trouwringen
Het leven

Alles voor de perfecte bruidssieraden

Zodra de perfecte trouwring is gevonden, is het belangrijk om voor de bruiloft de bijpassende bruidssieraden te kiezen. Waar moet je op letten en wat zijn de traditionele bruidssieraden?

Hier moet je op letten

Bruidssieraden, en dan bedoelen we niet de trouwring met diamant, want die koop je toch al wel als je wilt gaan trouwen, moeten altijd in dezelfde toon of materiaal zijn als je eigen trouwring. Als het om kettingen, oorbellen of armbanden gaat, moet je klassiek letten op een licht en eenvoudig ontwerp. De bruidssieraden moeten zeker niet alle aandacht trekken, maar eerder een smaakvolle aanvulling zijn op de trouwring en trouwjurk.

Traditionele bruidssieraden

Bijzondere aandacht wordt meestal besteed aan haaraccessoires. Als de bruid een sluier kiest, mogen niet veel haaraccessoires worden gebruikt (eventueel daarnaast een paar haarclips met kleine heldere bloemen). Tegenwoordig doen bruiden het echter vaak zonder sluier, wat niet langer een must is voor een traditionele bruiloft. In plaats daarvan kan bijvoorbeeld een tiara, haarband of een wit bloemstuk als haarsieraad worden gedragen. Een ander mooi alternatief voor de traditionele sluier kunnen speciale haarbanden zijn die gemaakt zijn van soortgelijke stoffen als sluiers, maar een modernere uitstraling

Een ander traditioneel bruidssieraad dat niet voor iedereen zichtbaar zou moeten zijn, is de jarretellegordel. Kousenbanden waren er oorspronkelijk om te voorkomen dat de hoge kousen van de bruid wegglijden, maar worden nu alleen gebruikt als een mooi accessoire. Voor de bruiloft zijn de kousenbanden meestal versierd met kant. Het is een traditie om de jarretellegordel in het blauw te houden, wat in dit geval staat voor loyaliteit en consistentie.

Parels als bruidssieraden

Parels hebben een bijzondere symboliek als bruidssieraad, daarom worden ze vaak door de bruid gedragen, bijvoorbeeld in de vorm van een ketting of als haarsieraad. In het christendom en het hindoeïsme staan ​​parels voor puurheid en liefde, in andere culturen onder meer voor geluk. Ze moeten ook vruchtbaarheid aan de bruid brengen. Parels kunnen ook de trouwring versieren in plaats van een diamant en kunnen in deze vorm elke dag worden gedragen.