het gaat daarbij vooral om winkels buiten Duitsland, liet het bedrijf weten na berichtgeving van zakenblad Manager Magazin.

Het bericht Parfumketen Douglas sluit tientallen winkels verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Drie Nederlanders mikken op klassement Vuelta

Door: ANP   / 23 augustus, 2019  

SALINAS de TORREVIEJA (ANP) - De 74e Ronde van Spanje start zaterdag in Salinas de Torrevieja met negen Nederlanders. Jumbo-Visma heeft met Steven Kruijswijk, Lennard Hofstede en Robert Gesink de meeste Nederlandse wielrenners in het team. Nederlands kampioen Fabio Jakobsen debuteert in een grote ronde namens Deceuninck-Quick-Step.

Het bericht Drie Nederlanders mikken op klassement Vuelta verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Topsporters hebben slechtere tanden

Door: ANP   / 23 augustus, 2019  

LONDEN (ANP) - Topsporters hebben een slechter gebit dan gewone mensen, terwijl ze grondiger hun tanden poetsen. De reden: sporters nemen veel meer sportdranken, energierepen en gelletjes. Daar zitten zo veel suikers en zuren in, dat ze tanden beschadigen. Dat komt naar voren uit een onderzoek van de University College in Londen.

Het bericht Topsporters hebben slechtere tanden verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Impact sancties Huawei ‘minder dan gevreesd’

Door: ANP   / 23 augustus, 2019  

SHENZHEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Chinese elektronica- en telecomconcern Huawei heeft minder zwaar te lijden onder Amerikaanse handelsbeperkingen dan vooraf werd gevreesd. Dat zei Eric Xu, vicevoorzitter van de onderneming, op een persconferentie.

Het bericht Impact sancties Huawei ‘minder dan gevreesd’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Noorse politie stopt onderzoek naar Kamphuis

Door: ANP   / 23 augustus, 2019  

DEN HAAG (ANP) - De Noorse politie heeft het onderzoek naar Arjen Kamphuis afgesloten. De Amsterdammer raakte vorig jaar augustus vermist tijdens een trip in Noorwegen. Er kwam een grote zoekactie op gang.

Het bericht Noorse politie stopt onderzoek naar Kamphuis verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Aanval op konvooi Nederlands materieel in Mali

Door: ANP   / 23 augustus, 2019  

DEN HAAG (ANP) - Een konvooi met Nederlands militair materieel is woensdag in Mali aangevallen. Daarbij kwamen volgens het ministerie van Defensie vrijdag zes Malinezen om het leven. Er waren geen Nederlandse militairen betrokken bij het incident dat plaatsvond in de buurt van Boni.

Het bericht Aanval op konvooi Nederlands materieel in Mali verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

‘Besloten schouw Brunssummerheide is censuur’

Door: ANP   / 23 augustus, 2019  

DEN HAAG (ANP) - Door het weren van de pers dinsdag bij de schouw op de Brunssummerheide in de zaak tegen Jos B., verdachte van de moord op Nicky Verstappen, is er sprake van censuur. Dat zei de advocaat van meerdere media die een kort geding hadden aangespannen tegen de rechtbank Limburg en enkele gemeenten.

Het bericht ‘Besloten schouw Brunssummerheide is censuur’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën