Economie

Overleden persoon aangetroffen in Leiden

Door: ANP   / 27 juni, 2017  

LEIDEN (ANP) - In de Lopenstraat in Leiden is in de nacht van maandag op dinsdag een overleden persoon aangetroffen.

Het bericht Overleden persoon aangetroffen in Leiden verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Kort bezoek premier India aan Den Haag

Door: ANP   / 27 juni, 2017  

DEN HAAG (ANP) - De Indiase premier Narendra Modi brengt dinsdag een kort werkbezoek aan Nederland om de banden tussen beide landen te versterken. Hij is een halve dag in Den Haag, waar hij ontmoetingen heeft met leden van het kabinet, de koning en de Indiase gemeenschap.

Het bericht Kort bezoek premier India aan Den Haag verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Ouderen zitten steeds meer op sociale media

Door: ANP   / 27 juni, 2017  

DEN HAAG (ANP) - Mensen in de leeftijd van 45 tot 65 jaar maken steeds meer gebruik van sociale media zoals WhatsApp, Facebook of Twitter. Hun gebruik van sociale netwerken is toegenomen van 70 procent in 2014 naar 83 procent in 2016, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdagochtend.

Het bericht Ouderen zitten steeds meer op sociale media verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Dutchbatters claimen nu geld van de Staat

Door: ANP   / 26 juni, 2017  

AMSTERDAM (ANP) - Een groep Dutchbat-veteranen die zich heeft aangemeld voor de claim tegen de Nederlandse staat omdat de militairen op een ,,onmogelijke missie'' zouden zijn gestuurd, claimen nu ook geld van de Staat. Ruim tweehonderd veteranen claimen een bedrag van 22.000 euro per persoon. In totaal gaat het dan om ruim 4,5 miljoen euro.

Het bericht Dutchbatters claimen nu geld van de Staat verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Rotterdamse coalitie raakt meerderheid kwijt

Door: ANP   / 26 juni, 2017  

ROTTERDAM (ANP) - De coalitie van Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA in het college van burgemeester en wethouders raakt haar meerderheid in de gemeenteraad van de Maasstad kwijt.

Het bericht Rotterdamse coalitie raakt meerderheid kwijt verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Sprintster Bowie doet geen ‘dubbel’ op WK

Door: ANP   / 26 juni, 2017  

SACRAMENTO (ANP) - Net als tweevoudig olympisch kampioene Elaine Thompson ziet ook de Amerikaanse atlete Tori Bowie af van de 'dubbel' bij de WK in Londen. De 26-jarige sprintster loopt in augustus de 100 of de 200 meter. Thompson, de sprintkoningin van Rio 2016, liet vorige week al weten de 200 meter over te slaan. De Jamaicaanse richt zich volledig op de kortste afstand.

Het bericht Sprintster Bowie doet geen ‘dubbel’ op WK verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Duitse bezoeker dancefestival Defqon.1 dood

Door: ANP   / 26 juni, 2017  

DRONTEN (ANP) - Een negentienjarige Duitser is afgelopen weekend overleden na een bezoek aan het dancefestival Defqon.1 in Biddinghuizen. Hij raakte in de nacht van zaterdag op zondag onwel op het festivalterrein en overleed zondag in het ziekenhuis. Zijn identiteit en de precieze doodsoorzaak zijn niet bekend.

Het bericht Duitse bezoeker dancefestival Defqon.1 dood verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Autoverhuurders smaakmakers op Wall Street

Door: ANP   / 26 juni, 2017  

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zijn maandag zonder al te grote uitslagen gesloten. Opvallende uitzonderingen waren de autoverhuurders Hertz en Avis Budget, dit jaar nog bepaald geen hoogvliegers op Wall Street. Zij gaan samenwerken met respectievelijk Apple en Waymo op het gebied van zelfrijdende auto's.

Het bericht Autoverhuurders smaakmakers op Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Techreuzen in zee met autoverhuurders

Door: ANP   / 26 juni, 2017  

SAN FRANCISCO (ANP) - Waymo, het onderdeel van Google-moeder Alphabet dat werkt aan zelfrijdende auto's, besteedt het beheer van zijn wagenpark uit aan autoverhuurder Avis Budget. Dat maakten de twee bedrijven maandag bekend, zonder in te gaan op de financiële voorwaarden.

Het bericht Techreuzen in zee met autoverhuurders verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Kvitova wuift favorietenstatus Wimbledon weg

Door: ANP   / 26 juni, 2017  

EASTBOURNE (ANP) - Petra Kvitova voelt zich zeker niet de favoriet voor Wimbledon. De Tsjechische tennisster liet afgelopen week in Birmingham zien dat ze al snel weer de smaak te pakken heeft op gras, want ze veroverde daar haar twintigste WTA-titel. ,,Misschien dat andere mensen mij nu als favoriet zien, maar ik zelf zeker niet. Ik bedoel, ik ben pas net weer terug op de baan en moet nog heel veel dingen verbeteren'', zei Kvitova maandag in Eastbourne.

Het bericht Kvitova wuift favorietenstatus Wimbledon weg verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Verstappen geeft alle schuld aan motor

Door: ANP   / 26 juni, 2017  

MONACO (ANP) - Max Verstappen sluit uit dat hij zelf schuldig is aan de technische problemen van zijn Red Bull. ,,Dan moet je mij eens vertellen wat ik fout doe'', zei hij maandagavond bij Ziggo Sport. ,,Nee, het is echt de motor.''

Het bericht Verstappen geeft alle schuld aan motor verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Ostapenko trekt zegereeks door op gras

Door: ANP   / 26 juni, 2017  

EASTBOURNE (ANP) - Jelena Ostapenko heeft maandag haar eerste partij als grandslamwinnares opgeluisterd met een zege. De Letse tennisster opende het grastoernooi van Eastbourne met winst op de Spaanse Carla Suárez Navarro: 6-3 0-6 6-4. De partij op het Engelse gras nam ruim anderhalf uur in beslag.

Het bericht Ostapenko trekt zegereeks door op gras verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

‘Boetebesluit EU over Google komt dinsdag’

Door: ANP   / 26 juni, 2017  

BRUSSEL (ANP) - Google hoort waarschijnlijk dinsdag hoe hoog de boete uitvalt die de Europese Commissie het internetbedrijf oplegt wegens misbruik van zijn dominante marktpositie. Dat hebben bronnen in Brussel laten weten aan persbureau Bloomberg.

Het bericht ‘Boetebesluit EU over Google komt dinsdag’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Hema groeit, maar blijft verlies lijden

Door: NOS economie   / 26 juni, 2017  

Hema heeft voor het negende kwartaal op rij de omzet zien stijgen. Toch lijdt het bedrijf nog steeds verlies, al wordt dat wel steeds minder.

In het eerste kwartaal van dit jaar haalde Hema een omzet van 283,4 miljoen euro. Dat is een kleine 5 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2016. Er zijn nieuwe filialen geopend, maar de omzetgroei kwam voor een deel tot stand met dezelfde winkels van vorig jaar die 2,7 procent van de groei op hun conto kunnen schrijven. De overige omzetstijging kwam onder meer door de opening van 11 nieuwe winkels en groeiende verkoop via de webshop.

Hoewel de Hema dus gedurende langere tijd meer weet te verkopen, is het bedrijf de magere jaren nog steeds niet te boven. In de eerste drie maanden werd een verlies geleden van 12,4 miljoen euro, een jaar eerder was dat 14,7 miljoen euro.

Goed begonnen

Hema-topman Tjeerd Jegen is niet ontevreden. "We zijn 2017 goed begonnen, hoewel het eerste halfjaar traditioneel een mindere periode is voor de winkelbranche." Jegen noemt met name nieuwe huishoudelijke artikelen, verzorgingsproducten en kleding als verklaring voor de omzetgroei.

Het kwakkelende Hema koos er enkele jaren geleden voor om een kleinere voorraad aan te houden. Op die manier kan de winkel sneller nieuwe spullen kopen en inspelen op trends. De oude voorraden zijn inmiddels de deur uit en de aanbiedingen met deze spullen zijn gestopt.

Ook in het buitenland groeide Hema door met acht nieuwe winkels in Frankrijk, drie in Spanje en twee in het Verenigd Koninkrijk. In Duitsland kwam er één nieuwe winkel bij.

..
lees verder

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën