Tuinmeubelen
Wonen

Klein balkon maar grote ruimte

Volgens het online portaal Statista hebben meer dan 58 miljoen mensen in Duitsland een balkon, maar hebben slechts 36 miljoen mensen toegang tot een tuin. Maar niet iedereen die een balkon heeft, maakt er ook gebruik van. Zeker in deze tijd met het coronavirus Covid 19 en de daarbij behorende uitgangsbeperkingen is een ongebruikt balkon een verloren ruimte in de open lucht. En ook voor het leven na de pandemie is het gewoon leuk om ’s ochtends buiten je koffie te drinken of ’s avonds buiten te relaxen.

Vaak liggen kleine, ogenschijnlijk onpraktische balkons en terrassen braak en verdorren ze als opslagruimte. Ze kunnen creatief worden ontworpen en worden gebruikt als een kleine oase. Want perfect geoptimaliseerd, de buitenruimte hoeft niet groot te zijn om voor ontspanning te zorgen.

Bij het ontwerpen van kleine balkons of terrassen staat ruimtebesparing natuurlijk voorop. Opklapbare tafels en stoelen zijn hier ongelooflijk handig. Een extra klapstoel kan ook snel in de hoek worden gezet als je hem niet nodig hebt en bij een bezoek weer snel weer op te zetten. In de winter kunnen opvouwbare tuinmeubelen gemakkelijk aan de muur of in de kelder worden opgeborgen.

Traditional Teak laat zien dat teak niet altijd enorme oppervlakken hoeft te hebben zodat de klassiekers van tuinmeubelen in het oog kunnen springen.

Net als uw appartement is uw balkon uw eigen persoonlijke ruimte. Uw privacy. Zorg dat het zo blijft. Een privacyscherm helpt tegen nieuwsgierige blikken. De ontwerpers van Conmoto hebben altijd een talent gehad om stijl en betekenisvolle functie te combineren. Dit is ook te zien aan het Sotomon-trellis dat, samen met de gelijknamige plantenbak, “Urban Gardening” herdefinieert.

Bij een dergelijke stijl passen ook goed de tuinmeubelen van garden impressions.

Vergeet woonaccessoires niet bij het ontwerpen van je buitenoase. Ze creëren net zoveel sfeer buiten als in je woonkamer. Een weerbestendig buitentapijt bedekt de koude betonnen vloer en lopen op blote voeten is weer leuk. Lantaarns of een zonneglas op zonne-energie brengen romantiek op het balkon. Als je er nu de smaak van hebt en wilt beginnen, hoef je ondanks exitbeperkingen en gesloten winkels niet zonder een herontwerp te gaan. Alles wat u nodig heeft om uw balkon of klein terras in te richten, vindt u online. En als je buitenoase klaar is, kun je op elk moment een korte stap uit het appartement zetten en genieten van de zon en ben je toch altijd #stayathome. Dat is het mooie van een balkon.