Economie

Pleister tegen lekkage hersenvocht

Door: ANP   / 22 oktober, 2018  

UTRECHT (ANP) - Een pleister die lekkage van hersenvocht kan tegenhouden, wordt vermoedelijk over ongeveer een jaar algemeen beschikbaar. De eerste goede ervaringen met de nieuwe vinding zijn inmiddels opgedaan, meldt UMC Utrecht. Lekkage van vocht na een hersenoperatie is een veel voorkomende complicatie.

Het bericht Pleister tegen lekkage hersenvocht verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Utrecht: geen Pegida-demonstratie bij moskee

Door: ANP   / 22 oktober, 2018  

UTRECHT (ANP) - Pegida Nederland mag komende woensdag niet bij de grootste moskee van Utrecht op het Moskeeplein demonstreren tegen islamisering. Locoburgemeester Kees Diepeveen heeft dat besloten na eerdere wanordelijkheden bij een protest bij de moskee op vrijdag 5 oktober.

Het bericht Utrecht: geen Pegida-demonstratie bij moskee verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Wegvallen Toys ‘R’ Us blijft pijnpunt Hasbro

Door: ANP   / 22 oktober, 2018  

PAWTUCKET (ANP) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro blijft het faillissement van speelgoedwinkelketen Toys 'R' Us duidelijk voelen in de financiële resultaten. Ook in het derde kwartaal van het jaar daalde de omzet van de maker van onder meer bordspel Monopoly en speelgoed van Transformers en My Little Pony. De tendens was in de eerste jaarhelft niet anders.

Het bericht Wegvallen Toys ‘R’ Us blijft pijnpunt Hasbro verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Sony doet geen concessie aan EU voor EMI-deal

Door: ANP   / 22 oktober, 2018  

TOKIO (ANP/RTR) - Sony heeft geen inspanning gedaan in de richting van Europese antitrustautoriteiten om zorgen weg te nemen over de geplande overname van muziekmaatschappij EMI. De Japanners hadden tot 19 oktober om met eventuele voorstellen te komen. Volgens de Europese Commissie is er geen reactie gekomen. Mogelijk gaat Sony uit van volledige goedkeuring.

Het bericht Sony doet geen concessie aan EU voor EMI-deal verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Nominatie Hassan voor wereldatlete 2018

Door: ANP   / 22 oktober, 2018  

MONACO (ANP) - Sifan Hassan is genomineerd voor de verkiezing van beste atlete van de wereld van 2018. De Nederlandse hardloopster zit bij de tien kanshebbers op de prestigieuze prijs die de mondiale federatie IAAF heeft bekendgemaakt.

Het bericht Nominatie Hassan voor wereldatlete 2018 verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Brussel wil ‘geen crisis met Italië’

Door: ANP   / 22 oktober, 2018  

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie vergadert dinsdag over de omstreden Italiaanse ontwerpbegroting maar heeft nog niet bepaald of zij de Italiaanse regering zal vragen een nieuw concept in te dienen. Het zou voor het eerst zijn als Brussel de ontwerpbegroting van een lidstaat verwerpt.

Het bericht Brussel wil ‘geen crisis met Italië’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Bendsneyder wacht nog op operatie

Door: ANP   / 22 oktober, 2018  

TOKIO (ANP) - Motorracer Bo Bendsneyder wacht nog altijd in het ziekenhuis van Tokio op een operatie aan een open scheenbeenbreuk. De ingreep kan pas dinsdag plaatsvinden, als zijn vader is gearriveerd en schriftelijk toestemming heeft gegeven. ,,Het zal een kleine ingreep zijn, vooral om het bot goed bij elkaar te krijgen'', liet de onfortuinlijke Rotterdammer weten op de Nederlandse website Racesport.nl.

Het bericht Bendsneyder wacht nog op operatie verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Philips hekkensluiter in lagere AEX

Door: ANP   / 22 oktober, 2018  

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Philips ging maandag in de uitverkoop op Beursplein 5, na tegenvallende kwartaalcijfers. Het koersverlies van het zorgtechnologiebedrijf drukte de Amsterdamse hoofdindex in het rood. De andere Europese graadmeters lieten overwegend winsten zien. De handel werd gedomineerd door bedrijfsresultaten en de Italiaanse begrotingsplannen.

Het bericht Philips hekkensluiter in lagere AEX verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Vernielingen bij terrein Staatsbosbeheer

Door: ANP   / 22 oktober, 2018  

OOIJ (ANP) - De banden van een aantal dienstauto's van Staatsbosbeheer in de Ooijpolder bij Nijmegen zijn lekgestoken. Op het afgesloten parkeerterrein stonden ook auto's van particulieren, waarvan de banden eveneens zijn lekgeprikt. Daarnaast is een hek vernield, terwijl op andere hekken een extra slot is aangebracht. De dienst doet maandag aangifte van de vernielingen.

Het bericht Vernielingen bij terrein Staatsbosbeheer verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Defensie koopt munitie

Door: ANP   / 22 oktober, 2018  

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse militairen krijgen meer kogels, granaten, torpedo's en raketten. Defensie trekt 250 miljoen tot 1 miljard euro uit om munitie te kopen. Dat begint volgend jaar en moet rond 2033 klaar zijn. Dan zijn volgens het ministerie de ,,munitievoorraden op peil''.

Het bericht Defensie koopt munitie verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Merendeel verdachten zaak-Insiya blijft weg

Door: ANP   / 22 oktober, 2018  

AMSTERDAM (ANP) - Vier van de zes verdachten in de strafzaak rond het in 2016 ontvoerde meisje Insiya Hermani zijn maandag niet verschenen bij de start van het proces. De forse media-aandacht en werk zijn volgens hun advocaten de belangrijkste redenen om uit de rechtszaal weg te blijven.

Het bericht Merendeel verdachten zaak-Insiya blijft weg verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

‘Lufthansa en Delta azen op Alitalia’

Door: ANP   / 22 oktober, 2018  

ROME (ANP/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Delta Air Lines praten deze week over het nemen van een belang in Alitalia, schrijft de Italiaanse krant Il Messaggero. De failliete Italiaanse luchtvaartmaatschappij wordt naar verwachting eind deze maand overgenomen door staatsspoorweguitbater Ferrovie dello Stato.

Het bericht ‘Lufthansa en Delta azen op Alitalia’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Problemen op spoor verwacht door herfstweer

Door: ANP   / 22 oktober, 2018  

DEN HAAG (ANP/WEERONLINE) - Vooral in het westen en noorden van het land kan het treinverkeer dinsdag hinder ondervinden van het herfstweer. Het gaat flink waaien, waardoor veel blad ineens van de bomen zal vallen. ,,Aan zee komt een harde wind te staan (windkracht 6-7) en op de Wadden is kans op een stormachtige wind (8 Bft.) en zware windstoten van 75 - 80 km/uur", verwacht Weeronline.

Het bericht Problemen op spoor verwacht door herfstweer verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

‘Italië wijkt niet voor druk Europa’

Door: ANP   / 22 oktober, 2018  

ROME (ANP/BLOOMBERG) - Italië lijkt vast te houden aan zijn begrotingsplannen, waarbij het volgend jaar zal afstevenen op een tekort van 2,4 procent. Dat melden Italiaanse media. Daarmee lijkt de populistische coalitie van het Zuid-Europese land doof voor de kritiek vanuit Brussel.

Het bericht ‘Italië wijkt niet voor druk Europa’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën