Economie

Van Gerwen begint jacht op nieuwe wereldtitel

Door: ANP   / 14 december, 2017  

LONDEN (ANP) - Michael van Gerwen komt donderdag op de eerste dag van het WK darts in Londen meteen in actie. De titelverdediger uit het Brabantse Vlijmen neemt het op tegen een landgenoot. Christian Kist is de ongelukkige die meteen de beste darter van de wereld treft.

Het bericht Van Gerwen begint jacht op nieuwe wereldtitel verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Bijna 650.000 indirecte banen in Nederland door buitenlandse bedrijven

Door: NOS economie   / 14 december, 2017  

Buitenlandse multinationals waren in 2014 goed voor zo'n 650.000 indirecte voltijdbanen bij andere bedrijven in Nederland. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van nieuwe berekeningen.

Nederland telt ongeveer 15.000 buitenlandse bedrijven, die zo'n 700.000 directe banen opleveren. Daarnaast leveren ze dus bijna net zoveel indirecte banen op. "Denk bijvoorbeeld aan werk voor schoonmaakbedrijven, beveiligers en accountants", zegt woordvoerder Marjolijn Jaarsma van het CBS.

Het grootste deel van de indirecte werkgelegenheid zijn banen voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf, zo'n 462.000. "De aanwezigheid van buitenlandse bedrijven in Nederland is dus erg belangrijk voor Nederlandse bedrijfjes die zelf niet internationaal zijn", zegt Jaarsma. De overige indirecte banen worden ingevuld door Nederlandse multinationals (115.0000) en non-profitinstellingen (70.000).

Bedrijven uit de handel en de commerciële dienstverlening profiteren het meest van de buitenlandse multinationals.

..
lees verder

Oppositie stapt boos op uit raad Brunssum

Door: ANP   / 14 december, 2017  

BRUNSSUM (ANP) - De oppositiepartijen in de gemeenteraad van Brunssum zijn in de nacht van woensdag op donderdag boos weggelopen. Dat gebeurde tijdens een debat over een voorstel van de lokale fractie Lijst Palmen. Die diende een motie in om een second opinion naar de integriteit van wethouder Jo Palmen te laten instellen. De oppositie voelde zich door deze motie overvallen en vertrok.

Het bericht Oppositie stapt boos op uit raad Brunssum verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Deezer en Spotify vragen hulp aan EU: treed op tegen tech-reuzen uit VS

Door: NOS economie   / 14 december, 2017  
De EU moet optreden tegen techgiganten uit de VS omdat die misbruik maken van hun positie. Dat schrijft een aantal Europese techbedrijven in een brief aan Europese Commissie-voorzitter Juncker. De klagers zijn onder meer muziekstreamingdiensten Deezer .....
lees verder

Stedelijk toont vaste collectie in nieuwe jas

Door: ANP   / 14 december, 2017  

AMSTERDAM (ANP) - In het Stedelijk Museum in Amsterdam is vanaf zaterdag na een ingrijpende herinrichting de bestaande vaste collectie te zien in een nieuwe presentatie. Niet alleen hangen de meesterwerken van onder meer Piet Mondriaan, Kazimir Malevich, Charley Toorop en Gerrit Rietveld uit de vaste collectie in het nieuwe tentoonstellingsgedeelte Stedelijk Base. Maar ook hangen de schilderijen op een onorthodoxe wijze naast elkaar, zo stelt het museum. Zo'n 700 hoogtepunten worden getoond op speciaal daarvoor ontworpen slanke, stalen wanden die los in de ruimte staan.

Het bericht Stedelijk toont vaste collectie in nieuwe jas verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Wet tegen corruptie Sint-Maarten aangenomen

Door: ANP   / 13 december, 2017  

PHILIPSBURG (ANP) - Het parlement van Sint-Maarten heeft woensdag een wet aangenomen over het installeren van een zogeheten Integriteitskamer. De oprichting van die instantie is de laatste voorwaarde die Nederland heeft gesteld aan het verstrekken van hulpgeld voor de wederopbouw na de verwoestende orkaan Irma.

Het bericht Wet tegen corruptie Sint-Maarten aangenomen verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

LottoNL-Jumbo straft renners voor medicatie

Door: ANP   / 13 december, 2017  

GIRONA (ANP) - Juan-José Lobato, Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn zijn om disciplinaire redenen weggestuurd van het trainingskamp van LottoNL-Jumbo in Girona. Het management van de wielerploeg meldt dat het drietal buiten de ploeg om slaapmedicatie in bezit of in gebruik had. Dat is een 'ernstige' overtreding van de teamregels. Het betrof niet-dopinggeduide middelen die noch door het team waren verstrekt, noch in het team worden gebruikt.

Het bericht LottoNL-Jumbo straft renners voor medicatie verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Wisselend beeld Wall Street na rentestap Fed

Door: ANP   / 13 december, 2017  

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag bij het slot een wisselend beeld zien. Beleggers verwerkten onder meer een nieuwe rentestap van de Federal Reserve, de derde dit jaar. Het belangrijkste tarief komt door de verhoging op een bandbreedte van 1,25 procent tot 1,5 procent. De financiële markten hielden over het algemeen al wel rekening met een verhoging.

Het bericht Wisselend beeld Wall Street na rentestap Fed verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Steinhoff gaat cijfers 2016 herzien

Door: ANP   / 13 december, 2017  

FRANKFURT (ANP) - De geplaagde woongigant Steinhoff gaat de financiële resultaten over 2016 herzien. Volgens het Zuid -Afrikaanse bedrijf, dat ook genoteerd is op de beurs in Frankfurt, kan niet op de eerder gepubliceerde cijfers worden vertrouwd. Het concern neemt naar eigen zeggen de nodige stappen om de kwestie op te lossen.

Het bericht Steinhoff gaat cijfers 2016 herzien verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Toezichthouder: pensioenfondsen nog steeds kwetsbaar

Door: NOS economie   / 13 december, 2017  

De Nederlandse pensioenfondsen zijn in vergelijking met andere landen nog steeds gevoelig voor grote tegenvallers op de financiële markten. Dat blijkt uit een Europese stresstest, die volgens De Nederlandsche Bank (DNB) de kwetsbaarheden van de fondsen onderstreept. "Dat geldt des te meer nu veel fondsen niet over voldoende buffers beschikken om schokken op te vangen", zegt DNB.

Een extreem negatief scenario op de financiële beurzen, zoals een beurskrach, in combinatie met flinke daling van de rente, kan grote impact hebben op de vermogens van de fondsen. In het voorbeeld ging de gemiddelde dekkingsgraad met een kwart omlaag.

Ook vorig jaar bleek al uit de test dat de pensioenfondsen niet genoeg buffers hadden om schokken op de beurs op te vangen.

Stabiliserende werking

Dat Nederlandse fondsen relatief zwaar geraakt worden, heeft volgens DNB te maken met het Nederlandse stelsel, waarbij het de bedoeling is om de pensioenen te laten meestijgen met de inflatie. Daardoor wordt er veel belegd in aandelen en vastgoed, die bij de stresstest vaak onderuit gingen.

DNB benadrukt dat de pensioenstelsels in Europese landen nogal verschillend zijn en je ze daardoor moeilijk kunt vergelijken. In het rapport wordt ook opgemerkt dat de fondsen, die na een schok juist meer aandelen bijkopen om de beleggingsmix constant te houden, juist een stabiliserende werking hebben op het financiële systeem.

Er is niet bekendgemaakt welke pensioenfondsen hebben meegedaan aan de test. Volgens DNB gaat om fondsen die representatief zijn voor de sector.

..
lees verder

DNB: Nederlandse pensioenfondsen kwetsbaar

Door: ANP   / 13 december, 2017  

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse pensioensector is kwetsbaarder voor schokken op de financiële markten in vergelijking met die van andere Europese landen. Dat blijkt uit een Europese 'stresstest', waarbij de weerbaarheid van pensioenfondsen werd getoetst, zo meldde De Nederlandsche Bank (DNB).

Het bericht DNB: Nederlandse pensioenfondsen kwetsbaar verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Digitaal beveiliger Gemalto wijst Atos de deur

Door: ANP   / 13 december, 2017  

AMSTERDAM (ANP) - Gemalto wijst het overnamevoorstel van zijn Franse branchegenoot Atos af. Dat bleek woensdag nabeurs uit een verklaring van de digitaal beveiliger.

Het bericht Digitaal beveiliger Gemalto wijst Atos de deur verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Amerikaanse Fed verhoogt rente opnieuw

Door: NOS economie   / 13 december, 2017  

De Amerikaanse centrale bank (Fed) heeft woensdag opnieuw zijn belangrijkste rentetarief verhoogd met een kwart procentpunt. Amerikaanse banken die geld willen lenen, betalen vanaf nu tussen de 1,25 en 1,5 procent rente aan de Fed.

Het besluit van de Fed om de rente weer een stapje te verhogen, kwam niet onverwacht. Daarom zal het weinig effect hebben op de financiële markten.

Eind 2015 verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente voor het eerst in zeven jaar met een kwart procentpunt. Sindsdien is die rente nog drie keer verhoogd, in december vorig jaar en in maart en juni van dit jaar. In 2018 worden drie rentestappen verwacht.

Met de nieuwe rentesprong beweegt de Fed zich verder af van de Europese Centrale Bank (ECB), die een rente van nul procent hanteert. Economen verwachten dat de ECB pas in 2019 de rente weer stapsgewijs zal verhogen. Wel start de Europese Centrale Bank volgend jaar met het afbouwen van het veelbesproken opkoopprogramma van schulden.

..
lees verder

Grote stroomstoring treft Rotterdam-Noord

Door: ANP   / 13 december, 2017  

ROTTERDAM (ANP) - In een aanzienlijk deel van Rotterdam-Noord is woensdagavond de stroom uitgevallen. Bijna 30.000 adressen zitten zonder elektriciteit, meldt netbeheerder Stedin. Monteurs zijn op zoek naar de oorzaak. Het is nog onduidelijk hoe lang de storing gaat duren, zegt een woordvoerder van Stedin.

Het bericht Grote stroomstoring treft Rotterdam-Noord verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën