Zo leer je slim Google Assistent gebruiken

10 augustus, 2018 door Nichal Joosse 0

Google Assistent is inmiddels in Nederland beschikbaar en dan ook nog eens in onze moedertaal. Duidelijk spreken blijft een ding, Limburgers moeten zich even aanpassen en in Fryslan zullen ze ook even moeten overschakelen op 'gewoon' Nederlands! Brabanders hebben weer geluk want de zachte ‘g’ lijkt geen probleem. Google Assistent luistert en geeft antwoord. Google Assistent leert echter snel en dagelijks worden met behulp van 'machine learning' verbeteringen aangebracht en wordt de persoonlijke PA slimmer en slimmer.

Het is misschien nog een gène om tegen je smartphone te praten maar voice control wordt steeds populairder, dus waarom niet nu starten? Android-gebruikers kunnen de Google Assistent automatisch gebruiken, iOS-gebruikers moeten de app zelf downloaden. Een verrassing is de komst van deze handige assistent niet want inmiddels zijn er een groot aantal bedrijven die nu al gebruik weten te maken van Google Assistent, in combinatie met een chatbot van de website van het desbetreffende merk.

Weet Google nu nog meer over jou?

Google Assistent is handig en verslavend, maar schrikt misschien ook af want inmiddels kan de PA op je smartphone heel wat handelingen voor je uitvoeren. Misschien denk je daardoor dat Google nu alles over je te weten komt, maar die gedachte kun je gerust opzij zetten. Google geeft niet meer dan 1:1 antwoorden op vragen die je stelt en leert hooguit van onduidelijke opdrachten, nog steeds anoniem. Verder maakt de technologie gebruik van bestaande koppelingen zoals bijvoorbeeld met een Chromecast op je TV. De opdracht "OK Google, speel The 100 af op mijn TV" zorgt ervoor dat je TV uit slaapstand wordt gehaald, Netflix wordt gekozen om daarna verder te gaan met de serie op het punt waar je bent gestopt met kijken.

Google heeft een lijst met een aantal Life Hacks opgesteld om je Google Assistent skills een boost te geven. Test ze zelf uit en bepaal dan of je zelf gebruik wilt gaan maken van deze vriendelijke PA op je smartphone. Google Home-bezitters (nu nog in het Engels) moeten wachten tot einde van het jaar. Dan zal de fysieke Google Assistent beschikbaar komen in Nederland en worden bestaande apparaten automatisch geüpdatet naar de Nederlandse taal.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën