Salaris
Financieel

Wat is salarisadministratie?

Salarisadministratie is het proces van het berekenen en verdelen van de loonlijst, het bijwerken van wet- en regelgeving op het gebied van vergoedingen, belastingen, enz. Het omvat ook het berekenen en berekenen van overuren, flexibele werktijden en andere details met betrekking tot lonen.

Dit alles om ervoor te zorgen dat uw medewerkers eerlijk en op tijd worden betaald.

Twee manieren om uw salarisadministratie te beheren Niet alle lonen zijn gelijk omdat er verschillende soorten werknemers zijn, vooral in de kenniswerkindustrie. Afhankelijk van de branche kan de loonberekening en uitbetaling het volgende omvatten:

  • Salaris (fulltime medewerkers, veelal op locatie);
  • uurloon (aannemers en freelancers);
  • Opdracht (aannemers en professionals);
  • Fooien (voedings- en dienstverlenende bedrijven);
  • Overuren;
  • Betaalde vakantie.

Als uw bedrijf echter grotendeels afhankelijk is van de kenniswerkers, dan heeft u het meestal gemakkelijker. In dit geval zijn er twee manieren om uw werknemers te betalen:

Wekelijks of maandelijks voor fulltime medewerkers en
de salarisadministratie voor tijdelijke werknemers (inhuur indien nodig, meestal consultants en freelancers, niet gebonden aan het bedrijf).

Er zijn grote verschillen tussen aannemers, freelancers en werknemers. Daarom is het uitzoeken wie wie is de beste eerste stap. Zoek uit wie welke documenten nodig heeft, hoe overwerk wordt uitbetaald, of ze recht hebben op vrije tijd en wanneer. Storingen in deze afdeling kunnen leiden tot rechtszaken tegen werknemers.

Tips voor het beheren van de salarisadministratie voor een klein bedrijf

Er zijn verschillende belangrijke dijen nodig voor succesvol en effectief salarisbeheer. Belastingformulieren moeten op tijd worden ingediend, uren en overuren moeten worden bijgehouden, contracten moeten worden gecontroleerd, enz. Laten we eens kijken naar elk aspect van het salarisproces en hoe het werkt. Houd de loondocumenten in de gaten Hoewel velen van u die dit lezen waarschijnlijk weten welke documenten nodig zijn voor de salarisadministratie, is het altijd goed om uw geheugen op te frissen. Het helpt ook om het schema vast te leggen, zodat het proces eenvoudiger wordt.

Regel het papierwerk zo snel mogelijk

Er moeten verschillende formulieren maandelijks worden ingevuld, en verschillend voor verschillende groepen verdienenden.

Elk van deze belasting- en arbeidsrechtelijke documenten heeft zijn eigen jaarlijkse indieningstermijn. Stel een aangepast schema op dat u weken van tevoren laat weten wanneer de deadline nadert, zodat u uw documenten op tijd kunt sorteren. Doe het papierwerk met betrekking tot personeelsbeloningen

Bovendien moet u bij het afdekken van personeelsbeloningen en verzekeringen ook denken aan betaalde vakantie, ziekteverlof, overwerkvergoeding, levens- / ziektekostenverzekering, pensioenuitkeringen, enz. De meeste van deze informatie, zoals ziekteverzuim, vrije tijd, vakantie en overuren, kan worden vastgelegd in tijdregistratiesoftware. Het beste van het digitaliseren van deze gegevens is dat u, ongeacht de tijd dat u ze nodig heeft, met slechts een paar klikken een gedetailleerd rapport kunt krijgen met alle cijfers die u nodig hebt.

Zelf doen of administrateur inhuren?

Alles zelf doen kan natuurlijk, maar kost veel werk. Een gespecialiseerd bedrijf kost weliswaar geld, maar zal minder tijd nodig hebben. EEn goed voorbeeld is bijvoorbeeld hetsalariskantoor.