Economie

Bondscoach Kuiper: materiaalpech

Door: ANP   / 21 februari, 2018  

GANGNEUNG (ANP) - De Nederlandse schaatsers zijn in de halve finale van de achtervolging getroffen door materiaalpech. Bondscoach Geert Kuiper: ,,De veer in een schaats van Jan Blokhuijsen knapte meteen bij de start. Dat scheelde onmiddellijk drie tiende van een seconde en dat hebben we niet meer goed kunnen maken. Alle credits echter aan de Noren, die een geweldige tijd hebben neergezet.''

Het bericht Bondscoach Kuiper: materiaalpech verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Mannenploeg buiten olympische finale

Door: ANP   / 21 februari, 2018  

GANGNEUNG (ANP) - De Nederlandse mannenploeg heeft het bij de Winterspelen in de halve finales van de olympische achtervolging niet gered. Het schaatstrio van Oranje moest in Gangneung buigen voor Noorwegen. Na acht rondjes was het verschil 1,38 seconden: 3.37,08 tegen 3.38,46.

Het bericht Mannenploeg buiten olympische finale verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Stroom opponenten tabaksindustrie groeit door

Door: ANP   / 21 februari, 2018  

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie beslist naar verwachting donderdag over wat het doet met de aangifte tegen de tabaksindustrie van advocate Bénédicte Ficq. Tot op het laatste moment blijven organisaties hun steun uitspreken of zich echt voegen in de zaak. Zo is Clean Air Nederland, dat een rookvrije samenleving nastreeft, woensdag ook mede-eiser van vervolging geworden.

Het bericht Stroom opponenten tabaksindustrie groeit door verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

26 miljoen euro voor onderzoek diabetes

Door: ANP   / 21 februari, 2018  

NIJMEGEN (ANP) - Een Europees consortium, onder leiding van het Nijmeegse Radboudumc, heeft een subsidie gekregen van 26 miljoen euro van de Europese Commissie voor onderzoek naar diabetes. Het gaat om vraagstukken waar na bijna honderd jaar sinds de ontdekking van insuline nog altijd geen antwoorden op zijn.

Het bericht 26 miljoen euro voor onderzoek diabetes verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Brussel deelt hoge kartelboetes uit

Door: ANP   / 21 februari, 2018  

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie deelt miljoenenboetes uit aan verschillende bedrijven die kartels vormden. Vier bedrijven die per schip auto's en andere voertuigen transporteren moeten gezamenlijk 395 miljoen euro betalen, twee leveranciers van bougies 76 miljoen euro en de leveranciers van remsystemen 75 miljoen euro. De bedrijven hebben volgens EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) de EU-regels geschonden.

Het bericht Brussel deelt hoge kartelboetes uit verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Shorttracksters hebben hun medailles

Door: ANP   / 21 februari, 2018  

PYEONGCHANG (ANP) - De Nederlandse shorttracksters hebben hun bronzen plak te pakken. Het was misschien wel de op de meest bizarre wijze veroverde medaille van deze Spelen. Nadat Jorien ter Mors, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Suzanne Schulting dinsdag de B-finale hadden gewonnen, zagen ze hoe in de A-finale twee van de vier deelnemende teams een straf kregen en uit de uitslag verdwenen. Daarmee was Nederland opeens derde in de einduitslag.

Het bericht Shorttracksters hebben hun medailles verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Vrouwenploeg royaal naar olympische finale

Door: ANP   / 21 februari, 2018  

GANGNEUNG (ANP) - De Nederlandse vrouwenploeg heeft zich bij de Winterspelen in Zuid-Korea royaal geplaatst voor de olympische schaatsfinale op de achtervolging. Oranje versloeg de Amerikaanse formatie met een verschil van liefst 6,87 seconden. De titelverdediger is daardoor al verzekerd van zilver. De finale is later op woensdag.

Het bericht Vrouwenploeg royaal naar olympische finale verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Goud Noorse mannen op teamsprint langlaufen

Door: ANP   / 21 februari, 2018  

PYEONGCHANG (ANP) - De Noorse mannen hebben goud veroverd op het onderdeel teamsprint bij het langlaufen. Martin Johnsrud Sundby en Johannes Høsflot Klaebo bleven de Russische langlaufers Denis Spitsov en Alexander Bolsjoenov voor. Frankrijk legde beslag op de derde plaats.

Het bericht Goud Noorse mannen op teamsprint langlaufen verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

VS pakken verrassend goud op teamsprint

Door: ANP   / 21 februari, 2018  

PYEONGCHANG (ANP) - De Verenigde Staten hebben verrassend goud gepakt in het langlaufen op de teamsprint bij de vrouwen. Het duo Kikkan Randall en Jessica Diggins bleef met een tijd van 15.56,47 het Zweedse koppel nipt voor. Zilver was er voor Charlotte Kalla en Stina Nilsson, die 0,19 seconden achter de Amerikaansen over de meet kwamen. Marit Bjørgen en Maiken Caspersen Falla pakten brons voor Noorwegen. Ze finishten met een achterstand van 2,97 seconden op de VS.

Het bericht VS pakken verrassend goud op teamsprint verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Anne van Veen blaast Purper nieuw leven in

Door: ANP   / 21 februari, 2018  

HOUTEN (ANP) - Kleinkunstenares Anne van Veen gaat de 38 jaar oude theatergroep Purper versterken. ,,Zij en Purper zullen door de samenwerking groeien en veranderen', verwacht althans spil van het gezelschap Frans Mulder.

Het bericht Anne van Veen blaast Purper nieuw leven in verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Kredietbeoordelaar verlaagt status van Suriname

Door: NOS economie   / 21 februari, 2018  

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de status van Suriname verlaagd. Investeerders lopen volgens Moody's een hoog risico als zij beleggen in schulden van de Surinaamse overheid en daarom is de status verlaagd van B1 naar B2.

Volgens Moody's moet het land snel maatregelen nemen om de overheidsfinanciën op orde te krijgen. Suriname heeft moeite om de rente en aflossingen op de groeiende staatsschuld te blijven voldoen. De beoordelaar sluit niet uit dat de status op korte termijn opnieuw wordt verlaagd.

De laatste jaren zijn de overheidsfinanciën flink verslechterd. In 2014 was de staatsschuld nog iets meer dan een kwart van het bruto binnenlands product; in 2016 was dat opgelopen tot meer dan 70 procent. Volgens Moody's lijkt de regering van Suriname niet in staat om structurele hervormingen door te voeren.

Stemrecht terug

Ondanks de financiële nood heeft het land volgens Surinaamse media wel een deel van de achterstallige betalingen aan de Verenigde Naties voldaan. Daardoor heeft Suriname zijn stemrecht bij de Algemene Vergadering weer terug.

De schuld bij de VN van Suriname was opgelopen tot 800.000 dollar en daarom werd half februari het stemrecht ingetrokken. De VN wilde 117.000 dollar hebben om de ontzegging van het stemrecht weer op te heffen. Hoeveel er nu is afbetaald, is niet duidelijk.

De VN ontneemt een lid het stemrecht als het land langer dan een twee jaar een betalingsachterstand heeft.

..
lees verder

CO2-rechten te koop aangeboden voor vernietiging

Door: NOS economie   / 21 februari, 2018  
Milieuorganisatie WISE en energieleverancier Greenchoice maken het voor burgers mogelijk om online emissierechten te kopen voor CO2. Hiermee vragen de organisaties aandacht voor "het falen van het Europese emissiehandelssysteem". Als burgers rechten om.....
lees verder

‘Iedereen kan AED gebruiken bij reanimatie’

Door: ANP   / 21 februari, 2018  

DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis roept ook Nederlanders die geen EHBO-diploma hebben op om de AED (automatische externe defibrillator) te gebruiken als iemand op straat gereanimeerd moet worden.

Het bericht ‘Iedereen kan AED gebruiken bij reanimatie’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Veel gewonden bij brand in flat Rotterdam

Door: ANP   / 21 februari, 2018  

ROTTERDAM (ANP) - Door een brand in een flat in Rotterdam zijn meerdere mensen gewond geraakt. Dertien mensen zijn vanwege het inademen van rook door ambulancepersoneel behandeld, van wie er elf naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Het bericht Veel gewonden bij brand in flat Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.

..
lees verder

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën