Zo verwijder je je Fitbit-data voor Google het overneemt

8 november, 2019 door Laura Jenny 0

Het moge duidelijk zijn, Google neemt Fitbit voor 2 miljard dollar over en dat heeft natuurlijk gevolgen voor jouw data. Google-moederbedrijf Alphabet vindt het wearable-bedrijf waarschijnlijk interessant omdat het kan helpen een eigen Google Wear OS-smartwatch op de markt te brengen. Maar dat is niet het enige: de data die Fitbit dagelijks verzameld van miljoenen mensen, zal ook een belangrijke bijdrage leveren aan de waarde van Fitbit.

Google neemt Fitbit over

Zie jij het niet zo zitten dat het gigantische Google er straks met je data vandoor gaat? Er is hoop, maar je moet dan wel nu beginnen met wissen. Het kan namelijk een maand of drie in beslag nemen om je informatie volledig te verwijderen. Nu duurt het ook nog wel even voor Google Fitbit compleet heeft overgenomen, aangezien er natuurlijk genoeg overheidswaakhonden zijn die hier nog iets van moeten vinden. Maar toch, je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen als je je data veilig wilt stellen.

Fitbit verzamelt een heleboel heel persoonlijke gegevens: wanneer je slaapt, hoe je slaapt, wat je hartslag is, wanneer je sport, wat je locatie is en hoeveel stappen je zet. Bovendien kun je je gewicht bijhouden in de app en zelfs wat je eet. Informatie die erg waardevol is, zeker voor Google dat sowieso al erg veel weet van erg veel mensen. Denk maar aan de data die Google Maps over je verzameld en de cookies in je browser waardoor je als je Googelt resultaten krijgt die het beste bij jou passen. Google heeft gezegd dat het nooit je informatie aan iemand anders zou verkopen, maar wat het er zelf precies mee gaat doen, dat is ook niet helemaal duidelijk.

Data verwijderen bij Fitbit

Zie je dat allemaal niet zo zitten, dan kun je ervoor kiezen om je gegevens bij Fitbit te wissen. Wil je eerst je data downloaden, dan moet je een archief aanvragen. Dat doe je door via het tandwiel rechtsbovenin naar ‘instellingen’ te gaan en dan ‘data export’ te kiezen. Kies welke data je precies wil hebben en je kunt je data opvragen. Hierna ontvang je een e-mail met een link waarop je moet klikken om de data ook daadwerkelijk te downloaden. Doe dit alles wel in de browser-versie van Fitbit, wat in je dashboard in je app kan het niet.

Het verwijderen van je data is wat makkelijker en kan zowel in het desktopdashboard als via de app. Op de desktop moet je naar de instellingen gaan en helemaal onderaan op ‘verwijder account’ klikken. Je krijgt dan een pop-up, moet nog een keer je wachtwoord ingeven en als je doorgaat dan krijg je een e-mail met daarin de bevestiging van de opdracht tot verwijderen. Via de app ga je naar je account, dan naar ‘gegevens beheren’ en ‘account verwijderen’ en nog een keer ‘account verwijderen’.

Nadat je je data hebt verwijderd, is er een periode van zeven dagen waarin je deze actie nog terug kunt draaien, mocht je spijt hebben. Fitbit verwijdert je data volledig na 90 dagen, maar na 30 dagen is het meeste al weg, meent Fitbit. Dat moet wel op tijd zijn voor die deal met Google er echt helemaal doorheen is, en Fitbit-producten bekend zullen zijn als ‘Fitbit, made by Google’.

online adverteren www.zanox.nl
Categories
Tags

Real-time - laatste nieuws ...

Volg ons

Rss Feed
  • GAUW-IT

    Web solutions &
    IT infrastructuur

  • STFG Productions
Lippenverzorging

Meer van Nieuwsmash

 

Artbroker International - Official agent of Herman Brood since 1989

Schrijf je eigen Column

Nieuwsmash.nl  is hèt aangewezen platform voor ‘publicisten’ die een goed thema, artikel of ander nieuws hebben en deze informatie willen delen met anderen. Klik hier en meld je aan als schrijver!

Ben je zelf geen goede schrijver maar weet je een pakkend onderwerp dat je graag terug wilt zien op Nieuwsmash.nl, laat het ons weten en we doen ons best ... E-mail naar Nieuwsmash.nl

Meer Comics

Categorieën