Zakenman Paarlberg moet 24 miljoen euro betalen wegens witwassen

12 februari, 2019 door NOS economie 0

Zakenman Jan Dirk Paarlberg moet 24 miljoen euro betalen, heeft de Hoge Raad bepaald in overeenstemming met het eerdere oordeel van het gerechtshof. Paarlberg was in cassatie gegaan bij de hoogste beroepsinstantie, nadat het hof hem een jaar geleden in hoger beroep had veroordeeld tot de miljoenenboete.

Paarlberg moet 24 miljoen euro betalen omdat hij schuldig is bevonden aan het witwassen van de miljoenen die door Willem Holleeder zijn afgeperst van vastgoedhandelaar Willem Endstra. De later geliquideerde Endstra gold als de bankier van de onderwereld.

De Hoge Raad heeft de zaak niet inhoudelijk beoordeeld, maar uitsluitend de bezwaren van Paarlberg tegen de strafoplegging tegen het licht gehouden. Daarbij is de zakenman opnieuw in het ongelijk gesteld.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën