Economie

Meer zware vrachtvoertuigen op de weg

Door: ANP   / 18 oktober, 2017  

DEN HAAG (ANP) - Op de Nederlandse wegen rijden steeds meer zware vrachtvoertuigen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwamen er afgelopen jaar opnieuw meer zogeheten trekkers, trucks met opleggers, bij. Het aantal 'normale' vrachtauto's nam wel iets af.

Het bericht Meer zware vrachtvoertuigen op de weg verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Vier mensen in ziekenhuis door lekkende geiser

Door: ANP   / 18 oktober, 2017  

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam hebben vier bewoners van een flat aan de Brigantijnstraat koolmonoxidevergiftiging opgelopen. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De oorzaak was een geiser op de tweede etage die mogelijk al enkele dagen lekte, meldt de brandweer.

Het bericht Vier mensen in ziekenhuis door lekkende geiser verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Studiobaas Amazon weg na seksuele intimidatie

Door: ANP   / 18 oktober, 2017  

SAN FRANCISCO (ANP) - Roy Price heeft zijn ontslag ingediend bij Amazon Studios. De studiobaas was al op non-actief gezet na beschuldigingen van seksuele intimidatie door een producer. De vrouw, Isa Hackett, had tegen The Hollywood Reporter verklaard dat Price haar in 2015 ongepast benaderd had.

Het bericht Studiobaas Amazon weg na seksuele intimidatie verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Kajsa Ollongren (D66) beoogd vicepremier

Door: ANP   / 17 oktober, 2017  

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse locoburgemeester Kajsa Ollongren is gevraagd vicepremier te worden van het nieuwe kabinet Rutte III. Ook is ze beoogd minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dat bevestigen ingewijden na berichten hierover in diverse media.

Het bericht Kajsa Ollongren (D66) beoogd vicepremier verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Weer records op rustig Wall Street

Door: ANP   / 17 oktober, 2017  

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse effectenbeurzen zijn dinsdag overwegend hoger, met nieuwe records, gesloten. De toonaangevende Dow-Jonesindex ging in de ochtendhandel zelfs even over de grens van 23.000 punten, maar zakte daarna weer weg.

Het bericht Weer records op rustig Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Weinstein verdwijnt geheel uit zijn bedrijf

Door: ANP   / 17 oktober, 2017  

LOS ANGELES (ANP/RTR) - Harvey Weinstein heeft ontslag genomen als lid van de raad van bestuur van zijn bedrijf, The Weinstein Company. Hij werd op 8 oktober al ontslagen als president van het bedrijf.

Het bericht Weinstein verdwijnt geheel uit zijn bedrijf verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Sliedrecht debuteert in CL met thuiszege

Door: ANP   / 17 oktober, 2017  

SLIEDRECHT (ANP) - De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben hun debuutwedstrijd in de Champions League gewonnen. Het team van Matt van Wezel won dinsdag in sporthal De Basis in vijf sets van het Belgische Asterix Beveren: 25-19, 25-23, 24-26, 23-25, 15-13. Sliedrecht liet na om het duel eerst in de derde en daarna in de vierde set te beslissen. In de vijfde en beslissende set was het bij het eerste matchpoint (en het derde in totaal) wel raak. De return in Beveren is zaterdag.

Het bericht Sliedrecht debuteert in CL met thuiszege verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

‘Trump kiest volgende maand nieuwe Fed-baas’

Door: ANP   / 17 oktober, 2017  

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump kiest waarschijnlijk begin november wie de nieuwe voorzitter van de Federal Reserve wordt. Bronnen rond het Witte Huis hebben tegen persbureau Reuters gezegd dat de president dat voor een Aziatische reis doet.

Het bericht ‘Trump kiest volgende maand nieuwe Fed-baas’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Koning betuigt medeleven met Portugal

Door: ANP   / 17 oktober, 2017  

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft in een brief aan president Marcelo Rebelo de Sousa van Portugal zijn medeleven betuigd over de slachtoffers van de verwoestende bosbranden van de afgelopen dagen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst desgevraagd laten weten.

Het bericht Koning betuigt medeleven met Portugal verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Steeds meer pinbetalingen in horeca

Door: ANP   / 17 oktober, 2017  

WOERDEN (ANP) - Betalingen in de horeca worden steeds vaker met de pinpas gedaan. Vorig jaar werd 44 procent van de rekeningen pinnend voldaan, blijkt uit cijfers van Koninklijke Horeca Nederland. In 2012 werd nog in vier van de vijf gevallen met contant geld betaald.

Het bericht Steeds meer pinbetalingen in horeca verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Remkes op zoek naar waarnemer Van der Laan

Door: ANP   / 17 oktober, 2017  

HAARLEM (ANP) - Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland, Johan Remkes, gaat op zoek naar een waarnemend burgemeester van Amsterdam. Dinsdagavond kwamen de fractievoorzitters van de Amsterdamse gemeenteraad bijeen op het provinciehuis om de procedure te bespreken na het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan.

Het bericht Remkes op zoek naar waarnemer Van der Laan verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Sonja Barend Award voor Janine Abbring

Door: ANP   / 17 oktober, 2017  

AMSTERDAM (ANP) - Janine Abbring heeft dinsdagavond de Sonja Barend Award gewonnen. Haar gesprek in Zomergasten met burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam is daarmee uitgeroepen tot het beste tv-interview van het jaar.

Het bericht Sonja Barend Award voor Janine Abbring verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

CDA wil De Jonge als vicepremier

Door: ANP   / 17 oktober, 2017  

DEN HAAG (ANP) - Het CDA heeft wethouder Hugo de Jonge uit Rotterdam gevraagd vicepremier te worden in het nieuwe kabinet. De commissaris van de Koning in Overijssel, Ank Bijleveld, moet minister van Defensie worden.

Het bericht CDA wil De Jonge als vicepremier verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Nadal laat toernooi in Basel lopen

Door: ANP   / 17 oktober, 2017  

BASEL (ANP/BELGA) - Rafael Nadal doet volgende week niet mee aan het tennistoernooi in Basel. De Spaanse nummer één van de wereld meldt dinsdag via sociale media dat hij niet op tijd hersteld is van een knieblessure.

Het bericht Nadal laat toernooi in Basel lopen verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën