Zeewier: het groene goud

14 september, 2018 door Redactie delicious. 0

Het komt uit de zee en behoort tot één van de krachtigste planten ter wereld: zeewier. Boeren die deze zilte groente langs de kust verbouwen hebben goud in handen.

Zeewieren zoals rode dulse, lichtgroene zeesla, donkere zee-eik, knotswier en mekabu beginnen namelijk steeds meer terrein te winnen in Nederland. De meest bekende is wakame, je weet wel, die je bij je sushi bestelt. Maar waarom is dit zilte plantje zo populair? Is zeewier de groente van de toekomst?

Zeewier bestellen? In deze webshop vind je een ruim aanbod in zeegroente!

Zeewier is hot
Waarschijnlijk eet je zeewier vaker dan je denkt, het wordt namelijk o.a. in bier, kaas, brood, falafel, burgers en kroepoek verwerkt. Foodtrucks verkopen al Weedburgers, Seawharma en Wish ’n Chips: er wordt vólop geëxperimenteerd. En ze smaken niet alleen lekker, maar zitten ook bomvol voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer en mineralen. Ze bevatten zelfs tien keer zo veel mineralen als de groenten die op land worden gekweekt. Omdat ze zo veel ijzer bevatten is het ook een prima vervanger voor vlees. Het wordt niet voor niets het groene goud genoemd.

Bij de toko verkopen ze ook zeewier, zowel gedroogd als vers!

Duurzaam
Zeewierteelt heeft de toekomst: het kan op een duurzame manier worden verbouwd én is er geen concurrentie om schaarse landbouwgrond. Met duurzame zeewierteelt kan de groeiende wereldbevolking – in 2050 ongeveer 9 miljard mensen – van genoeg voedsel worden voorzien, met maar 2 procent van het totale zeeoppervlak!

Waar te koop
Zeewier is al in een aantal supermarkten verkrijgbaar, bijvoorbeeld als zeewiersalade. Daarnaast zijn er steeds meer verschillende soorten zeewier in natuurvoedingswinkels en toko’s te koop. Je koopt het vers, gedroogd, ingemaakt of verwerkt in andere producten.

 

Inspiratie gekregen en zin om te koken met wier? Het boek ‘Groente uit zee’ bevat 50 verrassende recepten.

The post Zeewier: het groene goud appeared first on delicious. magazine.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën