Economie

Kabinetsplannen klimaatakkoord begin juni

Door: ANP   / 19 april, 2019  

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet verwacht pas begin juni zijn pakket klimaatmaatregelen (klimaatakkoord) te presenteren. Aanvankelijk zouden deze maand de definitieve voorstellen komen om de uitstoot van broeikasgassen de komende decennia fors te verlagen.

Het bericht Kabinetsplannen klimaatakkoord begin juni verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

‘Nieuwe oplossing Lelystad is luchtfietserij’

Door: ANP   / 19 april, 2019  

APELDOORN (ANP) - Actiegroepen tegen de uitbreiding van Lelystad Airport zijn niet blij met het plan dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft gepresenteerd voor de herindeling van het luchtruim. Dat plan moet zoveel mogelijk een einde maken aan het gewraakte laagvliegen vanaf Lelystad, maar Red de Veluwe noemt de nieuwe oplossing vrijdag ,,luchtfietserij''.

Het bericht ‘Nieuwe oplossing Lelystad is luchtfietserij’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Samenwerking voor minder gebruik proefdieren

Door: ANP   / 19 april, 2019  

DEN HAAG (ANP) - Onderzoeksorganisatie TNO, Stichting Proefdiervrij en biofarmaceutisch bedrijf Galapagos gaan samenwerken om te bekijken of er minder proefdieren gebruikt kunnen worden bij de ontwikkeling van medicijnen. In eerste instantie richt het onderzoek zich op fibrose, een aandoening waarbij lichaamsfuncties verminderen als gevolg van littekenvorming.

Het bericht Samenwerking voor minder gebruik proefdieren verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Klimaatprotest bij Haags kantoor Shell

Door: ANP   / 19 april, 2019  

DEN HAAG (ANP) - Enkele tientallen klimaatactivisten demonstreren vrijdagochtend bij het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Een deel van de groep heeft zichzelf vastgelijmd aan de deuren bij de ingang. Op de ramen zijn leuzen geschreven, op de grond liggen mensen in bodybags en op de trappen ligt nepbloed. ,,We willen de ingang voor langere tijd bezet houden'', zegt een woordvoerder van de demonstranten.

Het bericht Klimaatprotest bij Haags kantoor Shell verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Componist des Vaderlands eert Notre-Dame

Door: ANP   / 19 april, 2019  

UTRECHT (ANP) - De Componist des Vaderlands, Calliope Tsoupaki, heeft een hommage geschreven aan de door brand getroffen Notre-Dame. De beroemde kathedraal in Parijs werd deze week getroffen door een verwoestende brand.

Het bericht Componist des Vaderlands eert Notre-Dame verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Nationale Theater neemt boze witte man serieus

Door: ANP   / 19 april, 2019  

DEN HAAG (ANP) - In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag gaat zaterdagavond De wereld volgens John in première, een nieuwe eigen productie van Het Nationale Theater en artistiek leider Eric de Vroedt. De spraakmakende Haagse volksbuurt Duindorp speelt een hoofdrol in het stuk, net als een jonge Duindorper (Joris Smit), die zich heeft ingesloten in het gorillaverblijf van dierentuin Blijdorp in Rotterdam.

Het bericht Nationale Theater neemt boze witte man serieus verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Uber haalt miljard op voor zelfrijdende auto’s

Door: ANP   / 19 april, 2019  

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Uber heeft in een financieringsronde voor zijn aanstaande beursgang een miljard dollar opgehaald bij drie Japanse bedrijven. Het geld is bedoeld voor de financiering van de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.

Het bericht Uber haalt miljard op voor zelfrijdende auto’s verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Sjarapova meldt zich af voor Stuttgart

Door: ANP   / 19 april, 2019  

STUTTGART (ANP) - Maria Sjarapova doet volgende week niet mee aan het gerenommeerde WTA-toernooi van Stuttgart. De nummer 28 van de wereld heeft last van een schouderblessure. Sjarapova kwam sinds eind januari niet meer in actie.

Het bericht Sjarapova meldt zich af voor Stuttgart verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Investering van 1 miljard dollar voor zelfrijdende Ubers

Door: NOS economie   / 19 april, 2019  
Drie bedrijven investeren 1 miljard dollar (884 miljoen euro) in de afdeling van taxidienst Uber die al een paar jaar werkt aan zelfrijdende auto's. Het geld komt van Toyota, de Japanse automaker Denso en Softbank. De twee automerken leggen twee derde .....
lees verder

Rijksmuseum koopt zeldzame prent

Door: ANP   / 19 april, 2019  

AMSTERDAM (ANP) - Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een zeldzame kopergravure uit de late middeleeuwen aangekocht. 'De kruisiging met vier engelen' is gemaakt door de Duitse kunstenaar Martin Schongauer, het grote voorbeeld voor Albrecht Dürer.

Het bericht Rijksmuseum koopt zeldzame prent verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Helft kantoren zonder verplicht energielabel

Door: ANP   / 19 april, 2019  

DEN HAAG (ANP) - Het merendeel van de kantoren in Nederland voldoet nog niet aan de milieu-eisen die over een kleine vier jaar gaan gelden. Vanaf 2023 moeten de gebouwen een energielabel C of hoger hebben, maar ruim 60 procent van de kantoorpanden heeft dat niet. Dat bevestigt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) naar aanleiding van berichtgeving van nieuwsradiozender BNR.

Het bericht Helft kantoren zonder verplicht energielabel verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Warriors weer op voorsprong in play-offs

Door: ANP   / 19 april, 2019  

LOS ANGELES (ANP) - De basketballers van Golden State Warriors hebben in de eerste ronde van de play-offs tegen Los Angeles Clippers weer een voorsprong genomen. De titelverdediger in de NBA won het derde duel, in het Staples Center van LA, met 132-105. De stand in de best-of-sevenserie kwam daarmee op 2-1 voor de Warriors, die enkele dagen eerder voor eigen publiek het tweede duel verrassend hadden verloren (131-135).

Het bericht Warriors weer op voorsprong in play-offs verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Eerland mentaal sterker achter de tafel

Door: ANP   / 19 april, 2019  

ARNHEM (ANP) - Tien jaar na haar debuut bij de senioren zoekt tafeltennisster Britt Eerland nog steeds naar nieuwe wegen om beter te worden in haar sport. Op weg naar het WK, dat zondag in Boedapest begint, vertelt de 25-jarige Schiedamse dat ze eindelijk leert nee te zeggen op momenten dat dat nodig is en hard op weg is om beter met druk om te gaan. Bovendien is er nieuw rubber, waarmee ze het plastic balletje makkelijker het gewenste effect kan geven.

Het bericht Eerland mentaal sterker achter de tafel verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

‘Leveranciers dwingen webwinkels om prijs hoog te houden’

Door: NOS economie   / 19 april, 2019  
Leveranciers dwingen webwinkels om minimumprijzen te rekenen voor hun producten, terwijl dit niet mag. Wie toch lagere prijzen rekent, krijgt geen producten meer. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) komt dit fenomeen vaker voo.....
lees verder

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën