Tuinmeubelen
Wonen

Welke tuinmeubelen kopen?

Tuinmeubelen zijn helaas een van die producten die je niet zomaar koopt. Aan de ene kant zijn ze niet goedkoop, tenminste als je er voor langere tijd iets van wilt hebben, moeten ze een bepaalde kwaliteit hebben.

Welke meubels moet je kopen voor de tuin?

Tuinmeubelen zijn helaas een van die producten die je niet zomaar koopt. Aan de ene kant zijn ze niet goedkoop, tenminste als je er voor langere tijd iets van wilt hebben, moeten ze een bepaalde kwaliteit hebben. En kwaliteit kost veel! Aan de andere kant wil je ze in het beste geval elke dag in de zomer gebruiken. En ze moeten comfortabel zijn. Wat heb je aan het chicste en misschien wel het duurste tuinmeubel als het oncomfortabel is en niemand het gebruikt. Daarom moeten de tuinmeubelen zeker aan drie criteria voldoen: het moet u bevallen en natuurlijk ook comfortabel zijn, en uiteindelijk moet het ook binnen uw eigen budget passen.

Maar u moet ook aan de volgende aspecten denken: Hoeveel ruimte is er beschikbaar voor de nieuwe meubels? Hoe bewaar ik ze in de winter? Welk materiaal moet het zijn? Bij het overwegen van welk materiaal uw tuinmeubelen moeten hebben, moet u ook rekening houden met de geografische ligging van uw huis! En welke criteria stel je voor het onderhoud van het nieuwe buitenmeubilair? En natuurlijk moet u ook weten wanneer u nieuwe terrasmeubelen moet kopen. U kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid voor een consult. Tuinmeubelen of loungemeubels? – Het belangrijkste is comfortabel!

Comfortabele tuinmeubelen creëren een oase van welzijn op terras en balkon, maar hebben ook ruimte nodig. Meestal hebben de tuinmeubelen meer ruimte nodig dan de afmetingen officieel aangeven. Een tuinstoel heeft bijvoorbeeld een bepaalde hoeveelheid ruimte nodig. Als u ook zittend beenruimte wilt, moet u daarom extra ruimte inplannen. Hetzelfde geldt voor bewegingsvrijheid, bijvoorbeeld bij het naar achteren schuiven van de stoel en bij het opstaan. Looppaden moeten ook in de planning worden opgenomen, evenals al het andere dat op het terras of balkon staat, als voorbeeld kunt u de parasol, bloempotten, tuinhekken maar misschien ook een ligstoel noemen.

Bij het kiezen van nieuwe tuinmeubelen moet je natuurlijk ook nadenken over wat je met de meubelen moet doen als deze niet nodig of niet in gebruik zijn; dit is meestal het geval tijdens de koudere maanden. Natuurlijk moeten degenen die de ruimte hebben en hun tuinmeubilair kunnen plaatsen, dat doen. De meeste hebben echter niet de mogelijkheid om de tuinmeubelen op te bergen of te beschutten. Dek dan in ieder geval uw tuinmeubilair af. Zo bescherm je je meubelen tegen storm en storm, maar ook tegen vorst. De winterzon kan onoverdekte tuinmeubelen ook bleken en lelijk maken.

Buitenmeubels van hout

Voordat u de tuinmeubelen afdekt, moet u ervoor zorgen dat houten meubels volledig droog zijn, anders is het vatbaar voor schimmel. Voor buitenmeubels zijn er speciale hoezen van scheurvast materiaal. Ze zijn ook waterafstotend, weerbestendig en ondoorzichtig. Als je een stuk grond hebt dat goed zichtbaar is, overweeg dan om je nieuwe tuinmeubelen met een slot te verbinden. Dat klinkt op het eerste gezicht misschien vreemd, maar met name nieuwe en dure tuinmeubelen worden vaak gestolen!

Afhankelijk van met welke materialen je flirt, hangt natuurlijk de verzorging ervan af. Het kan duidelijk gezegd worden dat tuinmeubelen van aluminium, RVS of polyrattan minder onderhoud vergen dan buitenmeubelen van hout. Hout daarentegen is één van de meest populaire materialen voor tuinmeubelen, dit komt zeker door de warme kleuren en de natuurlijke uitstraling. Voor velen speelt natuurlijk ook het gevoel een grote rol en buitenmeubelen van hout zijn duidelijk ver vooruit. Daarnaast zijn tuinmeubelen van duurzaam geteeld hout goed voor het milieu.